Πόσο συχνά φιλιέστε; Η κίνηση που φανερώνει πόσο θα κρατήσει η σχέση σας

Πόσο συχνά φιλιέστε; Η κίνηση που φανερώνει πόσο θα κρατήσει η σχέση σας

Σκεφτείτε το εξής: Μια ρομαντική σχέση περιέχει σεξουαλική οικειότητα. Μια φιλική όχι. Και τα φιλιά αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι μιας ερωτικής σχέσης, και ειδικά στο στόμα. Όταν δεν φιλιέστε συχνά με τον σύντροφό σας, τότε η τρυφερότητα μεταξύ σας μπορεί να σβήσει γρήγορα…

Από τη Σοφία Κροκιδά

Αν είστε σε σχέση ή παντρεμένη και δεν υπάρχει σεξουαλική οικειότητα, τότε έχετε μια φιλική σχέση με τον σύντροφό σας και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να αποφασίσετε, αν θέλετε να το αλλάξετε ή όχι. Και δεν μιλάμε μόνο για σεξουαλική επαφή. Αλλά και για τα αγγίγματα, τις αγκαλιές και φυσικά τα φιλιά.

Πόσο σημαντικό είναι το φιλί σε μια σχέση;

Όσο πολυάσχολη κι αν είστε, ο χρόνος που χρειάζεται για να φιλήσετε τον σύντροφό σας δεν θα σας βγάλει από το πρόγραμμά σας. Και είναι σημαντικό να κρατάτε τη φλόγα ζωντανή, ή ακόμα και να την επαναφέρετε.

Θυμηθείτε ότι οι αγκαλιές είναι εξίσου σημαντικές, ειδικά σε περιόδους που ένα ζευγάρι περνάει μια δύσκολη φάση. Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για τη σχέση σας είναι να φιλιέστε συχνά. Και φυσικά όχι πεταχτά στο μάγουλο ή στο μέτωπο αλλά στο στόμα.

Το φιλί είναι πιο δυνατό και απολύτως αναγκαίο για την επιβίωση μίας ερωτικής σχέσης.

Τι σημαίνει, αν δεν φιλιέστε πια;

Η ικανοποίηση σε μια σχέση έρχεται με τη μορφή φυσικής επαφής. Με το να κρατιέστε χέρι χέρι, να αγγίζετε ο ένας τον άλλο και να φιλιέστε στο στόμα. Θα πρέπει να νιώθετε άνετα να φιλάτε τον σύντροφό σας.

Αν όμως ο σύντροφός σας δεν εκφράζει την τρυφερότητά του ή δεν σας κοιτάζει στα μάτια, τότε αυτό ίσως σημαίνει ότι δεν νιώθει πολύ κοντά σας συναισθηματικά.

Αν σταματήσετε να φιλιέστε δεν σημαίνει ότι δεν σας αρέσουν τα φιλιά. Μάλλον σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά στη σχέση σας. Και φυσικά πολλοί δεν δέχονται τέτοιου είδους εκφράσεις οικειότητας, αν δεν νιώθουν ότι είναι ερωτευμένοι.

Αν σταματήσετε να φιλιέστε δεν σημαίνει ότι δεν σας αρέσουν τα φιλιά. Μάλλον σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά στη σχέση σας

Είναι φυσιολογικό να μη φιλιέστε;

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν τους αρέσουν τα φιλιά. Αλλά έχει διαφορά αυτό από το να μη θες να φιλάς τον σύντροφό σου. Αν νιώθετε ότι δεν αρέσει στον σύντροφό σας να σας φιλάει θα πρέπει να του το πείτε. Δείτε γιατί συμβαίνει αυτό πριν τον κατηγορήσετε και πείτε του πώς νιώθετε για την απουσία τρυφερότητας. Το τελευταίο που θέλετε είναι να τον κατηγορήσετε ότι δεν είναι καλός σύντροφος.

Δείτε Επίσης
Ζώδια και φιλιά: Πώς φιλάει το κάθε ζώδιο και τι σημαίνει αυτό;

Πώς μπορώ να προσπαθήσω να φιλιέμαι περισσότερο με τον σύντροφό μου;

Είναι εύκολο να επαναφέρετε τα φιλιά στη σχέση σας. Θυμηθείτε να φιλάτε τον σύντροφό σας πριν φύγετε για δουλειά το πρωί και όταν γυρνάτε σπίτι, πριν κοιμηθείτε και πριν φύγετε για ένα ταξίδι και επιστρέφετε.

Ξαφνιάστε ευχάριστα τον σύντροφό σας με ένα αυθόρμητο φιλί ή φιλήστε τον όταν κοιμάται. Κάθε φορά που φιλιέστε, δείχνετε στον άλλο πόσο σημαντικός είναι για εσάς.

Θυμηθείτε να φιλάτε τον σύντροφό σας πριν φύγετε για δουλειά το πρωί και όταν γυρνάτε σπίτι, πριν κοιμηθείτε και πριν φύγετε για ένα ταξίδι και επιστρέφετε

Πώς επηρεάζει τη σχέση η απουσία φιλιών;

Συχνά ένα ζευγάρι νιώθει ότι είναι σαν φίλοι μεταξύ τους. Λένε ότι δεν αγγίζονται και δεν φιλιούνται. Όταν μια σχέση έχει φτάσει σε αυτό το στάδιο, συνήθως το ζευγάρι προσπαθεί να επαναφέρει το σεξ στην καθημερινότητά του. Δεν είναι κακή ιδέα, αλλά δεν είναι και απαραίτητο να κάνετε κάτι τέτοιο.

Το να κρατιέστε χέρι χέρι, να αγκαλιάζεστε και να φιλιέστε είναι ένας πιο ομαλός τρόπος για να ξαναφέρετε την τρυφερότητα στη σχέση σας, αφού και οι δύο σύντροφοι θα πρέπει να νιώθουν άνετα με αυτό το επίπεδο οικειότητας προτού αρχίσουν να κάνουν σεξ πιο συχνά. Όταν ξεκινήσετε με τα παραπάνω βήματα θα δείτε την αλλαγή και θα βρείτε τη χαμένη τρυφερότητα στη σχέση σας.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.