Τι σημαίνει το κάθε φιλί

Αν διαβάσετε το Κάμα Σούτρα, θα βρείτε πάνω από 30 διαφορετικά είδη φιλιών. Το φιλί είναι τέχνη! Και, όπως και με το σεξ, θα πρέπει να δίνουμε μεγάλη σημασία στο πώς θα ενώσουμε τα χείλη μας με το αντικείμενο του πόθου μας. Όταν θεωρούμε το φιλί απλά ένα μέσον για να φτάσουμε… στο κυρίως, χάνουμε όλη τη μαγεία τής πράξης. Πόσο μάλλον όταν υπάρχουν τόσες διαφορετικές εκδοχές! Θέλετε να τα ανακαλύψουμε και να τα αποκωδικοποιήσουμε;

Επιμέλεια: Σοφία Κροκιδά

Το πλατωνικό φιλί

Το πλατωνικό φιλί

Όλοι ξέρουμε το πλατωνικό φιλί που μας έχουν δώσει και έχουμε δώσει στο μάγουλο. Και συνήθως δεν είναι ερωτικό. Αλλά μπορούμε να το συναντήσουμε και μέσα σε ερωτικές σχέσεις. Κι αυτό δεν είναι καθόλου κακό!

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η κίνηση αυτή δείχνει μια “πατρική” αγάπη, σημάδι ότι ο σύντροφός σας θέλει να σας φροντίσει.

Το φιλί των Εσκιμώων

Το φιλί των Εσκιμώων

Το φιλί αυτό δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Γιατί δεν γίνεται με το στόμα! Στη δυτική κουλτούρα, το φιλί των Εσκιμώων σημαίνει να τρίβετε απαλά τη μύτη σας πάνω στη μύτη του άλλου. Μπορεί να έχετε ανταλλάξει τέτοια φιλιά ακόμα και με τους γονείς σας όταν ήσαστε μικρή.

Το φιλί αυτό είναι πολύ τρυφερό και απαιτεί να νιώθετε πολύ κοντά με κάποιον γιατί με αυτόν τον τρόπο νιώθετε την ανάσα του.

Το φιλί αυτό λένε ότι πηγάζει από αυτό που οι Εσκιμώοι αποκαλούν “κούνικ” και έχει να κάνει περισσότερο με την όσφρηση παρά με την αφή, δηλαδή με το να μυρίζεις και το να τρίβεις το πρόσωπο κάποιου με τη μύτη σου. Κι αυτό γιατί στα μάγουλά μας υπάρχουν αδένες που παράγουν οσμή.

To φιλί - έκπληξη

To φιλί – έκπληξη

Γνωστό και ως “κλεμμένο φιλί” είναι το φιλί που μας δίνει κάποιος όταν δεν το περιμένουμε, την ώρα δηλαδή που μαγειρεύουμε ή που διαβάζουμε αφηρημένες ένα βιβλίο.

Το φιλί αυτό είναι από τα πιο ρομαντικά και δηλώνει πάθος. Αν και για να το δώσει κανείς θα πρέπει να “διαβάζει” καλά τη διάθεση του άλλου, αφού δεν είναι πάντα ευχάριστο ένα…αναπάντεχο φιλί.

Μάλιστα, είναι ένα από τα αγαπημένα του Χόλιγουντ, αφού πολλές φορές βλέπουμε τον ήρωα να “ορμάει” στο αντικείμενο του πόθου του δίνοντάς του ένα φιλί.

Το φιλί στο μέτωπο

Το φιλί στο μέτωπο

Μπορεί να μη σας φαίνεται κάτι ιδιαίτερο, αλλά είναι ένα φιλί για το οποίο πολλοί ειδικοί διαφωνούν! Η Χόλι Ρίτσμοντ, ψυχολόγος και σεξολόγος θεωρεί ότι το φιλί αυτό είναι συμπονετικό και τρυφερό. Όπως λέει, είναι κάτι ασυνήθιστο και γι’ αυτό μας μένει αξέχαστο.

Η Τέρι Ορτμπους, σύμβουλος σχέσεων, δεν το βλέπει και τόσο γλυκό, καθώς πιστεύει ότι είναι ένα σημάδι δύναμης και στάτους για αυτόν που δίνει το φιλί. «Είναι ένα φιλί που δίνουν οι γονείς στα παιδιά ή οι μεγαλύτεροι στους μικρότερους γενικά και σημαίνει ότι κάποιος έχει “κάτι” παραπάνω από τον άλλο. Δεν πιστεύω ότι είναι ένα φιλί που πρέπει να δίνουμε ή να μας δίνει ο σύντροφός μας».

Παρόλες τις διχογνωμίες, οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν ότι είναι ένα φιλί που δείχνει ιδιαίτερο δέσιμο, αυθεντική αγάπη και τρυφερότητα.

Το φιλί με κλειστό στόμα

Το φιλί με κλειστό στόμα

Ένα τέτοιο φιλί στα χείλη είναι σίγουρα καλά νέα. Η σημασία του φιλιού αυτή ταξιδεύει πίσω στον χρόνο. Στα πρώτα χρόνια του φλερτ φίλαγε κανείς με κλειστά χείλη για να δοκιμάσει την κατάσταση και να δείξει ότι είναι προσεκτικός και δεν γίνεται πιεστικός.

Σύμφωνα με τους ειδικούς στη γλώσσα του σώματος, αυτός που το δίνει θέλει να σας πει ότι του αρέσετε πολύ και σας σέβεται.

Παρόλα αυτά, αν το φιλί αυτό είναι ο πρωταγωνιστής σε μια μακροχρόνια σχέση, τότε σημαίνει ότι η σχέση θέλει λίγη δουλειά… Γιατί, όσο περισσότερο διαρκεί ένα φιλί, τόσο μεγαλύτερο το συναίσθημα!

Το φιλί με ανοιχτό το στόμα

Το φιλί με ανοιχτό το στόμα

Μην μπερδεύετε το φιλί αυτό με το γαλλικό φιλί. Γιατί στο φιλί με ανοιχτό το στόμα η χρήση της… γλώσσας είναι προαιρετική!

Κατά βάση σημαίνει ότι κάποιος ανυπομονεί να σας φιλήσει! Μάλιστα, η σεξολόγος Βανέσα Μαρίν προτείνει να ξεκινάμε την ερωτική πράξη με αυτό το φιλί.

Ή ακόμα καλύτερα να εναλλάσσουμε το φιλί με ανοιχτό το στόμα με το γαλλικό. Όπως λέει, δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιούμε τη γλώσσα μας πολύ νωρίς, αν και πολλοί βιάζονται λόγω άγχους.

Το γαλλικό φιλί

Το γαλλικό φιλί

Μπορεί να είναι ο σταρ των φιλιών, αλλά ξέρετε πώς πήρε το όνομά του; Σύμφωνα με την ιστορία, ονομάστηκε γαλλικό φιλί στις αρχές του 1900 επειδή εκείνη την περίοδο οι Γάλλοι είχαν την φήμη των πιο περιπετειωδών και παθιασμένων εραστών.

Παρόλα αυτά δεν υπήρχε λέξη για αυτό το φιλί στα γαλλικά, μέχρι το 2014 που η λέξη galocher, που σημαίνει φιλί με γλώσσα, προστέθηκε στο γαλλικό λεξικό.

Το φιλί αυτό, σύμφωνα με τους ειδικούς, υποδηλώνει πάθος και σημαίνει ότι κάποιος θέλει να έρθει πιο κοντά σας. Γι’ αυτό και η τεχνική δεν έχει τόση σημασία!

Το φιλί - δάγκωμα

Το φιλί – δάγκωμα

Οι δαγκωματιές δεν είναι μόνο για τα βαμπίρ! Σύμφωνα με την ψυχολόγο Χόλι Ρίτσμοντ, το φιλί αυτό είναι ιδιαίτερα… γαργαλιστικό, αλλά θα πρέπει να προσέχετε όταν το κάνετε. “Ξεκινήστε αργά για να καταλάβετε αν αρέσει στον σύντροφό σας. Αν τραβηχτεί, καλύτερα να σταματήσετε!

Το φιλί αυτό δηλώνει πάθος και ορμή με έναν παιχνιδιάρικο τρόπο.

Δείτε Επίσης
Ζώδια και φιλιά: Πώς φιλάει το κάθε ζώδιο και τι σημαίνει αυτό;

Είναι ένας τρόπος να δείξετε στον σύντροφό σας πόσο τον θέλετε, αρκεί να το κάνετε με τον σωστό τρόπο για να μην τρομάξει!

Το φιλί στον λαιμό

Το φιλί στον λαιμό

Ο λαιμός είναι ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο σημείο. Γι΄αυτό και τα φιλιά στην περιοχή αυτή είναι ένας τρόπος να έρθετε πιο κοντά με τον άλλο γρήγορα και να δημιουργήσετε ανυπομονησία για τη συνέχεια.

Όταν κάποιος δέχεται τα φιλιά στον λαιμό τεντώνοντας τον λαιμό του και γέρνοντας στο πλάι, δείχνει ότι υπάρχει έλξη. Εκτός όμως από ευαίσθητη, είναι και ευάλωτη περιοχή, λόγω της καροτίδας.

Γι’ αυτό και το φιλί αυτό σημαίνει ότι ο σύντροφός σας θέλει να σας βάλει σε πειρασμό και να του δείξετε την ευάλωτη πλευρά σας.

To φιλί στην κορυφή του κεφαλιού

To φιλί στην κορυφή του κεφαλιού

Αν αναρωτιέστε κατά πόσον το φιλί αυτό είναι γλυκό, τότε ένα θα σας πούμε: εξαρτάται! Φυσικά μπορεί να υποδηλώνει τρυφερότητα και προστασία αλλά κάποιες φορές, σύμφωνα με την επιστήμονα Πάτι Γουντ, μπορεί να είναι κακό σημάδι για μια σχέση.

Ένα φιλί… διφορούμενο! Μπορεί να δείχνει τρυφερότητα ή να υποδεικνύει μόνο αδελφική και καθόλου ερωτική αγάπη.

Η ειδικός στη γλώσσα του σώματος λέει ότι ένα τέτοιο φιλί, δείχνει τόσο πάθος και τρυφεράδα, αλλά αν είναι το μόνο φιλί που δέχεστε από τον σύντροφό σας τότε μάλλον σας βλέπει περισσότερο αδελφικά και λιγότερο ερωτικά.

Το φιλί στον ώμο

Το φιλί στον ώμο

Αν ο σύντροφός σας σκύβει να σας φιλήσει στον ώμο, τότε αυτό είναι καλό σημάδι. Ένα τέτοιο φιλί, όπως λένε οι ειδικοί, δείχνει ότι είστε κοντά, τόσο συναισθηματικά όσο και σωματικά. Με λίγα λόγια, το φιλί αυτό θέλει να σας πει ότι ο σύντροφός σας είναι εδώ για εσάς.

Η σημασία ενός φιλιού στον ώμο είναι μία κίνηση που υποδεικνύει ότι ο σύντροφός σας σας δίνει αξία αλλά αποτελεί κι ένα προοίμιο με σεξουαλικές νύξεις.

Φιλιά σε όλο το σώμα

Φιλιά σε όλο το σώμα

Γιατί να περιοριζόμαστε σε ένα σημείο; Αν αρέσει και στον σύντροφό σας, τα φιλιά σε όλο το σώμα είναι πολύ παιχνιδιάρικα και αποτελούν καλό σημάδι μιας σχέσης, γιατί δείχνουν ενδιαφέρον και έλξη.

Η Πάτι Γουντ, ειδική στη γλώσσα του σώματος, παραλληλίζει τα φιλιά αυτά με το κλασικό βιβλίο “Χίλιες και μια νύχτες”. «Στο βιβλίο υπάρχουν 1001 ιστορίες, όσα θα λέγαμε ότι είναι και τα φιλιά που δίνουμε σε όλο το σώμα, από το κεφάλι μέχρι την κοιλιά και τα πόδια».

Τι σημαίνει όμως η πράξη αυτή; Ότι ο σύντροφός σας θέλει να έρθετε πολύ κοντά και θέλει να αφιερώσει χρόνο στο σώμα σας για να σας γνωρίσει καλύτερα.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.