Σεξουαλικές φαντασιώσεις: Όλα όσα θέλετε να μάθετε και πολλά άλλα

Σεξουαλικές φαντασιώσεις: Όλα όσα θέλετε να μάθετε και πολλά άλλα

Υπάρχουν ακόμα πολλοί μύθοι και ταμπού γύρω από τη σεξουαλικότητα που μας εμποδίζουν να τη βιώσουμε πλήρως. Συγκεκριμένα, αν μιλάμε για σεξουαλικές φαντασιώσεις, μπορεί να πιστεύουμε ότι είναι ακατάλληλες, ότι αποτελούν κάποιο είδος διαταραχής ή ότι υποδηλώνουν ακόμη και απιστία, αν είμαστε σε σχέση. Μακριά από αυτές τις πεποιθήσεις, η σεξουαλική φαντασίωση μπορεί να μας βοηθήσει να ξυπνήσουμε την επιθυμία και να τροφοδοτήσουμε το πάθος. Σε κάθε περίπτωση, οι σεξουαλικές φαντασιώσεις είναι και φυσικές και ωφέλιμες. Δεν πρέπει να μας φέρνουν σε δύσκολη θέση και, αντίθετα, μπορούμε να τις εκμεταλλευτούμε, αν ξέρουμε πώς να το κάνουμε. Ας μάθουμε περισσότερα παρακάτω!

Όλοι οι άνθρωποι έχουν σεξουαλικές φαντασιώσεις κάποια στιγμή, και αυτές συνήθως μας συνοδεύουν από την εφηβεία. Δημιουργούνται και τροφοδοτούνται με βάση τα προσωπικά γούστα, την κουλτούρα που μας περιβάλλει και τις εμπειρίες που έχουμε.

Έτσι, υπάρχουν άπειρες διαφορετικές δυνατότητες που κυμαίνονται από μικρές διανοητικές εκλάμψεις έως μακριές αφηγήσεις και που μπορούν να συνδεθούν περισσότερο με την αγάπη, τον αισθησιασμό ή τη σαφή σεξουαλικότητα.

Τι είναι οι σεξουαλικές φαντασιώσεις;

Μια σεξουαλική φαντασίωση είναι μια φανταστική αναπαράσταση που δεν υπόκειται σε καμία λογοκρισία.

Σεξουαλική φαντασίωση είναι κάθε φανταστική πράξη που αναπλάθει ερωτικά σενάρια που προκαλούν διέγερση σε ένα άτομο. Έτσι, αφήνοντας τη φαντασία μας να πετάξει, οραματιζόμαστε πραγματικότητες στις οποίες βιώνουμε διεγερτικές καταστάσεις.

Σε τέτοιες φαντασιώσεις, δεν υπάρχει φίλτρο και δεν υπάρχει φραγμός ηθικής ή πολιτικής ορθότητας: Πρόκειται για οικεία και προσωπικά ψυχικά περιεχόμενα, στα οποία δεν εφαρμόζουμε λογοκρισία.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι δεν προορίζονται για να γίνουν πράξεις όλες οι σεξουαλικές φαντασιώσεις. Συχνά φανταζόμαστε σενάρια που είναι αδύνατο να αναδημιουργηθούν στην πραγματικότητα ή που απλά δεν θέλουμε να ζήσουμε. Μόνο μερικά από αυτά περνούν το φράγμα της φαντασίας για να γίνουν μια επιθυμία που θα θέλαμε να δούμε να υλοποιείται.

Οι πιο συνηθισμένοι τύποι σεξουαλικών φαντασιώσεων

Όπως είπαμε, μπορεί να υπάρχουν τόσες σεξουαλικές φαντασιώσεις όσες και οι άνθρωποι στον κόσμο, αφού ο καθένας προσθέτει συγκεκριμένα στοιχεία και συστατικά στη φανταστική του ιστορία. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα θέματα που επαναλαμβάνονται πιο συχνά:

  • Ανάκληση προηγούμενων σεξουαλικών εμπειριών, είτε με τον τωρινό σύντροφό μας είτε με τους προηγούμενους σεξουαλικούς συντρόφους μας.
  • Φαντάζεστε να κάνετε σεξ με κάποιον άλλο εκτός από τον σύντροφο – είτε με γνωστό σας άτομο είτε με κάποιον διάσημο.
  • Κάνοντας σεξ δημόσια σε απαγορευμένα ή ασυνήθιστα μέρη.
  • Να βλέπετε ή να σας βλέπουν να κάνετε σεξ.
  • Συμμετοχή σε τρίο ή ανταλλαγή συντρόφων.
  • Φαντασίες που σχετίζονται με σχέσεις κυριαρχίας και υποταγής, με ή χωρίς σαδομαζοχιστική συνιστώσα.

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζετε για τις σεξουαλικές φαντασιώσεις;

Εκτός από τα παραπάνω, υπάρχουν ορισμένα σημεία που πρέπει να είναι ξεκάθαρα όταν μιλάμε για σεξουαλικές φαντασιώσεις με στόχο να σπάσουμε κάποιους βαθιά ριζωμένους μύθους. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν τα εξής:

  • Οι σεξουαλικές φαντασιώσεις δεν είναι ούτε επικίνδυνες ούτε απαγορευμένες.
  • Το να έχεις σεξουαλικές φαντασιώσεις είναι απολύτως φυσικό, ακόμα και όταν είσαι σε μια αφοσιωμένη σχέση. Δεν είναι διαστροφή, ούτε σημάδι κάποιας ασθένειας ή εθισμού στο σεξ. Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες φαντασιώνονται, και αυτό είναι υγιές.
  • Η σεξουαλική φαντασίωση είναι φυσιολογική και δεν συνεπάγεται απιστία.

Ωστόσο, όταν αυτές οι φαντασιώσεις γίνονται ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί διέγερση ή όταν δημιουργούν εμμονές ή καταναγκασμούς ή παρεμβαίνουν στη ζωή του ατόμου, μπορεί να γίνουν πρόβλημα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι σκόπιμο να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια για να μάθετε πώς να το αντιμετωπίσετε.

Διεγείρουν τη σεξουαλική επιθυμία και ενισχύουν την απόλαυσή σας

Η φαντασίωση βοηθά στην αφύπνιση της σεξουαλικής επιθυμίας, τόσο μόνοι όσο και ως ζευγάρι. Οι φαντασιώσεις μάς βοηθούν να ανακαλύψουμε τα γούστα και τις προτιμήσεις μας, να ξεφύγουμε από τη ρουτίνα και να βιώσουμε ελεύθερα τη σεξουαλικότητά μας. Αυτό θα αυξήσει τη λίμπιντο μας και θα έχει θετικό αντίκτυπο στις επόμενες σεξουαλικές συναντήσεις.

Μπορεί να κοινοποιούνται ή όχι

Γενικά, οι σεξουαλικές μας φαντασιώσεις ενσωματώνουν εκείνες τις πτυχές που τείνουμε να καταπιέζουμε επειδή ντρεπόμαστε ή επειδή τις θεωρούμε απαράδεκτες ή ανήθικες. Έτσι, πολλοί άνθρωποι προτιμούν να κρατούν το περιεχόμενο τέτοιων νοητικών σεναρίων απόρρητο, και αυτό είναι απολύτως θεμιτό.

Δείτε Επίσης
Πότε και ποιον ερωτευόμαστε;

Δεν χρειάζεται να μοιραζόμαστε τις φαντασιώσεις μας με τον σύντροφό μας. Ωστόσο, κάτι τέτοιο μπορεί να χρησιμεύσει για να αναζωπυρώσει το πάθος και να δοκιμάσετε νέες πρακτικές που μπορεί να αυξήσουν την αμοιβαία απόλαυση. Φυσικά, πριν τις μοιραστούμε, το κλειδί είναι να βεβαιωθούμε ότι αυτό δεν θα προκαλέσει προβλήματα, σύγχυση ή ανασφάλεια στους συντρόφους μας.

Οι φαντασιώσεις μάς βοηθούν να απελευθερώσουμε τις αναστολές μας

Τέλος, οι σεξουαλικές φαντασιώσεις μπορούν να λειτουργήσουν ως ψυχική πρόβα για να μας βοηθήσουν να νιώθουμε πιο ανεμπόδιστοι στις επόμενες σεξουαλικές συναντήσεις.

Στο ασφαλές περιβάλλον της φαντασίας μας, μπορούμε να απελευθερώσουμε την αισθησιακή μας πλευρά, να εμπλακούμε σε σεξουαλικές πρακτικές που μπορεί να μην τολμάμε ακόμη να εμπλακούμε ή να εξερευνήσουμε νέες ιδέες. Με αυτόν τον τρόπο, εφαρμόζοντάς τις αργότερα στην πράξη, μπορούμε να νιώθουμε πιο ασφαλείς, σίγουροι και άνετα με το σώμα μας.

Τονώστε τις σεξουαλικές σας φαντασιώσεις

Ρomina Farias (Unsplash)
Ρomina Farias (Unsplash)

Τώρα που καταλάβατε ποιες είναι αυτές οι φαντασιώσεις και όλα τα καλά πράγματα που μπορούν να σας φέρουν, μην διστάσετε να τις ενισχύσετε και να τις απολαύσετε, όπως θέλετε.

Αντλήστε από τις αναμνήσεις σας, τη φαντασία σας, τα ερωτικά μυθιστορήματα ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο που τρέφει τη φαντασία σας με διεγερτικές σκηνές.

Απαλλαγείτε από τα ταμπού, την αυτοκριτική και την καταπίεση και αφήστε τον εαυτό σας να εξερευνήσει αυτόν τον εσωτερικό κόσμο που έχει τόσα πολλά να σας προσφέρει.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.