Τι επιπτώσεις έχει στο σώμα η αποχή από το σεξ;

Τι επιπτώσεις έχει στο σώμα η αποχή από το σεξ;

Τι γίνεται όταν δεν υπάρχει σεξ στη ζωή μας; Και κυρίως… τι παθαίνει το σώμα μας όταν απέχουμε από το σεξ;

Η ειδική σε θέματα σεξουαλικής υγείας, Δρ. Sari Cooper από τη Νέα Υόρκη λέει: «Το σεξ αποτελεί καλή άσκηση γιατί ανεβάζει τους παλμούς της καρδιάς, με αποτέλεσμα να καίμε και θερμίδες. Το σεξ επίσης κατεβάζει την πίεση, καταπολεμά τους πονοκεφάλους και βοηθά να κατανικήσουμε την κατάθλιψη». Ταυτόχρονα, όπως υποστηρίζουν πολλές επιστημονικές έρευνες, οι συχνές ερωτικές επαφές οξυγονώνουν το αίμα, με αποτέλεσμα να λειτουργεί καλύτερα ο εγκέφαλος, η καρδιά αλλά και τα νεφρά, ενώ ενισχύει και το ανοσοποιητικό σύστημα.

Τι κακό συμβαίνει λοιπόν στο σώμα μας όταν δεν κάνουμε σεξ;

  • Ορισμένοι άνθρωποι, όταν δεν έχουν κάνει σεξ για πολύ καιρό μπορεί να είναι πιο επιρρεπείς σε ασθένειες που προκαλούνται από άγχος ενώ είναι και λιγότερο παραγωγικοί, αφού παρατηρείται μείωση συγκέντρωσης και λειτουργικότητας.
  • Ακόμα, οι άνθρωποι που δεν κάνουν σεξ δεν εκτονώνονται, αισθάνονται λιγότερο νέοι και ακμαίοι, ενώ και ψυχικά παρουσιάζουν συμπτώματα μαρασμού και λιγότερης ζωντάνιας.
  • Επιπλέον, μεγάλα διαστήματα αποχής από το σεξ, μειώνουν τη λίμπιντο και την επιθυμία ή την ανάγκη που νιώθουν οι άνθρωποι για ερωτική επαφή, η οποία όμως αποτελεί ζωτικής σημασίας ανθρώπινη λειτουργία.

© 2013-2020 womanidol.com. All Rights Reserved.