Τι πάει στραβά στις ερωτικές σας σχέσεις;

Τι πάει στραβά στις ερωτικές σας σχέσεις;

Γνωρίζετε την αξία σας; Εκφράζεται τη θηλυκή πλευρά του εαυτού σας ή κοντεύετε να του πάρετε… τον ρόλο; Θέλετε να τον «τυλίξετε» με το καλημέρα ή πάλι ούτε καν του επιτρέπετε να γίνει ο μικρός, δικός σας ήρωας; Οι άντρες είναι πολύ πιο απλά όντα από εμάς! Σταματήστε να κάνετε σενάρια και δείτε τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε για να καταλήγουν οι ερωτικές μας σχέσεις στο… μηδέν!

Από την Άντζελα Μολφέτα

Οπωσδήποτε, η λειτουργία του εγκεφάλου μας είναι διαφορετική από αυτήν των ανδρών – είναι και επιστημονικά τεκμηριωμένο! Μέσα από τα προσωπικά μας βιώματα πάλι, αντιγράφουμε υποσυνείδητα τις κινήσεις μας, δημιουργώντας ατέλειωτες αλληλεπιδράσεις, τις οποίες δεν έχουμε την ικανότητα να ελέγξουμε. Μαθαίνοντας ποια είναι τα κύρια λάθη που κάνουμε σε μια ερωτική σχέση, μπορούμε να κάνουμε μια καινούργια αρχή, υποστηρίζοντας με κάθε μας ενέργεια μια καινούργια γνωριμία. Η πρό(σ)κληση είναι δική μας!

1. Δεν ξέρουμε την αξία μας

Κυνηγάμε συνήθως, τα «κακά» αγόρια [ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ] που μας φέρονται άσχημα, αλλά αυτό μας κάνει να τους θέλουμε περισσότερο; Μας έλκουν οι μη διαθέσιμοι άνδρες; Φοβόμαστε να ζητήσουμε αυτό που  θέλουμε; Περιμένουμε πως ο ακατάλληλος άνδρας με τον οποίο έχουμε σχέση, θα αλλάξει μαγικά από τη μία μέρα στην άλλη; Πλανώμεθα πλάνην οικτράν! Όχι μόνο δεν ξέρουμε την αξία μας, αλλά και μειώνουμε την προσωπικότητά μας στο ναδίρ! Εάν υποστηρίζουμε με θέρμη τα θέλω μας, να είμαστε βέβαιες πως θα εισπράττουμε και τον ανάλογο σεβασμό από τους εκάστοτε εραστές.

2. Συμπεριφερόμαστε περισσότερο ως άνδρες

Πολλές από εμάς είμαστε επιτυχημένες επαγγελματίες. Πολύ συχνά, αυτή η επαγγελματική επιτυχία είναι αποτέλεσμα έλλειψης αυτοεκτίμησης. Εργαζόμαστε εξουθενωτικά για να αποδείξουμε την αξία μας! Σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να είμαστε διαζευγμένες ή άγαμες μητέρες. Αυτές οι συνθήκες μας ωθούν να λειτουργούμε περισσότερο σαν άνδρες, ξεχνώντας τη θηλυκή μας πλευρά. Το γεγονός πως μπορούμε να τα κάνουμε όλα μόνες μας, δεν σημαίνει πως δεν έχουμε ανάγκη της ανδρικής παρουσίας και αγκαλιάς. Μήπως στο επόμενο ραντεβού μας, λοιπόν, να ξεχάσουμε την ανδρική μας πλευρά;

3. Δεν κατανοούμε τους άνδρες

Ως πιο σύνθετες προσωπικότητες είναι δύσκολο να κατανοήσουμε την ανδρική πλευρά, η οποία είναι σαφώς πιο απλή. Καταναλώνουμε ώρες με σκέψεις και σενάρια, προκαλώντας ζαλάδα στον ίδιο μας τον εαυτό, χωρίς αποτέλεσμα. Είναι αλήθεια πως οι γυναίκες που γνωρίζουν την ανδρική φύση, μπορούν να μετατρέψουν έναν βάτραχο σε πρίγκιπα, ενώ άλλες να φιλήσουν έναν καλό άνδρα και δυστυχώς, να τον μετατρέψουν σε βάτραχο! Αν εστιάσουμε στα απλά, θα έχουμε κάνει ένα πρώτο βήμα προς το μέρος τους.

4. Προσπαθούμε να τον αλλάξουμε

Πόσες φορές δεν έχουμε κατακρίνει κάποια γυναίκα που προσπαθεί να κάνει υποχείριο τον σύντροφό της; Οι επικρίσεις και μάλιστα δημοσίως, δεν είναι και το καλύτερο! Είναι προς όφελός μας να τον δεχόμαστε, όπως είναι. Εάν δεν μπορούμε, τότε καλό είναι να αποχωρήσουμε. Μπορεί να έχουμε μια έμφυτη τάση να ελέγχουμε τα πάντα, αλλά ο άνθρωπός μας έχει ανάγκη να εκτιμηθεί για αυτό που είναι. Οφείλουμε να το κατανοήσουμε και να του το δείξουμε. Οι «χρήσιμες συμβουλές» και τα πειράγματα, δημιουργούν αρνητικότητα. Πώς θα μας φαινόταν, άραγε, εάν έκανε και εκείνος το ίδιο σε εμάς;

5. Δεν εκτιμούμε, ό,τι κάνουν οι άνδρες για εμάς

Από τη μια υπάρχει η μερίδα γυναικών που δεν κατανοεί την αξία της και από την άλλη υπάρχει ένα ποσοστό εγωκεντρικών γυναικών, που πιστεύουν πως όλοι οι άνδρες τούς οφείλουν! Εάν ανήκουμε στη δεύτερη κατηγορία, το πιο σημαντικό είναι πως δεν εκτιμάμε ότι ο σύντροφός μας επιλέγει να περνά χρόνο μαζί μας, να μοιράζεται τα ταλέντα, τις σκέψεις και τα οικονομικά του. Κι ακόμη χειρότερα: επιλέγουμε τα πιο ακριβά πιάτα στα γεύματα και ακριβά δώρα, αλλά όταν εκείνος μας χρειάζεται, είμαστε τρομερά απασχολημένες και εξαφανισμένες. Η εκμετάλλευση δεν αποτελεί επιβράβευση για εμάς, είναι απλά, απαράδεκτη συμπεριφορά!

6. Δεν του παρέχουμε φροντίδα

Το έμφυτο χάρισμα κάθε άνδρα είναι η ικανότητα και η διάθεσή του να προστατεύει και να προσφέρει. Όλες μας έχουμε παρατηρήσει πόσο υπερήφανοι αισθάνονται όταν μαστορεύουν με επιτυχία ή όταν μας προστατεύουν από κάποιο κίνδυνο. Τι γίνεται, όμως, με εμάς; Η έμφυτη θηλυκότητά μας είναι υπέρμαχος της φροντίδας, της ενθάρρυνσης, καθώς και της ιδιαίτερης προσοχής που δείχνουμε στον αγαπημένο μας. Με απλά λόγια, η ειδικότητά μας είναι  να του προσφέρουμε… κανάκεμα! Εάν δεν το κάνουμε, τότε αλλάζουμε τις ισορροπίες και δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε υγιείς σχέσεις.

7. Δράματα, αντί ευχάριστων αναμνήσεων

Οι άνδρες θέλουν να αποδεικνύουν την αξία τους, να επιλύουν προβλήματα και να κάνουν ευκολότερη τη ζωή μας. Χαλαρώνουν όταν δεν εργάζονται και δεν θέλουν να ξοδεύουν τις δυνάμεις τους εάν δεν υπάρχει εμφανής λόγος. Έτσι αισθάνονται μπλοκάρισμα και απίστευτη κούραση, όταν γινόμαστε ευσυγκίνητες ή αναστατωνόμαστε, χωρίς πραγματική αιτία. Πρέπει τελικά, να κατανοήσουμε πως όταν προκαλούμε ταραχές, δημιουργούμε αρνητικές εικόνες που χαράσσονται στη μνήμη, απομακρύνοντας τις χαρούμενες στιγμές.

Δείτε Επίσης
Η δυσαρέσκεια για το σώμα μας μοιάζει να είναι κοινός τόπος στις γυναίκες

8. Έλλειψη ή απώλεια εμπιστοσύνης

Όταν ένας άνδρας σκέφτεται το μέλλον του μαζί μας, η πρώτη του έννοια είναι εάν τον σεβόμαστε και αν μπορεί να μας εμπιστευτεί. Όπως κάθε μικρό αγόρι, έτσι κι εκείνος πίστευε πως όταν θα μεγάλωνε θα ήταν ένας ήρωας. Και είναι πρόθυμος να γίνει ο δικός μας ήρωας, εάν συνδεθεί μαζί μας, ρισκάροντας ακόμα και τη ζωή του, όταν η σχέση είναι αρκετά βαθιά. Χρειάζεται να αισθάνεται πως είμαστε το ακλόνητο στήριγμά του και θα έχει εμπιστοσύνη για τις πράξεις και τα λόγια μας. Πως θα αναζητάμε το κοινό μας συμφέρον και θα διατηρούμε την αίσθηση ειρήνης και ασφάλειας. Και τέλος, κάτι που σχετίζεται με τον στρατιωτικό του κώδικα, πως θα τιμάμε το όνομα και τα επιτεύγματά του.

9. Προσπαθούμε να τον «δέσουμε», πολύ νωρίς

Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη. Μετά από ένα φιλί, ένα καλό ραντεβού ή μια ημέρα που περάσαμε ευχάριστα μαζί του, πιστεύουμε πως βρήκαμε το έτερον ήμισυ και θα μας οδηγήσει στα σκαλιά της εκκλησίας! Τίποτα δεν μπορεί να συμβεί τόσο γρήγορα… Η τάση ελευθερίας που έχουν οι περισσότεροι άνδρες, είναι κατά κάποιον τρόπο, στοιχείο του DNA τους. Εάν μάλιστα, σκεφθούμε, πως όταν νιώσουμε πως κάποιος θέλει να μας αρπάξει, ενστικτωδώς κινούμαστε προς την αντίθετη κατεύθυνση, τότε μπορούμε να καταλάβουμε πόσο αρνητική θα είναι και η στάση του απέναντι μας, όταν αντιληφθεί πως θέλουμε να τον «τυλίξουμε». Το ζήτημα είναι να νιώθει ελεύθερος και αφού αντιληφθεί πόσο ευχάριστα περνάει μαζί μας, καθώς και τι του προσφέρουμε, τότε να παραδοθεί.

10. Θέμα «χημείας» ή προσπάθειας

Η σωστή στιγμή είναι ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά για μια επιτυχημένη σχέση. Εάν είμαστε έτοιμες να εκτιμήσουμε και να νιώσουμε εμπιστοσύνη για τον μέλλοντα σύντροφό μας, είναι πολύ πιθανόν να το αισθανθεί και ο ίδιος. Είναι χαρά Θεού, να προσελκύσουμε ερωτικά τον άνδρα που επιθυμούμε.

Επενδύοντας στον εαυτό μας, εξελίσσοντας την προσωπικότητα και τα ενδιαφέροντα μας, δημιουργούμε ένα ακόμα πλεονέκτημα για εμάς. Κατανοώντας τα λάθη του παρελθόντος, μπορούμε πολύ πιο εποικοδομητικά και αποδοτικά να συνδεθούμε με ένα άλλο ανθρώπινο ον. Όπως ξέρουμε, τίποτα στη ζωή δεν μας χαρίζεται. Με καλή θέληση και περισσότερη προσπάθεια, όλα μπορούν να πραγματοποιηθούν!

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.