Αναζητάτε τον έρωτα; Δοκιμάστε στο γραφείο

Αναζητάτε τον έρωτα; Δοκιμάστε στο γραφείο

Οι σχέσεις που ξεκινούν στους χώρους δουλειάς έχουν περισσότερες πιθανότητες να καταλήξουν σε γάμο, υποστηρίζει μία νέα επιστημονική έρευνα στη Μεγάλη Βρεττανία. Eνώ, μία δεύτερη στις ΗΠΑ, δείχνει τις ερωτικές μας συνήθειες στην επαγγελματική μας ζωή.

Παρά το γεγονός ότι οι εταιρείες και οι πολιτικές τους τείνουν να αποτρέπουν τις σχέσεις στον εργασιακό χώρο, οι έρωτες του γραφείου καταλήγουν πιο συχνά σε γάμο, αντίθετα με τις γνωριμίες στις διακοπές ή στο μπαρ.

Mία διεξοδική έρευνα για την ερωτική ζωή σε 2000 άτομα έδειξε ότι:
  • Το 14% των ζευγαριών που γνωρίστηκαν στη δουλειά τελικά παντρεύτηκαν, ενώ μόνο το 11 % αυτών που γνωρίστηκαν σε φιλικό περιβάλλον και το ισχνό 1% των ειδυλλίων των διακοπών έφτασαν στον γάμο.
  • Το 23% δήλωσε ότι η γνωριμία μίας βραδινής εξόδου δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ένα one night stand, ένα 22% προχώρησε σε μία μικρής διάρκειας σχέση, όπως και το 13% αυτών που γνωρίστηκαν στις διακοπές.
  • Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το 51% των ερωτηθέντων απάντησε ότι παίζει πολύ σημαντικό ρόλο το πού γνωρίζεις κάποιον για την επιτυχία της σχέσης. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι: Ακριβώς επειδή περνάμε πολύ χρόνο στη δουλειά μας, ερχόμαστε κοντά με τους συναδέλφους μας. Τους γνωρίζουμε πολύ καλά, έχουμε κοινά ενδιαφέροντα, συχνά και ίδιο τρόπο σκέψης, παράγοντες που παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο για τη σταθερότητα μίας σχέσης.  Έτσι, αν διαβάζετε αυτό το άρθρο στη δουλειά… ρίξτε μία ματιά γύρω σας, μπορεί ο μελλοντικός σας σύζυγος να είναι δίπλα σας αυτήν ακριβώς τη στιγμή!

Ειδύλλια στο γραφείο- Πώς συμπεριφέρονται οι άνδρες και πώς οι γυναίκες;

Τα τελευταία χρόνια, τα δεδομένα δείχνουν ότι τα ειδύλλια στον επαγγελματικό χώρο γίνονται όλο και πιο αποδεκτά  και έτσι σύμφωνα με μία ακόμη ανάλογη έρευνα από το Vault.com για το  2014, έδειξε ότι το 56% των εργαζόμενων έχει συμμετάσχει σε κάποιου είδους σχέση στον εργασιακό του χώρο, αλλά οι συμπεριφορές ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες έχουν αρκετές διαφορές.

  • Το 55% των γυναικών και το 56% των ανδρών έχουν εμπλακεί σε κάποια ερωτική σχέση στη δουλειά.
  • Το 19% των ανδρών ομολογεί ότι είχε κάποια επιπόλαιη ερωτική σχέση, έναντι ενός 12% για τις γυναίκες.
  • Το 17% των γυναικών ανέφερε ότι επρόκειτο για μακροχρόνιες σχέσεις, ενώ το ίδιο λέει το 11% των ανδρών.
  • Το 20% των γυναικών είχαν σχέση με τον διευθυντή τους, σε αντίθεση με το ισχνό 9% των ανδρών.
  • Αντίστροφα, το 25% των ανδρών σχετίζονταν με υφισταμένες τους, ενώ το ίδιο συνέβη με μόλις το 10% των γυναικών.
  • Ανεξάρτητα από το πώς εξελίχθηκε η σχέση, οι άνδρες σε ένα ποσοστό 70% λέει ότι θα το ξαναεπιχειρούσε, και την ίδια απάντηση έδωσε το 62% των γυναικών.
  • Επίσης, το 45% των ερωτηθέντων ομολογεί ότι το αντικείμενο του έρωτά τους ήταν παντρεμένος/η ή ήταν και οι ίδιοι.

© 2013-2020 womanidol.com. All Rights Reserved.