Πώς η γενιά των Βoomers άλλαξε το σεξ για πάντα

Πώς η γενιά των Βoomers άλλαξε το σεξ για πάντα

Οι Βoomers μπορεί να μην «ανακάλυψαν» το σεξ με τον τρόπο που ανακάλυψαν π.χ. το διαδίκτυο, σίγουρα όμως,  άνοιξαν ένα τεράστιο νέο κεφάλαιο και άλλαξαν τον τρόπο με τον οποίο γίνεται, με ποιόν, πότε, πού, ακόμη και γιατί! Διαβάστε 5 πράγματα που έχουν κάνει οι Βoomers και άλλαξαν την ιστορία του σεξ μια για πάντα!

Επιμέλεια: Μαρία Αγγελακοπούλου

Μια φορά και έναν καιρό, υπήρξε η εποχή που όλοι περίμεναν την νύχτα του γάμου τους για να συνουσιαστούν. Δεν ξέρω αν σας σοκάρει περισσότερο το ίδιο το γεγονός ή η λέξη που χρησιμοποιούσαν! Οτιδήποτε συμβαίνει αυτή τη στιγμή στις κρεβατοκάμαρές μας έχει αλλάξει εντελώς από τότε που εικοσάριζαν οι Boomers στη δεκαετία του ’60 και επιπλέον – οτιδήποτε κι αν είναι αυτό που συμβαίνει – δεν περιορίζεται πια σ’ αυτό το συγκεκριμένο δωμάτιο! Ας δούμε λοιπόν τι άλλαξαν ακριβώς.

1. Οι Boomers έκαναν αποδεκτό το σεξ σε εξωτερικούς χώρους [ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ]. Τι νομίζατε; Ότι τo Woodstock  ήταν για τη μουσική; Συγγνώμη που σας απογοητεύουμε αλλά κανένας δεν άκουγε στ’ αλήθεια Τζίμι Χέντριξ. Ο μόνος λόγος που το 1969 δεν ονομάστηκε «Το καλοκαίρι της αγάπης» παρά τα αμέτρητα μωρά που γεννήθηκαν 9 μήνες αργότερα, ήταν το «Freedom» του Richie Havens.

2. Οι Boomers έκαναν το σεξ σε εσωτερικούς χώρους πιο ενδιαφέρον. Θυμάται κανείς τη φήμη ή καν την ύπαρξη του Plato’s Retreat? Όχι; Ε, ούτε και εγώ (ούτε καν το ξέρω για να λέμε την αλήθεια!). Ωστόσο, το κακόφημο club ανταλλαγής συντρόφων έκανε επιτομή στην ατμόσφαιρα ελεύθερου σεξ της προ του AIDS Νέας Υόρκης. Ο ρουχισμός ήταν προαιρετικός, επιτρέπονταν μόνο ζευγάρια και το κεντρικό θέαμα της εμπειρίας ήταν ένα δημόσιο «mat room» για επιδεικτικό σεξ. Λίγα χρόνια αργότερα, το AIDS τα άλλαξε όλα.

3. Οι Boomers οδήγησαν το «αγάπα τον πλησίον σου» σε βιβλικά επίπεδα. Καθώς έμπαιναν στα πάρτι, οι άντρες άφηναν σε ένα μπολ στην είσοδο τα κλειδιά του αυτοκινήτου τους. Βγαίνοντας, οι γυναίκες ψάρευαν ένα σετ κλειδιών από το μπολ και αυτός ήταν ο άντρας με τον οποίο θα γυρνούσαν σπίτι. Δημιουργήθηκε έτσι μια κοινότητα από έναν νέο τύπο ανθρώπου, τον American Swinger που καμία σχέση δεν είχε με το κίνημα για απελευθέρωση του έρωτα και απλά ήθελε να κάνει σεξ με κάποιον άλλο πέραν του συζύγου του, χωρίς επιπτώσεις. Είναι περιττό φαντάζομαι να σας πούμε ότι στα τρία τέταρτά της η κοινότητα αυτή αποτελείτο από μικροαστούς άντρες πωλητές και γυναίκες νοικοκυρές με παιδιά.

4. Οι Boomers άλλαξαν τη γλώσσα του σεξ. Η λέξη «συνουσία» αντικαταστάθηκε από το γνωστό σε όλους «σεξ», ενώ το αντίστοιχο ρήμα πέρασε από πολλά άλλα πολύ αισχρότερα, για να καταλήξει στη σημερινή του μορφή.

Δείτε Επίσης

5. Οι Boomers άλλαξαν τα τελετουργικά στα ραντεβού. Πέρα από το ότι εφηύραν  το ίντερνετ – και έτσι αργότερα δημιουργήθηκαν οι ιστοσελίδες για online dating – οι Boomers κυριολεκτικά κατέστρεψαν το κεφάλαιο «Ραντεβού». Μπορεί πράγματι να εγκαθίδρυσαν το one night stand, αλλά πάντα είχαν πρόβλημα με τις μακροχρόνιες σχέσεις. Παραδεχτείτε το. Εάν κάποιος ερχόταν στο μπαρ δίπλα σας και σας ρωτούσε το ζώδιό σας, θα τρέχατε να βρείτε τις εξόδους. Ναι, ναι είναι πιο ασφαλές το να κάθεστε στο σπίτι σας χαζεύοντας προφίλ στο Tinder.

Σήμερα βλέπεις το προφίλ κάποιου και ξεκινάς να τον ακολουθείς στο Twitter, τσεκάρεις το προφίλ του στο Linkedin και βλέπεις τους φίλους του στο Facebook. Ένα από τα πιο πετυχημένα σημεία μερικών τέτοιων εφαρμογών είναι ότι μπορείτε να δείτε εάν έχετε κοινούς φίλους, ώστε να αρχίσει η πραγματική έρευνα. Το αποτέλεσμα; Πριν καν τον γνωρίσετε από κοντά, ξέρετε τη διαδικτυακή του περσόνα, που πολλές φορές ωστόσο δεν ταυτίζεται απόλυτα με τον πραγματικό του εαυτό.

Και πάλι, μάλλον αυτό κερδίζει: το να βάλεις τα κλειδιά σου σε ένα μπολ!

© 2013-2023 womanidol.com. All Rights Reserved.