Διακοπές: Το καλύτερο τεστάρισμα μιας σχέσης

Διακοπές: Το καλύτερο τεστάρισμα μιας σχέσης
Διακοπές: Το καλύτερο τεστάρισμα μιας σχέσης
Ένα ταξίδι θα μας δείξει πώς μπορούμε να λειτουργούμε ως ομάδα! Ποια είναι τα δυνατά μας σημεία και αν δεν είμαστε έτοιμοι να ρίξουμε ευθύνες για κάτι στραβό στον άλλο
Οι διακοπές είναι ευκαιρία για να αναπτύξουμε καλύτερη επικοινωνία και να κατακτήσουμε... νέες κορυφές!
Μέσα από τις στιγμές στρες που γεννά ένα ταξίδι ή ακόμα και τις μικρές +1
Προβολή Φωτογραφιών
Διακοπές: Το καλύτερο τεστάρισμα μιας σχέσης

Ονειρικοί προορισμοί φτιαγμένοι για δύο. Ρομαντικά καταφύγια στο εξωτερικό αποκλειστικά για ζευγάρια… Συνήθως αυτή είναι η μία πλευρά των διακοπών με τον αγαπημένο μας. Γιατί από την άλλη η κοινή συμβίωση σε καθημερινή βάση αποδεικνύεται για πολλούς η απόλυτη δοκιμασία – ειδικά αν η σχέση είναι στην αρχή.

Από την Δέσποινα Σάμψων

Αν στις αποσκευές μας έχουμε ξεχάσει να πακετάρουμε υπομονή και αγάπη, ακόμα και το πιο σύντομο ταξίδι μετατρέπεται σε Οδύσσεια συναισθηματικής ταλαιπωρίας. Οι ειδικοί σε θέματα σχέσεων προειδοποιούν ότι μετά από μια ανάλογη εμπειρία καλοκαιρινών διακοπών με έναν καινούριο σύντροφο, συνήθως βγαίνουμε όλοι πιο σοφοί: ανακαλύπτουμε νέες πλευρές του συντρόφου μας, διαθέσεις που δεν είχαμε δει ενώ κι εμείς οι ίδιες μαθαίνουμε πόσο ευαίσθητες και ανεκτικές ταυτόχρονα είμαστε και τελικά αν είμαστε συμβατές μαζί του. Μήπως λοιπόν ένα ταξίδι μαζί του αυτό το καλοκαίρι είναι ο καλύτερος τρόπος για να ανακαλύψουμε πόσο μακριά μπορεί να μας πάει αυτή η σχέση; Ας δούμε 6 ισχυρούς λόγους που ενισχύουν αυτή την ιδέα:

1. Θα ανακαλύψουμε το αληθινό μας πρόσωπο

Μέσα από τις στιγμές στρες που γεννά ένα ταξίδι ή ακόμα και τις μικρές “στραβές” που θα προκύψουν θα βγει προς τα έξω η ικανότητα και των δυο μας να χειριζόμαστε τα καλά και τα χειρότερα… αν περάσουμε αυτή την εικόνα στην καθημερινότητα θα συνειδητοποιήσουμε ποιο είδος συντρόφου θα έχουμε δίπλα μας. Εκείνον που παγώνει με την πρώτη ατυχία και εκδηλώνει την αρνητική του διάθεση ρίχνοντας το  φταίξιμο στον άλλο ή εκείνον που βλέπει το πρόβλημα ψύχραιμα και προσπαθεί να βρει λύση;  Τις περισσότερες φορές αυτή η αποκάλυψη δείχνει και πώς θα είναι ο σύντροφός μας – αλλά και εμείς – σε ανάλογες περιπτώσεις στην καθημερινή μας ζωή.

2. Θα προπονηθούμε και θα βελτιώσουμε την επικοινωνία μας

Είμαστε με τον άλλον όλο το 24ωρο μαζί. Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να… δουλέψουμε τα αδύνατά μας σημεία. Είμαστε δυσάρεστες; Ευέξαπτες; Ξυπνάμε θυμωμένες και χρειαζόμαστε ένα καλό πρωινό για να χαλαρώσουμε; Όλα τα χαρακτηριστικά μας βγαίνουν τώρα στο φως. Αν δεν μπορέσουμε να μιλήσουμε γι’ αυτά με ειλικρίνεια και προσπαθήσουμε να καλύψουμε αδυναμίες και επιθυμίες, θα έχουμε χάσει το παιχνίδι της επικοινωνίας. Δεν φοβόμαστε λοιπόν να αποκαλυφθούμε και να αποκαλύψουμε ποιοι είμαστε: είμαστε καλύτερες αν κοιμόμαστε μία ώρα παραπάνω το πρωί στις διακοπές μας. Το λέμε ξεκάθαρα. Είμαστε πιο ήρεμες αν γνωρίζουμε εγκαίρως πότε θα σταματήσουμε για φαγητό. Το μεταφέρουμε στον άλλον. Δεν μουτρώνουμε… Ακούμε φυσικά και τι θέλει ο άλλος αντίστοιχα: διακοπές είναι για εκείνον και τα βιβλία του… ή όλες οι μικροσυσκευές που τον κρατούν συνδεδεμένο με τη ζωή του στην πόλη. Ακόμα κι αν εκνευριζόμαστε, θα πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε με αμοιβαίες υποχωρήσεις για να συνεχιστεί το ταξίδι στον επόμενο προορισμό της μόνιμης σχέσης.

3. Θα δούμε πώς λειτουργούμε ως ομάδα

Κανένα ταξίδι από το πιο απλό μέχρι το πιο εξωτικό δεν είναι υπόθεση ενός ανθρώπου. Ο προγραμματισμός του απαιτεί να ενωθούν οι δυνάμεις και των δύο. Αρκεί ο συνδυασμός να είναι ιδανικός. Δεν είμαστε όλοι φτιαγμένοι να φέρουμε σε πέρας την ίδια αποστολή. Εμείς μπορεί να είμαστε εξαιρετικές στα οικονομικά κι εκείνος στον προγραμματισμό του χρόνου. Εμείς μπορεί να έχουμε το ταλέντο να ανακαλύπτουμε μικρά διαμάντια σε κάθε προορισμό κι εκείνος να είναι απίστευτος στη διαπραγμάτευση των τελικών τιμών της προσφοράς του πρακτορείου Κάπως έτσι θα εξελιχθεί και μια πιθανή υπόλοιπη ζωή μαζί με ένα τέτοιο σύντροφο. Αν όμως είμαστε έτοιμοι και οι δύο να επιρρίψουμε ευθύνες επειδή δεν έχουμε τις ίδιες ικανότητες στο χειρισμό των οικονομικών ή αρχίσουμε να υποτιμάμε τη συνεισφορά του άλλου, τότε ας δούμε εγκαίρως ότι αποτελούμε ένα ζευγάρι που στην πραγματική ζωή δεν θα μπορέσει εύκολα να ενώσει τις δυνάμεις του.

4. Θα δούμε πόσο μπορούμε να υποχωρούμε και οι δύο

Ένας υγιής συμβιβασμός είναι μια βασική αρχή σε κάθε φυσιολογική σχέση. Πόσο ανοιχτοί είμαστε, όμως, να αφήσουμε κάτι που θέλουμε πολύ και να δεχτούμε να… περάσει η επιθυμία του άλλου; Ακόμα κι αν οι αποφάσεις που μας φέρνουν σε δίλημμα στις διακοπές αφορούν αν θα επιλέξουμε παραλία με βράχια ή άμμο, στην αληθινή ζωή ο τρόπος που θα παίρνουμε από κοινού πιο σημαντικές αποφάσεις θα έχει αποκαλυφθεί από τώρα – εκεί μπροστά στον χάρτη του νησιού που μας οδηγεί στη μία ή στην άλλη παραλία. Είμαστε πρόθυμοι να τα βρούμε στη μέση; Θέλουμε να υποχωρήσουμε και να κάνουμε μπάνιο… στα νερά που επιλέγει ο σύντροφός μας; Σέβεται εκείνος με τη σειρά του τα δικά μας θέλω; Πολλά θα κριθούν στις διακοπές μας…

5. Θα διαπιστώσουμε τη βαθιά αδυναμία μας για τον άλλον

Στην αρχή κάθε σχέσης βάζουμε τα καλά μας. Φοράμε την καλύτερη διάθεσή μας και κρύβουμε τις άσχημες πλευρές της καθημερινότητάς μας. Ωστόσο, στις διακοπές ο μανδύας αυτός καταστρέφεται. Πολλές φορές ακόμα και στην καρδιά του καλοκαιριού αρρωσταίνουμε. Παθαίνουμε αλλεργίες. Πέφτουμε σε μικρόβια που διαταράσσουν την άψογη εικόνα μας και μας τοποθετούν πολλά σκαλοπάτια πιο χαμηλά από την εικόνα που έχουμε πλάσει. Ξαφνικά είμαστε κίτρινες από τον πυρετό, δεν έχουμε τη δύναμη να πάμε μέχρι την τουαλέτα αλλά είναι το μόνο μέρος στο οποίο πρέπει να πάμε επειγόντως ξανά και ξανά… Ο σύντροφος που θα σταθεί βράχος σε αυτές τις μη κολακευτικές συνθήκες είναι αυτός που δεν χρειάζεται να πει τίποτα άλλο για την αδυναμία που μας τρέφει. Το ίδιο φυσικά αναμένει να δει κι από εμάς. Αν δεν δείχνουμε την ίδια ευαισθησία, ίσως θα πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά πόσο πραγματικά ταιριάζουμε.

6. Οι κοινές αναμνήσεις θα δημιουργήσουν βαθιά θεμέλια στη σχέση.

Στο τέλος ενός ταξιδιού μένουν οι ισχυρές εικόνες που ζήσαμε μαζί με τον άλλον. Η ανάβαση σε ένα λόφο από τον οποίο ανακαλύψαμε μια φοβερή θέα… Η βουτιά από ένα ψηλό βράχο που δεν θα τολμούσαμε ποτέ μόνες μας… Ο γύρος μιας περιοχής της Ελλάδας με μηχανή την οποία εμείς δεν θα μπορούσαμε ποτέ να χειριστούμε. Απολαύσεις, συγκινήσεις, εμπειρίες…. Στοιχεία που δημιουργούν μεγαλύτερο δέσιμο σε χρονικό διάστημα 10 ημερών και δεν συγκρίνονται με την κοινή ζωή του χειμώνα.

© 2013-2019 womanidol.com. All Rights Reserved.