Γιατί μας κάνει καλό να συζητάμε για το σεξ με τις φίλες μας;

Γιατί μας κάνει καλό να συζητάμε για το σεξ με τις φίλες μας;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να ανοίξουμε το στόμα μας και να βγάλουμε από μέσα μας κρυφές επιθυμίες, προβλήματα, απορίες, ανησυχίες ακόμα κα μικρές ανοησίες. Η ανταλλαγή σκέψεων και πληροφοριών μέσα σε φιλικές παρέες, όχι μόνο ενώνει αλλά δίνει και σοφές λύσεις σε μακροχρόνια προβλήματα της σεξουαλικότητάς μας.

Από την Δέσποινα Σάμψων

Έχει περάσει η εποχή που το σεξ ήταν ταμπού ή αφορμή για κουτσομπολιό με χαμηλά ποιοτικά κριτήρια. Σήμερα οι συζητήσεις με τις φίλες που εμπιστευόμαστε, βελτιώνει όχι μόνο τον δεσμό που αναπτύσσεται μεταξύ μας αλλά και τη σεξουαλική ζωή του καθενός.

Ακόμα και αν δεν παρουσιάζεται συχνά η ευκαιρία να μιλήσουμε για τις σεξουαλικές μας ανησυχίες με τον στενό μας κύκλο, ας προκαλέσουμε εμείς μία τέτοια συζήτηση. Θα βελτιώσουμε όχι μόνο τα επικοινωνιακά μας προσόντα αλλά και τη ζωή μας πίσω από τις κλειστές πόρτες με όποιον επιλέγουμε ως σύντροφο.

1) Απομυθοποιούμε στερεότυπα

Υπάρχουν τόσα κλισέ και ψέματα που έχουμε φορτωθεί σε αυτό το πεδίο… Από τη γυναικεία αυτοϊκανοποίηση που πρέπει να κρύβουμε μέχρι τον επιθυμητό αριθμό ερωτικών συντρόφων, τα κλισέ είναι αραδιασμένα στο «ντουλάπι» των ενοχών μας.

Κι όμως τώρα είναι η ευκαιρία για να επικαιροποιήσουμε τις απόψεις μας και να διαδώσουμε το θετικό πνεύμα της σεξουαλικότητας. Ένα μεγάλο μέρος του εαυτού μας είναι αυτό. Ας μάθουμε να το φροντίζουμε καλύτερα.

2) Αφηνόμαστε να εκτεθούμε

Αυτό το είδος προσωπικής έκθεσης που μας κάνει πιο ευάλωτες απέναντι στα άλλα μέλη της στενής παρέας μας βελτιώνει. Με ποιον τρόπο; Μας απελευθερώνει από τα ταμπού.

Μας δίνει την ευκαιρία να κάνουμε την πρώτη μας πρόβα εξωτερίκευσης όλων όσων μας καταπιέζουν ή μας ενοχλούν πιθανώς. Και έτσι έχουμε πετύχει ένα σημαντικό βήμα για την εξέλιξή μας.

3) Δενόμαστε με τις φίλες μας

Είναι το είδος των συζητήσεων τέτοιο που πέρα από τις πλάκες, φέρνει τους ανθρώπους πολύ κοντά. Σαν μια μακρινή διαδρομή με το αυτοκίνητο, ανακαλύπτουμε τόσα πράγματα για τον άλλον.

Μοιραζόμαστε απόκρυφες επιθυμίες, μυστικές σκέψεις, ανείπωτα συναισθήματα, μικρές ή μεγάλες αποτυχίες αλλά ακόμα και επιτυχίες, αφήνοντας πίσω μας την αμηχανία. Τότε ανακαλύπτουμε πόσο κολλάμε μεταξύ μας και πόσα κοινά έχουμε σε αυτό το γυναικείο ταξίδι απόλαυσης και εμπειρίας που είναι η σεξουαλικότητά μας.

4) Μαθαίνουμε και κάτι

Νομίζουμε ότι τα ξέρουμε όλα από κάποια ηλικία και μετά αλλά ανταλλάσσοντας συνεχώς εμπειρίες, μπορεί και να μείνουμε άφωνες με ένα-δυο καινούρια πράγματα που αποδεικνύεται ότι δεν γνωρίζαμε.

Μία φίλη μπορεί να είναι καλύτερα ενημερωμένη σε θέματα σεξουαλικής ευεξίας και οι συμβουλές της να αποδειχθούν πολύτιμες ενώ μία άλλη σε θέματα τεχνικής. Γιατί να μην εκμεταλλευτούμε τις γνώσεις τους;

5) Ανιχνεύονται προβλήματα

Ένας ακόμα λόγος που είναι προτιμότερη αυτή η επικοινωνία είναι γιατί οι συνομιλήτριές μας, οι οποίες είναι και ψύχραιμες αναλύτριες και αντικειμενικές μπορούν να πιάσουν στον αέρα προβλήματα που ούτε εμείς οι ίδιες σε μια σχέση δεν μπορούμε να δούμε.

Μια σωματική δυσλειτουργία, κάτι που πάει λάθος είναι σημάδια που οι φίλες καταλαβαίνουν αμέσως και βρίσκονται σε θέση να μας τα υποδείξουν. Η βοήθεια αποδεικνύεται πολύτιμη γιατί πολλές φορές μετά από ανάλογες συζητήσεις εξειδικευμένοι επαγγελματίες (γυναικολόγοι ή ψυχοθεραπευτές) έχουν αναλάβει το πρόβλημα που μέχρι τότε δεν είχε ανιχνευτεί..

Δείτε Επίσης
10 σημεία που «ανάβουν» τους άνδρες, για τα οποία κανείς δεν μιλάει ποτέ!

6) Κατανοούμε καλύτερα τη σεξουαλικότητά μας

Μόνο αν αρχίσουμε να μιλάμε δυνατά για το σεξ σε ένα ανάλογο φιλικό πλαίσιο μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε κάποιες αλήθειες για εμάς τις ίδιες. Αν δεν υποχρεωθούμε – όπως γίνεται σε μια τέτοια ευκαιρία – να απαντήσουμε, να περιγράψουμε, να μεταφέρουμε χωρίς καμιά υποβόσκουσα σεξουαλικότητα ό,τι μέχρι τώρα σκεφτόμαστε σιωπηλές, δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τις πραγματικές μας επιθυμίες.

Ο λόγος βοηθάει όχι μόνο σε αυτό το επίπεδο αλλά και στη βελτίωση της σχέσης με το σώμα μας που αποτελεί οργανικό κομμάτι του σεξ. Μιλώντας ανοιχτά για γεννητικά όργανα, ερωτογενείς ζώνες και διαδικασίες διέγερσης – χωρίς ίχνος φλερτ στην εκφορά του λόγου μας – αποκτάμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για όλα τα σημεία του σώματός μας που πρωταγωνιστούν στην κουβέντα. Η αμηχανία εξαφανίζεται και φαίνεται να αποκτάμε καλύτερο έλεγχο της εικόνας μας.

7) Βελτιώνει την επικοινωνία με τον σύντροφό μας

Συζητώντας για σεξ με τρίτους – προφανώς όμως ανθρώπους που εμπιστευόμαστε – βοηθάει στο να λυθεί λίγο η γλώσσα μας. Τι σημαίνει ακριβώς αυτό; Αποτελεί ένα είδος προπόνησης και μας εξοικειώνει με την ιδέα να εκφράσουμε όλα όσα θέλουμε αλλά δεν τολμάμε να το κάνουμε.

Μιλώντας αδιάφορα χωρίς να υπάρχει η σεξουαλική ή η συναισθηματική εμπλοκή του συντρόφου μας νιώθουμε περισσότερο άνετα και σταδιακά μας απαλλάσσει από το άγχος μιας αντίστοιχης κουβέντας με τον αγαπημένο μας.

Με αυτό τον τρόπο, μιλώντας ανοιχτά, χωρίς βάρη και περιττό άγχος, ανοίγουμε μόνες μας νέα μονοπάτια στην επίλυση προβλημάτων. Σε κάθε περίπτωση το κέρδος είναι μεγαλύτερο για την ερωτική σχέση μια που δεν συσσωρεύονται κρυμμένες επιθυμίες ή δυσαρέσκειες που στο τέλος βγαίνουν στη φόρα με άκομψο τρόπο.

8) Έχει την πλάκα του

Είναι ένα είδος ψυχοθεραπείας. Είμαστε με τις κολλητές μας και μοιραζόμαστε ιστορίες, εμπειρίες, συζητάμε πώς νιώθουμε, λέμε μεγάλες ή μικρές αλήθειες και κυρίως γελάμε πάνω από μερικά κομμάτια πίτσα ή μπάλες παγωτό με λεπτομέρειες και αποκαλύψεις που στο σύνολό τους μετατρέπουν τη βραδιά σε μια υπέροχη ευκαιρία για χαλάρωση και εκτόνωση. Είναι ένας μαγικός τρόπος να ανακαλύψεις ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο δικό σου και κυρίως δεν μένει άλυτο.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.