Η σχέση μας με τη μητέρα μας ανάλογα με το ζώδιό της

Η σχέση μας με τη μητέρα μας ανάλογα με το ζώδιό της

Πόσο επηρεάζει το ζώδιο της μητέρας μας τη δυναμική της σχέσης που έχουμε αναπτύξει μαζί της;Αν και η μαμά μας παραμένει ο άνθρωπός μας πάνω από αστερισμούς και επιρροές πλανητών, η ημερομηνία γέννησής της έχει φροντίσει να καθορίσει τον τρόπο που μας μεγάλωσε. Οπότε, 12 μαμάδες, 12 διαφορετικοί τύποι μητρικής αγάπης!

Κριός
Κριός
«Μην μπλέξεις μαζί της!»

Όπως κάθε χαρακτηριστικός εκπρόσωπος του ζωδίου, η μαμά-Κριός είναι απαιτητική, δυναμική και ικανή να γίνεται το δικό της με κάθε τρόπο. Εξαιρετικά βολικό λοιπόν, αν είναι με το μέρος μας, αλλά τρομερά δύσκολο, αν οι στόχοι μας δεν ισοδυναμούν με τις δικές της προσδοκίες. Πολύ σύντομα θα μας αποδείξει τι σημαίνει ακριβώς να πηγαίνεις κόντρα σε μία Κριό… Ωστόσο, αυτή η μαμά είναι εκείνη που θα αποδειχθεί Νο 1 οπαδός μας σε όλες τις μεγάλες μας στιγμές και φανατική θαυμάστριά μας σε τέτοιο σημείο που δεν θα μπορούμε να φανταστούμε τον κόσμο χωρίς εκείνη και την αγάπη της.

Ταύρος
Ταύρος
Παραδοσιακή τροφός

Οι Ταύροι είναι διάσημοι «σπιτόγατοι»: λατρεύουν τον χώρο τους και την οικογένεια και αφιερώνονται στο να λειτουργούν όλα στην εντέλεια. Σπιτική θαλπωρή, όμορφη διακόσμηση, ελκυστικές μυρωδιές –όλα τα συστατικά κρύβουν τη δύναμη μιας μαμάς-Ταύρου που φροντίζει κυρίως η κουζίνα της να αποτελεί το επίκεντρο του σπιτιού της. Εκεί θα πιάσουν θέση πρώτοι από όλους οι φίλοι μας. Ένας μικρός ναός σπιτικών γεύσεων και αρωμάτων θα γοητεύσει τις παρέες μας και στην περίπτωση που και εμείς ανήκουμε στα ζώδια της Γης (Αιγόκερως, Ταύρος, Παρθένος) και εμάς τις ίδιες που θα εκτιμήσουμε τα ταλέντα της νοικοκυράς μαμάς μας και το γεμάτο ψυγείο της. Τα ζώδια αυτά βρίσκουν κοινά ενδιαφέροντα σε ό,τι αφορά τη διακόσμηση ενός σπιτιού, τημαγειρική, τημουσική και τις λεπτομέρειες φιλοξενίας από μια έμπειρη οικοδέσποινα που αποδεικνύεται μια Ταύρος.

Δίδυμοι
Δίδυμοι
Η διασκεδαστική

Νεανική με χιούμορ που δεν το χάνει ποτέ. Πολλές φορές θα αναρωτηθούμε ανεμείς είμαστε πιο ώριμες από τη μητέρα μας. Αυτή είναι η χαρά της ζωής και η τύχη να έχουμε μια μαμά που το κέφι της τη δείχνει πάντα νέα. Μεγαλώνοντας θα ανακαλύψουμε πόση δύναμη αντλούμε από τα γέλια που θα κάνουμε μαζί της αλλά και από την άνεσή της να ακούσει οτιδήποτε. Ακόμα και για τα δύσκολα είναι η μόνη που μπορεί να ελαφρύνει μια κατάσταση διακωμωδώντας τη. Σταδιακά, η επιστράτευση του χιούμορ στις άσχημες καταστάσεις θα είναι αυτό που θα μας μείνει «προίκα» από εκείνη.

Καρκίνος
Καρκίνος
Η προστάτιδα

Σε αυτό το ζώδιο ανήκουν οι πιο αφοσιωμένοι, πιστοί και τρυφεροί γονείς. Μόνο που μια μαμά-Καρκίνος είναι διάσημη για τις αλλαγές της διάθεσής της και ποτέ δεν γνωρίζουμε με ποιο ακριβώς mood θα μας περιμένει στην πόρτα του σπιτιού μας: Θα είναι χαμογελαστή; Κλαμένη; Μήπως απλώς αναστατωμένη; Το μόνο σίγουρο είναι ότι μέχρι να φτάσουμε στο δωμάτιό μας θα έχει ήδη αλλάξει ρυθμό. Ωστόσο η μαμά Καρκίνος διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα χαμόγελα, βάζει τα παιδιά της στο κέντρο του κόσμου της και δεν υπάρχει περίπτωση να μην δείξει πόσο πολύ τα λατρεύει. Μια μαμά μαγική!

Λέων
Λέων
Απλώς η καλύτερη

Καταρχήν μιλάμε για μαμά υπερπαραγωγή με εμφάνιση που μπορεί και να δημιουργήσει ανεπανόρθωτα τραύματα σε κόρες με την τελειότητα που εκπέμπει. Η αλήθεια είναι ότι καμιά δεν την φτάνει σε αυτό το πεδίο. Αλλά μια Λιονταρίνα μαμά είναι πολύ περισσότερα από μια προσεγμένη εικόνα. Είναι συναρπαστική, τολμηρή, διασκεδαστική και περήφανη. Φυσικά,η μητέρα αυτή θα μας πιέσει σε τέτοιο βαθμό που θα μας φανεί σκληρή αλλά οι προθέσεις της είναι πάντα οι καλύτερες. Κι ας κοντεύει να μας τρελάνει…Απλώς, θέλει το καλύτερο για εμάς και για όσους λατρεύει και είναι ακριβώς η πάστα της μαμάς που δεν αγαπάει τίποτα άλλο στον κόσμο από το παιδί της.

Παρθένος
Παρθένος
Δεν κρίνει αλλά…

Τώρα μιλάμε για τη γυναίκα που έχει πάντα δίκιο. Θα υπάρξουν πολλές στιγμές που θα αναρωτηθείτε όχι μόνο για τα σχόλιά της αλλά και για την ικανότητά της να γνωρίζει κάθε μυστική μας σκανταλιά. Καθώς τα χρόνια θα περνούν, επιστρέφουμε στη μαμά Παρθένο γιατί εκτιμούμε τη διαίσθησή της, την αντίληψη των πραγμάτων και φυσικά την εντιμότητά της. Μια ηθική πυξίδα σε ένα κόσμο που χρειάζεται ήρωες για να λάμψει. Αν καταφέρουμε και κερδίσουμε την έγκρισή της, τότε σίγουρα κάτι έχουμε κάνει πολύ καλά…

Ζυγός
Ζυγός
Ήρεμη δύναμη

Οι Ζυγοί διαθέτουν αυτό το έμφυτο αίσθημα της δικαιοσύνης και μόνο η παρουσία τους εξισορροπεί και λειτουργεί ανακουφιστικά μέσα στο χαώδες σκηνικό της καθημερινότητας που ζούμε όλοι. Μια μαμά-Ζυγό δεν σταματάμε ποτέ να την αναζητάμε σε στιγμές αβεβαιότητας και δυσκολίας επειδή νιώθουμε ότι μόνο εκείνη έχει μια λογική απάντηση να μας δώσει. Μπορεί ως γνήσια εκπρόσωπος ζωδίου του Αέρα να αποτελεί ένα ελεύθερο πνεύμα που αγαπάει την ανεξαρτησία της, αλλά ως μάνα θα προσγειωθεί την κατάλληλη στιγμή στη Γη για να βρεθεί κοντά στην κόρη της. Είμαστε ο λόγος που η καρδιά της χτυπάει τόσο δυνατά!

Σκορπιός
Σκορπιός
Διαθέτει κεντρί

Δεν είναι μόνο ότι μια Σκορπίνα την σέβεσαι, είναι ότι κυρίως την φοβάσαι και λίγο. Γι’ αυτό και αυτή η γυναίκα θα έκανε τα πάντα για να μας προστατέψει και αλίμονο σε όποιον τολμήσει να μας πληγώσει και αυτό πέσει στην αντίληψή της. Ποια κόρη δεν θα ήθελε τη μαμά Ζορό που θα έμενε πιστή στο παιδί της και θα τολμούσε να αντιμετωπίσει με γενναιότητα όλους τους εχθρούς μας;

Τοξότης
Τοξότης
Ο απόλυτος θρύλος

Μια μαμά τόσο αστεία που γέμιζε με γέλια και αυθόρμητες πλάκες την καθημερινότητα της παιδικής μας ηλικίας. Οι Τοξότες δεν φιλτράρουν ποτέ τις καταστάσεις και πολλές φορές δεν θεωρούνται τα πιο προσεκτικά ή υπεύθυνα άτομα. Στο μητρικό ταξίδι, αυτό βολεύει γιατί αφήνει πάντα ένα υγιές περιθώριο για ανεξαρτησία χωρίς να σημειώνονται οι γνωστές υπερβολές υπερπροστατευτικότητας. Οι μανούλες αυτές είναι αξιαγάπητες, ζεστές με έντονη προσωπικότητα. Μας κάνουν να γελάμε και μας κάνουν περήφανες που τις έχουμε στη ζωή μας.

Αιγόκερως
Αιγόκερως
Υπόθεση αριστείας

Προσωπικότητα τύπου Α. Αυτό από μόνο του εξηγεί πολλά για την αποφασιστικότητα με την οποία μια μητέρα-Αιγόκερως επιστρατεύει δυνάμεις για να ικανοποιήσει τη φιλοδοξία της. Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι όλη αυτή η ενέργεια επενδύεται και στο παιδί της αρκεί και αυτό να έχει στόχους που θεωρούνται ισάξιοι των δικών της. Η σχέση της μαζί της δεν θα είναι πάντα ρόδινη. Θα υπάρξουν καταιγίδες και σημαντικές συγκρούσεις αλλά με έναν αριστοτεχνικό τρόπο εκείνη θα ανταπεξέρχεται πάντα και θα αποτρέπει τις ρήξεις. Εξάλλου, η αγάπη της για την κόρη της θα προσαρμοστεί σε όποια δεδομένα βρει μπροστά της και όλη της η προσπάθεια θα επικεντρωθεί στο να βοηθήσει το παιδί της να τερματίσει στην κούρσα της ζωής ξεπερνώντας εμπόδια. Στα λάθη μας, εκείνη δεν θα αποφύγει την κριτική. Τουλάχιστον ένα «στα έλεγα εγώ» θα ακουστεί και μια και δυο φορές μέχρι να το εμπεδώσουμε.

Υδροχόος
Υδροχόος
Μαλακή σαν βούτυρο

Τα καλά νέα είναι ότι ποτέ δεν βαρεθήκαμε σαν παιδιά με μια μαμά-Υδροχόο. Επαναστατική φύση (ακόμα και στις πιο συντηρητικές φουρνιές), πανέξυπνη γυναίκα αλλά και «λίγο αλλού» όπως τα προσωπικά της όνειρα. Να ασχοληθεί με τον πνευματισμό, να αφιερωθεί στις αδέσποτες γάτες των Κυκλάδων, να πετάξει στο φεγγάρι… Τα χαρακτηριστικά του ζωδίου του Αέρα την τοποθετούν στις μαμάδες που δεν αγκαλιάζουν συνεχώς τα παιδιά τους αλλά η ίδια είναι κατά βάθος πολύ στοργική. Απλώς δεν της αρέσει να το δείχνει και επιθυμεί η σχέση μας να παραμένει πίσω από όλη αυτή την παράξενη αύρα σαν ένα μυστικό που γνωρίζουμε μόνο εμείς κι εκείνη.

Ιχθύες
Ιχθύες
Η καλύτερη μας φίλη

Διαθέτει φαντασία, είναι εύπιστη, συμπονετική και μας αγαπάει με όλη της την ψυχή. Μόνο που ταυτόχρονα είναι σαρκαστική, κοφτερή και ελαφρώς κουρασμένη από την επίγεια ζωή και τον κόσμο που την περιτριγυρίζει… Τα «ψάρια» αλλάζουν εύκολα χαρακτήρα αλλά μέσα τους είναι εξαιρετικά προστατευτικά και δοτικά με όσους αγαπάνε. Η έμφυτη σοφία τους και η απουσία κριτικής τα κάνουν άριστες μαμάδες και μάλιστα από το είδος που εξελίσσονται σε φίλες με την κόρη τους. Η σχέση μας με μια μαμά-Ιχθύ είναι μάλλον από τις πιο στενές που έχουμε αναπτύξει στη ζωή μας και παραμένει από τις αγαπημένες μας. Γιατί; Μα, επειδή μόνο αυτή μας καταλαβαίνει.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.