Κορυφαίες συμβουλές τόνωσης της ευτυχίας!

Κορυφαίες συμβουλές τόνωσης της ευτυχίας!

Ο Dr Simon Moore, Chartered Psychologist και Διευθυντής Διαχείρισης της εταιρείας συμπεριφορικών ερευνών Innovationbubble, μας δίνει συμβουλές τόνωσης της ευτυχίας σε όλους τους τομείς της πολυάσχολης και αγχωτικής ζωής μας.

Ο Dr Simon Moore εξηγεί: «Η ομορφιά προκαλεί σταθερά και μακροπρόθεσμα θετικά συναισθήματα, και λειτουργεί ως κάθαρση από τα αρνητικά συναισθήματα. Μια βόλτα στην εξοχή ή στην παραλία μπορεί να μας ανεβάσει τη διάθεση. Το να κοιτάμε μια εκπληκτική φωτογραφία ή έναν διάσημο πίνακα μπορεί να μας συγκινήσει μέχρι δακρύων.

Οι συμβουλές του είναι απλές, εύκολες και στην πραγματικότητα δεν κοστίζουν τίποτα!

  • Να έχεις έναν καλό φίλο στη δουλειά. Αφιερώστε χρόνο για να γνωρίσετε τους συναδέλφους σας – μπορεί να ανακαλύψετε ότι σας αρέσει η παρέα τους. Οι φιλίες είναι σημαντικές για την εργασιακή ευτυχία γιατί μπορούν να μας κάνουν να χαμογελάμε και να αντιμετωπίζουμε καλύτερα το άγχος.
  • Κάντε το σπίτι σας πιο φωτεινό. Ψυχολογικές έρευνες έχουν καταδείξει την επίδραση που έχει το φυσικό φως στην ευεξία, την ευτυχία και τη δημιουργικότητά μας. Αν έχετε λίγα ή μικρά παράθυρα, μπορείτε να κάνετε το σπίτι σας πιο φωτεινό χρησιμοποιώντας πιο ανοιχτές αποχρώσεις στους τοίχους ή τοποθετώντας μερικές λάμπες φυσικού φωτός εκεί που σας αρέσει να περνάτε πολύ χρόνο.
  • Γελάτε περισσότερο. Τα παιδιά γελούν 200 περίπου φορές την ημέρα, ενώ οι ενήλικες γελούν κατά μέσο όρο 15 φορές την ημέρα. Το γέλιο απελευθερώνει ορμόνες που καταπολεμούν το άγχος, οπότε… ανακαλύψτε την αστεία πλευρά των πραγμάτων.
  • Αποδεχτείτε ότι μόνο εσείς βλέπετε τον κόσμο όπως τον βλέπετε! Ο καθένας μας είναι από τον δικό του πλανήτη. Όσο περισσότερο αναλώνεστε σε συγκρίσεις με αυτό που θα είχατε κάνει ή πει, τόσο λιγότερο ευτυχισμένοι θα είστε στις σχέσεις σας.
  • Γίνετε πιο δραστήριοι. Συχνά ένας περίπατος ή μια βόλτα με το λεωφορείο μπορεί να σας χαρίσει μια πολύ αναγκαία ανάπαυλα και ηρεμία, και μπορεί να σας βοηθήσει να δείτε τα πράγματα με πιο καθαρό μυαλό. Πολλοί εφευρέτες συνέλαβαν τις καλύτερες ιδέες τους κάνοντας κάτι διαφορετικό.
  • Περιστοιχιστείτε από καλοφτιαγμένα αντικείμενα. Ο άρτιος σχεδιασμός καθημερινών αντικειμένων μπορεί να σας κάνει χαρούμενους, κάτι που με τη σειρά του διεγείρει τη δημιουργικότητα. Έχετε ακεφιές; Έχει στερέψει η δημιουργικότητά σας; Καιρός να ξεθάψετε το καλό σας σερβίτσιο!

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.