Το αιγυπτιακό σας ζώδιο και η σημασία του για τη ζωή σας

Το αιγυπτιακό σας ζώδιο και η σημασία του για τη ζωή σας

Το ζώδιό μας σίγουρα το ξέρουμε! Καιρός να μάθουμε και ποιο είναι το σύμβολό μας στην αρχαία αιγυπτιακή αστρολογία! Το αιγυπτιακό ωροσκόπιο διαθέτει επίσης 12 ζώδια, τα οποία εκπροσωπούνται από  συγκεκριμένους θεούς και θεές, καθώς οι Αιγύπτιοι πίστευαν ότι επηρέαζαν κάθε πτυχή της ζωής τους. Έτσι, ο χαρακτήρας ενός ατόμου, η  στάση στη ζωή και η επιτυχία του διέπεται από τις συγκεκριμένες επιρροές της θεότητας που ήταν κυρίαρχη κατά την περίοδο στην οποία γεννήθηκε…

Στο αιγυπτιακό ωροσκόπιο, ολόκληρος ο ετήσιος κύκλος χωρίζεται σε μικρές χρονικές περιόδους. Κάθε περίοδος κυβερνείται από μία θεότητα που όχι μόνο καθορίζει τη ζωή ενός ατόμου, αλλά του δίνει επίσης χαρακτηριστικά του δικού της χαρακτήρα, χαρίζοντας τις μυστικές της γνώσεις.

Ο αρχαίος αιγυπτιακός κύκλος περιλαμβάνει 12 θεότητες για 28 περιόδους 7-21 ημερών, καθώς ακολουθεί τον κύκλο της Σελήνης και η μέση διάρκεια της περιόδου για κάθε θεότητα είναι 13 ημέρες (2 εβδομάδες ή το ήμισυ του σεληνιακού μήνα).

Κάτι σαν το ημερολόγιο των αρχαίων Μάγια, ο οποίος είχε 20 μήνες των 13 ημερών και άρα το έτος είχε 260 ημέρες. Αλλά ακόμη περισσότερο, είναι παρόμοιο με τον αρχαίο ινδικό ζωδιακό κύκλο των 27 σεληνιακών περιόδων Nakshatra των 13 ημερών, από τις οποίες, προφανώς, δημιουργήθηκε το ημερολόγιο των Σουμερίων που στη συνέχεια πήραν οι Βαβυλώνιοι (Χαλδαίοι) και μετά πέρασε στους αρχαίους Έλληνες.

Ποιος ζωδιακός κύκλος προηγείται – το αρχαίο Ινδιάνικο (διαβάστε και το ινδιάνικο ζώδιό σας!) ή των αρχαίων Ελλήνων – δεν είναι σαφές μέχρι τώρα. Η ιδέα της προστασίας των θεών έναντι των ανθρώπων, ανάλογα με την ημέρα της γέννησής τους, πέρασε και στον Χριστιανισμό με τη μορφή των αγίων που προστατεύουν όσους φέρουν το όνομά τους.

Αν και τα μεταγενέστερα χρόνια ο προστάτης άγιος συνδέεται με το όνομα του ατόμου που το φέρει, αρχικά στο Ορθόδοξο ημερολόγιο συσχετιζόταν με τη γενέθλια ημερομηνία, όπου προστάτες του κάθε ανθρώπου ήταν ο άγιος ή οι άγιοι που συνδέονταν με αυτή.

Νείλος: 1-7 Ιανουαρίου, 19-28 Ιουνίου, 1-7 Σεπτεμβρίου, 18-26 Νοεμβρίου
Νείλος: 1-7 Ιανουαρίου, 19-28 Ιουνίου, 1-7 Σεπτεμβρίου, 18-26 Νοεμβρίου

Ο Νείλος συμβολίζει την αρχή κάποιου πράγματος. Είναι το πρώτο ζώδιο του αιγυπτιακού ζωδιακού κύκλου και το μόνο που δεν αντιστοιχεί σε κάποια θεότητα.

Οι άνθρωποι που ανήκουν σε αυτό το ζώδιο έχουν ήπιο χαρακτήρα και δεν αρέσκονται σε διενέξεις. Μερικές φορές λειτουργούν υπό των δυνάμεων του πάθους αλλά ακόμη και τότε ενεργούν τελικά με σύνεση.

Είναι συνήθως άτομα με οξυδέρκεια και παρατηρητικότητα, με ταλέντο στην επικοινωνία, ιδιαίτερα κοινωνικοί και λατρεύουν τα κομψά αντικείμενα. Διαθέτουν αναλυτικό μυαλό, προσέχουν τις λεπτομέρειες και πριν κάνουν οποιαδήποτε κίνηση προτιμούν να τα ζυγίζουν. Πρακτικοί και σοβαροί ασχολούνται με φιλανθρωπικές οργανώσεις και με επαγγέλματα που απαιτούν πρακτικό, αναλυτικό και ήρεμο μυαλό.

Αμόν Ρα: 8-21 Ιανουαρίου, 1-11Φεβρουαρίου
Αμόν Ρα: 8-21 Ιανουαρίου, 1-11Φεβρουαρίου

Το δεύτερο αιγυπτιακό ζώδιο ανήκει στον θεό Αμόν Ρα, ο οποίος ήταν ο βασιλιάς των θεών και προστάτης. Οι άνθρωποι που είναι γεννημένοι σε αυτές τις ημερομηνίες είναι συνήθως καλοί ηγέτες που εμπνέονται από τον κόσμο, με πολλά ταλέντα και επιτυχημένοι.

Χαρακτηριστικά τους είναι η αυτοπεποίθηση και ο αυτοέλεγχός τους. Αισιόδοξοι, αισθάνονται συχνά χαρούμενοι και είναι ικανοί να ακούν την εσωτερική τους φωνή για να βοηθήσουν τους άλλους. Προσπαθούν και δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό σε ό,τι και να κάνουν, πολλοί τους ζητούν συμβουλές και συχνά κάνουν καριέρα ως σύμβουλοι επιχειρήσεων, εκπαιδευτές, δάσκαλοι. Είναι κάτι σαν μέντορες και οδηγοί των άλλων και διακρίνονται για τη σοφία, τη δύναμη και το κουράγιο τους.

Μουτ: 22-31 Ιανουαρίου, 8-22 Σεπτεμβρίου
Μουτ: 22-31 Ιανουαρίου, 8-22 Σεπτεμβρίου

Το τρίτο ζώδιο ανήκει στη θεά Μουτ η οποία για τους Αιγυπτίους συμβόλιζε τη γυναίκα και τη μητέρα. Στην αιγυπτιακή μυθολογία είχε τη θέση της θεϊκής μητέρας ή της μητέρας όλου του κόσμου.

Οι άνθρωποι αυτού του ζωδίου γίνονται συνήθως πολύ καλοί γονείς, είναι στοργικοί, πρακτικοί και πολύ λογικοί άνθρωποι. Συχνά κρύβουν τα βαθιά τους συναισθήματα και τις σκέψεις τους και ανοίγονται μόνο στους πολύ κοντινούς τους ανθρώπους. Μερικές φορές είναι έως ντροπαλοί αλλά ταυτόχρονα εστιάζουν στο να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα.

Ξέρουν πώς να ελκύουν τους γύρω τους, διαθέτουν γοητεία και υπομονή είναι σοβαροί και νοιάζονται για την πνευματική τους ανάπτυξη, τη φιλοσοφία και τον μυστικισμό. Ξεχωρίζουν στα επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με τη διδασκαλία, την ιατρική και τους νόμους.

Γκεμπ: 12-29 Φεβρουαρίου, 20-31 Αυγούστου
Γκεμπ: 12-29 Φεβρουαρίου, 20-31 Αυγούστου

Στην αρχαία αιγυπτιακή μυθολογία, ο Γκεμπ ήταν ο θεός της Γης. Πίστευαν μάλιστα ότι το γέλιο του προκαλούσε τους σεισμούς. Οι άνθρωποι που ανήκουν στο ζώδιο του Γκεμπ είναι συνήθως καλόκαρδοι, με αλάνθαστο ένστικτο, κάποιες φορές γίνονται πολύ συναισθηματικοί αλλά αυτή ακριβώς είναι η πλευρά τους που έλκει τους άλλους.

Είναι αξιόπιστοι φίλοι, ευαίσθητοι αλλά και διακριτικοί και διπλωμάτες. Μπορεί να είναι κάπως ντροπαλοί αλλά αν οι περιστάσεις το απαιτήσουν γίνονται πολύ επίμονοι, ενώ επειδή έχουν καλή μνήμη, δεν ξεχνούν ποτέ τι τους έκαναν στο παρελθόν και ποιοι και δεν συγχωρούν εύκολα.

Οδηγούνται από τη διαίσθησή και τα συναισθήματά τους και επηρεάζονται πολύ από το τι συμβαίνει γύρω τους. Σέβονται πολύ τη φύση και το περιβάλλον και έχουν οικολογική συνείδηση. Τους βρίσκουμε να ασχολούνται με τη γη και τη φύση, με τη διδασκαλία αλλά και με τη λογοτεχνία.

Όσιρις: 1-10 Μαρτίου, 27 Νοεμβρίου-18 Δεκεμβρίου
Όσιρις: 1-10 Μαρτίου, 27 Νοεμβρίου – 18 Δεκεμβρίου

Άτομα με διπλή προσωπικότητα, όσοι έχουν γεννηθεί αυτά τα διαστήματα. Μπορεί να είναι δραστήριοι και δυνατοί αλλά και αναποφάσιστοι. Είναι επιτυχημένοι να ανοίγουν νέους δρόμους, αισιόδοξοι και πολύ γενναιόδωροι.

Έξυπνοι και με πολλά χαρίσματα οι άνθρωποι που ανήκουν σε αυτό το ζώδιο είναι καλοί στο εμπόριο και στην εκπαίδευση. Με ηγετικές ικανότητες και αυτοπεποίθηση έχουν την τάση να κατακτούν τους στόχους τους. Ζουν το σήμερα και είναι γεμάτοι ενέργεια.

Κατ΄αρχήν σκέφτονται τον εαυτό τους, επικοινωνιακοί με τον τρόπο τους εννοούν πάντοτε αυτό που λένε. Άνθρωποι ανεξάρτητοι, δεν τους αρέσει να ακολουθούν τους άλλους και γι’ αυτό είναι δύσκολοι σε συνεργασίες όταν πρέπει να υπακούν άλλους. Είναι καλύτερο να έχουν δική τους δουλειά ή επιχείρηση.

Ίσις: 11-31 Μαρτίου, 18-29 Οκτωβρίου, 19-31 Δεκεμβρίου
Ίσις: 11-31 Μαρτίου, 18-29 Οκτωβρίου, 19-31 Δεκεμβρίου

Η Ίσις συμβόλιζε τη μητέρα και την προστάτιδα της φύσης, των παιδιών και των φτωχών. Αδελφή και σύζυγος του Όσιρι  και μητέρα του Όρους. Τα άτομα σε αυτό το ζώδιο είναι ευθείς και ειλικρινείς. Άλλοι τους θεωρούν πολύ ανοιχτούς έως και χαζούς και άλλοι εκτιμούν την ευθύτητά τους στην επικοινωνία. Αναζητούν ρομαντικές σχέσεις και μάλιστα με ανέμελους και ήρεμους ανθρώπους.

Είναι πολύ κοινωνικοί, τους αρέσουν οι συναναστροφές και να δίνουν συμβουλές στους άλλους. ‘Εχουν αίσθηση του χιούμορ και θεωρούνται γενικά τυχεροί. Δεν επιτρέπουν σε τίποτα να τους σταθεί εμπόδιο, ακολουθούν τον δρόμο τους και θεωρούνται επιτυχημένοι στο μάρκετινγκ και στα επαγγέλματα ψυχαγωγίας. Εργάζονται πολύ καλά σε ομάδες και γίνονται εύκολα αγαπητοί.

Θοθ: 1-19 Απριλίου, 8-17 Νοεμβρίου
Θοθ: 1-19 Απριλίου, 8-17 Νοεμβρίου

Ο Θοθ είναι ο θεός της σελήνης, της γνώσης και της σοφίας σύμφωνα με τους Αιγύπτιους. Θεωρείται αυτός που δημιούργησε τη γραφή. Οι άνθρωποι που ανήκουν σε αυτό το ζώδιο είναι καλοί στο να λύνουν προβλήματα και τους αρέσει να μοιράζονται τις γνώσεις τους με τους άλλους, ενώ είναι καλοί στην επικοινωνία γενικά

Διαθέτουν καλή μνήμη και ποτέ δε ξεχνούν το καλό που τους έχει κάνει κάποιος στο παρελθόν. Είναι ρομαντικοί από τη φύση τους, επινοητικοί, έντιμοι και αληθινοί. Έλκονται από όσους έχουν αξίες.

Αγαπούν να μαθαίνουν καινούργια πράγματα, γι’ αυτό μπορεί να είναι αιώνια φοιτητές!  Διαπρέπουν ως συγγραφείς, δημοσιογράφοι, αλλά και στις επιχειρήσεις, αφού είναι γεμάτοι νέες ιδέες και δημιουργικότητα.

Όρους: 20 Απριλίου- 7 Μαΐου, 12-19 Αυγούστου
Όρους: 20 Απριλίου – 7 Μαΐου, 12-19 Αυγούστου

Ο Όρους ή Όρα είναι ο γυιος της Ίσιδας και του Όσιρι και στην αρχαία αιγυπτιακή μυθολογία συμβολίζει τον ουρανό και τα αστέρια. ‘Ηταν μάλιστα αυτός που βοήθησε τους φαραώ να ενώσουν το ‘Ανω και το Κάτω Βασίλειο της Αιγύπτου.

Οι άνθρωποι λοιπόν, αυτού του ζωδίου, είναι θαρραλέοι, έτοιμοι να αναλάβουν το ρίσκο και να ξεπεράσουν τις δυσκολίες. Είναι χαρισματικοί, αισιόδοξοι και επιδιώκουν το καλύτερο για τη ζωή τους. Επιτυχημένοι σε ό,τι κι αν κάνουν, ηγέτες με θέληση και δύναμη αλλά μερικές φορές… ξεροκέφαλοι. Βάζουν τις ανάγκες της οικογένειάς τους πάνω από εκείνους και κάνουν τα πάντα για όσους αγαπούν.

Εργάζονται σκληρά, είναι πρακτικοί, προστατεύουν τους αδύναμους και θέλουν να είναι επικεφαλής και εκπέμπουν την ασφάλεια στους άλλους. Τους συναντάμε ως πολιτικούς, δημόσια πρόσωπα αλλά και ψυχολόγους.

Άνουβις: 8-27 Μαΐου, 29 Ιουνίου - 13 Ιουλίου
Άνουβις: 8-27 Μαΐου, 29 Ιουνίου – 13 Ιουλίου

Ο Άνουβις εκπροσωπεί για τους αρχαίους Αιγύπτιους τον θεό του Κάτω Κόσμου. Οι άνθρωποι που ανήκουν στο ζώδιο είναι δημιουργικοί και παθιασμένοι, συναισθηματικοί και ευαίσθητοι και συνήθως προτιμούν να εργάζονται αλλά και να είναι μόνοι τους.

Δείτε Επίσης

Ζώδια: Ποια είναι τα μεγαλύτερα λάθη που κάνετε σε μια σχέση;

Τα συναισθήματά τους είναι συχνά απρόβλεπτα, εκφράζουν ελεύθερα τη γνώμη τους και παρά το γεγονός ότι είναι άνθρωποι εσωστρεφείς, εκπέμπουν αυτοπεποίθηση και προκαλούν σεβασμό στους γύρω τους.

Κατανοούν και προβλέπουν σωστά τις σκέψεις και τις κινήσεις των άλλων ανθρώπων, δεν εγκαταλείπουν ποτέ τον στόχο τους και είναι ψύχραιμοι.

Στις σχέσεις τους είναι στοργικοί και νοιάζονται για την οικογένεια και το σπίτι τους. Γίνονται πολύ καλοί καθηγητές, γιατροί και νοσοκόμοι.

Σεθ: 28 Μαΐου - 18 Ιουνίου, 28 Σεπτεμβρίου - 2 Οκτωβρίου
Σεθ: 28 Μαΐου – 18 Ιουνίου, 28 Σεπτεμβρίου – 2 Οκτωβρίου

Είναι ο θεός του χάους, κι έτσι όσοι ανήκουν σε αυτό το ζώδιο αναζητούν συνεχώς την αλλαγή. Μπορεί να περάσουν όλη τους τη ζωή ψάχνοντας για περιπέτειες και συναρπαστικές στιγμές. Θέτουν υψηλούς στόχους και προσπαθούν να τους πραγματοποιήσουν.

Είναι τελειομανείς, δεν τους αρέσει να έρχονται… δεύτεροι, και δεν πρόκειται να θυσιάσουν τη δική τους πρόοδο για κανέναν. Θέλουν να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, προτιμούν τη δράση από τη σιωπή ή τη μοναχικότητα.

Τους αρέσει να μαθαίνουν νέες πληροφορίες, να αποκτούν γνώσεις και γενικά αναζητούν την πρόοδο και την καινοτομία σε όλα τα πεδία. Υπουργοί, χαρισματικοί ομιλητές, πωλητές είναι μερικά από τα επαγγέλματα που προτιμούν.

Μπαστέτ: 14-28 Ιουλίου, 23-27 Σεπτεμβρίου, 3-17 Οκτωβρίου
Μπαστέτ: 14-28 Ιουλίου, 23-27 Σεπτεμβρίου, 3-17 Οκτωβρίου

Θεότητα της ηδονής και των γατών, προστάτιδα της γυναικείας γονιμότητας και του έρωτα. Όσοι έχουν γεννηθεί στο ζώδιο της Μπαστέτ είναι άνθρωποι που  αναζητούν την ισορροπία και τη γαλήνη στη ζωή τους. Αποφεύγουν τις διενέξεις και τις στρεσογόνες καταστάσεις.

Έχουν ισχυρή διαίσθηση και μπορούν εύκολα να «διαβάζουν» τους άλλους ανθρώπους και τα πραγματικά τους κίνητρα. Αγαπούν τα όμορφα πράγματα από τα οποία και θέλουν να περιβάλλονται και γενικά αγαπούν τις απολαύσεις της ζωής. Εμπνέονται από τις τέχνες και ειδικά τη μουσική.

Στις προσωπικές σχέσεις τους είναι πιστοί και αφοσιωμένοι, ευαίσθητοι και συναισθηματικοί, προστατεύουν όσους αγαπούν πραγματικά.

Οι άνθρωποι αυτού του ζωδίου είναι μυστηριώδεις, αγαπούν τα μυστικά και τον μυστικισμό και συχνά ασχολούνται με ανάλογα θέματα καθώς και με τη μεταφυσική.

Σεχμέτ: 29 Ιουλίου - 11 Αυγούστου, 30 Οκτωβρίου – 7 Νοεμβρίου
Σεχμέτ: 29 Ιουλίου – 11 Αυγούστου, 30 Οκτωβρίου – 7 Νοεμβρίου

Η Σεχμέτ είναι η θεά του πολέμου στην αρχαία αιγυπτιακή μυθολογία και την ίδια στιγμή είναι αυτή που θεραπεύει τους ανθρώπους. Η διπλή της υπόσταση κάνει όσους ανήκουν σε αυτό το ζώδιο να είναι αυστηροί και πειθαρχημένοι από τη μία μεριά και από την άλλη, ελεύθεροι, άτομα που ακολουθούν το ρεύμα, αδιαφορώντας για τους περιορισμούς!

Ευφυείς και τελειομανείς με υψηλό αίσθημα δικαιοσύνης και καθήκοντος είναι αξιόπιστοι και εχέμυθοι. Τους θαυμάζουν για την αυτοπειθαρχία τους αλλά και το γούστο τους. Αυτό που επιθυμούν κυρίως είναι να προφυλάξουν την περηφάνειά τους, αλλά χωρίς να χάσουν τον στόχο τους.

Γίνονται καλοί σε θέσεις ευθύνης αλλά και αφοσιωμένοι εθελοντές, διακρίνονται σε θέσεις δικαιοσύνης π.χ. δικαστές αλλά και σε ηγετικές θέσεις κάθε είδους επιχείρησης. Διαθέτουν το ταλέντο να παραμένουν αισιόδοξοι και να βλέπουν το θετικό σε κάθε εμπόδιο.

© 2013-2020 womanidol.com. All Rights Reserved.