Ζώδια σε… καραντίνα! Πώς λειτουργεί κάθε ζώδιο στην οικογένεια;

Ζώδια σε... καραντίνα! Πώς λειτουργεί κάθε ζώδιο στην οικογένεια;

Πώς θα μπορέσετε να λειτουργήσετε αρμονικά κάθε ώρα της ημέρας στον ίδιο χώρο με την οικογένειά σας; Με τον κορονωϊό, οι σχέσεις μας άλλαξαν απότομα και εμείς καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε. Πώς θα γίνει αυτό όμως, όταν μοιραζόμαστε τον ίδιο χώρο από το πρωί μέχρι το βράδυ; Η κατανόηση της οικογενειακής δυναμικής είναι το μεγάλο ζητούμενο! Και τα άστρα επιχειρούν να δώσουν μία απάντηση!

Η δυναμική της οικογένειας υποδέχεται μια νέα εποχή. Δουλειά από το σπίτι, περιορισμοί και… “στενές επαφές” με ανθρώπους που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε λιγότερο, ή έστω υπό διαφορετικές συνθήκες! Πώς το σπίτι γίνεται γραφείο, σχολείο, χώρος χαλάρωσης όλα σε ένα; Πώς να μοιράζεστε κάτω από την ίδια στέγη 24 ώρες το 24ώρο τα πάντα;

Κάθε οικογένεια θα παίξει με διαφορετικούς κανόνες, αλλά η κατανόηση του έμφυτου στιλ κάθε ζωδίου, μπορεί να σας βοηθήσει. Εδώ είναι ένας οδηγός… κατανόησης… για να περάσετε όσο γίνεται πιο ανώδυνα αυτή την πρωτοφανή εποχή!

Κριός
Κριός: Ο Κριός χρειάζεται πολύ προσωπικό χώρο μέσα σε μια οικογένεια.

Ως καθαρά ανεξάρτητο ζώδιο, όσο κι αν αγαπάτε τους συγγενείς σας, δεν θέλετε να είστε κοντά τους συνεχώς. Ακόμα και ως παιδί, το πιο πιθανό είναι να δυσκολευόσασταν να μοιραστείτε το δωμάτιό σας με τα αδέρφια σας  γιατί είχατε την ανάγκη να απομονωθείτε στον χώρο σας και να καταπιαστείτε με τις δημιουργικές σας ασχολίες.

Το αντισυμβατικό σας πνεύμα όμως αλλάζει, αν έχετε παιδιά. Είστε γονιός προστατευτικός που και βοηθάτε και αφήνετε τα παιδιά σας να κάνουν πράγματα μόνα τους.

Θέλετε τα παιδιά σας να μπορούν να τα καταφέρουν όποια δυσκολία κι αν προκύψει γι’ αυτό και τα σκληραγωγείτε από μικρά. Καμιά φορά μπορεί να γίνετε λίγο παραπάνω πιεστική μάλιστα. Αλλά αυτό συμβαίνει επειδή τα παιδιά σας είναι η αντανάκλασή σας και θέλετε να τους μεταδώσετε την αγάπη για τελειότητα.

Τα αγαπημένη σας μέλη είναι αυτά που σας κανακεύουν όταν το έχετε ανάγκη και σας αφήνουν μόνη σας όταν θέλετε να ανοίξετε τα φτερά σας. Πολλές γυναίκες Κριοί έχουν αδυναμία στον μπαμπά τους. Το δυναμικό σας πνεύμα ενώνεται με την αρσενική πλευρά της ενέργειάς σας αλλά σας αρέσει επίσης να σας καλομαθαίνουν και να σας μιλάνε γλυκά.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Κριού: Τάσεις φυγής

Ως μοναχικό ζώδιο, δεν χωράτε εύκολα σε μια κλειστή ομάδα. Κι αυτό μπορεί εύκολα να διαταράξει τη δυναμική της οικογένειας. Δεν είναι καθόλου του τύπου σας να ρωτάτε τους άλλους πριν κάνετε κάτι και προτιμάτε να ενεργείτε όπως σας αρέσει χωρίς να δίνετε λογαριασμό σε κανέναν.

Φημίζεστε λοιπόν για τις τάσεις φυγής σας και δεν είναι λίγες οι φορές που εξαφανίζεστε χωρίς να ενημερώσετε όταν νιώθετε ότι έχετε κουραστεί από τους γύρω σας. Αυτό όμως δεν είναι ό,τι καλύτερο για τους συγγενείς σας. Δεν είναι κάτι που μπορούν να καταλάβουν εύκολα, και γι΄αυτό μια τέτοια συμπεριφορά από μέρους σας μπορεί να τους δημιουργήσει θυμό και άγχος. Μαθαίνοντας να επικοινωνείτε σωστά και να μην σηκώνεστε από το τραπέζι του φαγητού σας κυνηγημένη, θα βοηθήσει να κρατήσετε την αρμονία μέσα στο σπίτι!

Ταύρος
Ταύρος: Ο παραδοσιακός Ταύρος είναι μια δυνατή κολόνα για την οικογένεια

Σταθερή, πιστή και δουλευταρού, ως Ταύρος είστε μια γερή ρίζα στο δέντρο που λέγεται οικογένεια. Για να το πούμε απλά, οι συγγενείς σας ξέρουν ότι μπορούν να βασιστούν επάνω σας ό,τι κι αν συμβεί.

Πολλοί Ταύροι μάλιστα παντρεύονται νέοι χάρη στη μεγάλη επιθυμία τους να αποκτήσουν οικογένεια. Έχετε μάθει να είστε οικονομικά ανεξάρτητη από μικρή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις στηρίζετε και την οικογένειά σας.

Αγαπάτε τις παραδόσεις, γι’ αυτό και λατρεύετε τις γιορτές. Κρατάτε ζωντανή την κληρονομιά των γενεών, μεταφέροντας οικογενειακές συνήθειες, συνταγές και ιστορίες, ώστε να τις μαθαίνουν και οι νεότεροι. Είστε ο κατάλληλος άνθρωπος για να οργανώσετε μια έξοδο ή μια βραδιά στο σπίτι με τους ανθρώπους που αγαπάτε, αφού δεν ξεμένετε ποτέ από ιδέες για συζήτηση και έχετε πάντα όρεξη για χορό και διασκέδαση.

Ως μητέρα, πιστεύετε στην οργάνωση. Γι’ αυτό και δημιουργείτε μικρές ρουτίνες βάσει των οποίων να κινούνται τα παιδιά σας. Αυτό τους δίνει ένα αίσθημα ασφάλειας, που μπορεί να μην τους αρέσει όσο είναι μικρά, αλλά θα εκτιμήσουν όταν μεγαλώσουν.

Είστε αυστηρή αλλά και πολύ δοτική, γι’ αυτό και τα παιδιά ξέρουν πώς πρέπει να φέρονται δίπλα σας. Η εκπαίδευση είναι κάτι που εκτιμάτε πολύ, γι’ αυτό και συναντάμε πολλούς Ταύρους δασκάλους και καθηγητές. Ακόμα κι αν δεν έχετε σπουδάσει, είστε διατεθειμένη να δουλέψετε επιπλέον ώρες προκειμένου τα παιδιά σας να έχουν την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση και εξωσχολικές δραστηριότητες.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Ταύρου: Ηθικολογία

Είναι συχνό φαινόμενο να ηθικολογεί ένας Ταύρος. Έχετε μια ξεκάθαρη αίσθηση του σωστού και του λάθους και αν κάποιος από την οικογένειά σας ξεφύγει από αυτό το πλαίσιο μπορείτε να αναστατωθείτε.

Αυτό είναι κάτι αρκετά δύσκολο για τους ανθρώπους σας και όποιον ζει στο ίδιο σπίτι με εσάς και τυχαίνει να έχει διαφορετικές απόψεις. Για να διατηρήσετε μια ισορροπία θα πρέπει να μάθετε την τέχνη του “ας συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε”.

Δίδυμοι
Δίδυμοι: Ο Δίδυμος είναι το ζώδιο που δεν μεγαλώνει ποτέ!

Ως αυθεντικό ελεύθερο πνεύμα, η οικογένεια είναι πάντα ένα μπερδεμένο ζήτημα για εσάς. Από τη μια, απολαμβάνετε την παρέα των συγγενών σας και είστε πάντα αυτή που θα ανοίξει τον χορό σε ένα γάμο.

Από την άλλη, έχετε μεγάλη ανάγκη να νιώθετε ξεχωριστή, κάτι που δεν συνάδει με την ιδέα του να είστε μέλος μιας ομάδας. Σας αρέσει να κάνετε τη διαφορά και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και να προκαλείτε, κερδίζοντας έτσι τον τίτλο του «μαύρου πρόβατου» της οικογένειας.

Σας αρέσει πολύ η επικοινωνία, και οι ανοιχτές κουβέντες είναι το αγαπημένο σας σπορ. Οι συγγενείς που σας αφήνουν να εκφράζεστε ελεύθερα χωρίς να σας κρίνουν είναι οι καλύτεροί σας.

Εκτιμάτε πολύ επίσης τους περιπετειώδεις συγγενείς, αφού σαν αιώνιο παιδί λατρεύετε κι εσείς τις οικογενειακές εξορμήσεις και τις περιπετειώδεις διακοπές.

Σαν γονιός σας αρέσει να διασκεδάζετε και να είστε συνέχεια σε κίνηση. Παίζετε κάθε είδους παιχνίδι με τα παιδιά σας και τα βοηθάτε με τα μαθήματά τους δίχως να κουράζεστε. Καμιά φορά ξεχνάτε να τους επιβληθείτε, αλλά καλό είναι να μην ξεχνάτε πως τα παιδιά χρειάζονται και κάποιες ρουτίνες όπως μια σταθερή ώρα ύπνου.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Διδύμου: Οικογενειακά κουτσομπολιά

Σας αρέσει να μαθαίνετε νέα πράγματα για να ικανοποιήσετε την περίεργη φύση σας. Και καμιά φορά γίνεστε και μαγνήτης κουτσομπολιών. Το να μην κρατάτε κάποια πράγματα εν οίκω μπορεί να αποδειχθεί ζημιογόνο για τις σχέσεις μεταξύ των συγγενών σας.

Και φυσικά, το να βρίσκεστε μπλεγμένη κι εσείς η ίδια δεν είναι καθόλου διασκεδαστικό. Γι’ αυτό λοιπόν, αν δεν ζητήσει κάποιος τη βοήθειά σας ευθέως, κρατήστε απόσταση. Δεν είναι άλλωστε η δουλειά σας να λύνετε τα προβλήματα των άλλων!

Καρκίνος
Καρκίνος: Ο θερμός Καρκίνος ζεσταίνει όλη την οικογένεια

Λίγα πράγματα σας κάνουν πιο χαρούμενη από το να περνάτε χρόνο με την οικογένειά σας. Λατρεύετε τις οικογενειακές συγκεντρώσεις και τις γιορτές, οι οποίες έχουν ως επίκεντρο το μεγάλο σας πάθος, τη μαγειρική. Γι’ αυτό και είστε ο συνδετικός κρίκος της οικογένειας!

Είστε προστατευτική και θέλετε την καλύτερη εκπαίδευση για τα παιδιά σας. Είναι όμως εξίσου σημαντικό να μην τα πνίγετε με την αγάπη και το ενδιαφέρον σας. Δώστε τους χώρο να αναπτύξουν τη δική τους προσωπικότητα, ακόμα κι αν οι αξίες τους διαφέρουν από τις δικές σας.

Σαν παιδί, χρειάζεστε μεγάλη αφοσίωση από τους συγγενείς σας αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να κλειστείτε στον εαυτό σας. Η σχέση σας με τη μητέρα σας έχει ιδιαίτερη επιρροή πάνω σας. Γι’ αυτό και αν δεν έχετε πάρει από αυτήν την αγάπη που χρειαζόσασταν, ίσως θα ήταν καλή ιδέα να βρείτε μια μητρική φιγούρα που θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τα τραύματά σας.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Καρκίνου: Κυκλοθυμία

Έχετε χρυσή καρδιά και οι συγγενείς σας έχουν συνηθίσει τη γενναιοδωρία σας. Καμιά φορά όμως αυτό σας εξαντλεί. Προσοχή λοιπόν, γιατί όταν αλλάζει απότομα η διάθεσή σας, οι γύρω σας ξαφνιάζονται και ανησυχούν. Δώστε χρόνο στον εαυτό σας και επιτρέψτε του να λέει όχι όταν δεν έχετε διάθεση για μια ακόμα χάρη απέναντι σε κάποιον συγγενή σας.

Λέων
Λέων: Η λιονταρίνα είναι το πιο “παιδί” από όλη την οικογένεια

Βραδιές με επιτραπέζια, μαραθώνιοι ταινιών και μαγειρικές προκλήσεις.  Λατρεύετε τη διασκέδαση και είστε ελεύθερο πνεύμα. Το μόνο που θέλετε είναι να παίζετε. Και γι’ αυτό σας λατρεύουν οι συγγενείς σας! Οργανώνετε αξέχαστες οικογενειακές συγκεντρώσεις που σας ενώνουν και φυσικά οικογένεια για εσάς σημαίνει και τουλάχιστον ένας αγαπημένος σας φίλος στην ομάδα.

Ως ο αρχηγός των γιορτών, ξέρετε πώς να κάνετε την κάθε στιγμή ξεχωριστή. Και φυσικά, αυτό περιλαμβάνει και τη διακόσμηση, η οποία φροντίζετε κάθε φορά να είναι ανάλογη της στιγμής.

Στόχος σας είναι τα παιδιά σας έχουν δημιουργικότητα και πάθος για ό,τι κάνουν. Από μαθήματα ζωγραφικής και μουσικής μέχρι αθλήματα, δεν κουράζεστε ποτέ να τα πηγαίνετε από το ένα στο άλλο. Το σίγουρο είναι ότι θα μεγαλώσουν νιώθοντας ότι μπορούν να κάνουν ότι αγαπάνε.

Σας αρέσει να σας κανακεύουν οι συγγενείς σας, όσα χρόνια κι αν περάσουν. Λατρεύετε τα κολακευτικά σχόλια, και το να έχετε την ευκαιρία να προβάλετε τις χάρες σας είναι για εσάς μια τέλεια οικογενειακή στιγμή. Οργανώστε μια βραδιά καραόκε ή έναν διαγωνισμό και θα δείτε ότι θα γίνει ετήσια παράδοση.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Λέοντα: Δοτικότητα

Σαν Λέοντας έχετε τεράστια καρδιά. Και κάποιοι μπορεί να το εκμεταλλευτούν. Μην βιάζεστε να πιάσετε το πορτοφόλι σας όταν κάποιος συγγενής σας έχει ανάγκη. Ενώ εσείς θέλετε απλά να βοηθήσετε, μπορεί να δημιουργήσετε σχέσεις εξάρτησης. Επίσης, μην ξεχνάτε να μαθαίνετε στα παιδιά σας την αξία των χρημάτων. Αν τα κακομάθετε μπορεί να δυσκολευτούν αργότερα ως ενήλικες.

Παρθένος
Παρθένος: Ο Παρθένος έχει στο αίμα του το να βοηθάει τους γύρω του

Γι’ αυτό και είστε αυτή που κάνει τα πάντα μέσα στο σπίτι. Μπουγάδα, δουλειές στον κήπο ή κάποιος που χρειάζεται να τον πετάξετε κάπου με το αυτοκίνητο, δεν λέτε ποτέ όχι. Αν και κάποιες φορές σας κουράζει, δεν θα μπορούσατε να λειτουργήσετε διαφορετικά. Το να είστε δίπλα στους αγαπημένους σας είναι το καλύτερο πράγμα που μπορεί να σας συμβεί, και άλλωστε, δεν θα θέλατε ποτέ να τους απογοητεύσετε.

Είναι σημαντικό για εσάς να κρατάτε ζωντανές τις οικογενειακές παραδόσεις και το κάνετε μέσα από τις ιστορίες που διηγείστε, τα φαγητά που μαγειρεύετε και τον τρόπο που μεταφέρετε στις νεότερες γενιές συνήθειες. Ένα ταξίδι στους τόπους που γεννήθηκαν οι πρόγονοί σας θα ήταν μια συγκλονιστική εμπειρία για εσάς.

Σαν γονιός, θέλετε να παρέχετε στα παιδιά σας την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση,  και στο σχολείο και έξω από αυτό. Είστε ιδιαίτερα προστατευτική, με κίνδυνο να μπλέκετε υπερβολικά στις ζωές των παιδιών σας. Αλλά δεν μπορείτε να κάνετε διαφορετικά, αφού θέλετε να κάνουν πάντα το καλύτερο. Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να τα πιέσετε λίγο παραπάνω.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Παρθένου: Σχολαστικότητα

Μπορεί για άλλους κάτι να μην έχει σημασία, αλλά για εσάς η κάθε λεπτομέρεια μετράει. Το να σταματήσετε να “σκαλίζετε” το παραμικρό είναι πάνω από τις δυνάμεις σας, αλλά μπορεί να προκαλέσει εντάσεις στην οικογένειά σας.

Προσπαθήστε να είστε πιο ελαστική με τους συγγενείς σας και βάλτε στο μυαλό σας ότι δεν είναι υποχρέωσή σας να μάθετε τρόπους στον ανιψιό σας ή να καθοδηγήσετε τον αδερφό σας στο μεγάλωμα των παιδιών του. Ένα αρνητικό σχόλιο μπορεί να σας κάνει να θυμώσετε για μια ζωή, αλλά αυτό σας στοιχίζει. Μην χάνετε σημαντικές στιγμές με τους συγγενείς σας μόνο και μόνο επειδή δεν βρίσκετε κάτι “σωστό”.

Ζυγός
Ζυγός: Ζεστή και τρυφερή, είστε η καρδιά της οικογένειας

Δεν χάνετε ευκαιρία να βγάλετε μια οικογενειακή φωτογραφία ή να οργανώσετε μια διασκεδαστική βραδιά με επιτραπέζια για την οικογένεια. Απεχθάνεστε τις εντάσεις και δεν θέλετε να διαταράσσει κανείς την οικογενειακή δυναμική σας.

Συχνά αναλαμβάνετε τον ρόλο του ειρηνοποιού, και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Αλλά έχετε και μια άλλη πλευρά που βοηθάει να κρατάτε τις ισορροπίες. Αν κάτι πάει στραβά, έχετε τη δύναμη να ταρακουνήσετε τους γύρω σας προκειμένου τα πράγματα να έρθουν στα ίσα τους.

Ως γονιός, είστε ο καλύτερος φίλος των παιδιών σας. Έχετε παιχνιδιάρικο πνεύμα που σας βοηθάει να συμβαδίζετε με τις νέες γενιές. Είστε κουλ, αλλά ταυτόχρονα υπάρχει κίνδυνος να είστε υπερβολικά χαλαρή με τα παιδιά σας. Τα παιδιά χρειάζονται πειθαρχία και ενώ είναι ωραίο να τα παίρνετε παντού μαζί σας, κάποιες φορές ίσως χρειάζεται και μια baby sitter.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Ζυγού: Αργοπορία

Ζυγοί, η οικογένειά σας δεν θα σας κρίνει αν δεν έχετε χτενιστεί ή αν δεν έχετε μακιγιαριστεί. Θα προσέξουν όμως την απουσία σας όταν αρχίσει  να γουργουρίζει η κοιλιά τους ενώ εσείς αργείτε να εμφανιστείτε στο τραπέζι.

Έχετε την τάση να παρασύρεστε και να χάνετε την αίσθηση του χρόνου, κάνοντας τους άλλους να περιμένουν. Αρχίστε να ετοιμάζεστε νωρίτερα από ό,τι συνήθως και μην προσπαθείτε να χωρέσετε τα πάντα στο πρόγραμμά σας. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη δυναμική μιας οικογένειας να σέβεστε τον χρόνο όλων.

Σκορπιός
Σκορπιός: Οι Σκορπιοί λατρεύουν την οικογένειά τους, αλλά μπορεί και να τους τρελάνει

Σαν Σκορπιός, έχετε ανάγκη από στοργή και φροντίδα, αλλά χρειάζεστε και χρόνο για τον εαυτό σας. Σαν παιδί σίγουρα θα σας ήταν δύσκολο να μοιράζεστε το δωμάτιό σας, ειδικά με αδέρφια που κάνουν φασαρία και δεν μαζεύουν τα πράγματά τους.

Δεν εμπιστεύεστε εύκολα ανθρώπους, αλλά αν μεγαλώσατε σε ένα υγιές περιβάλλον ίσως έχετε καταφέρει να αποφύγετε αρκετά προβλήματα. Αν όχι, γρήγορα στον ψυχολόγο! Τα παιδικά τραύματα είναι πιο βαθιά από όσο νομίζετε και θα πρέπει να τα φροντίσετε πριν κάνετε τη δική σας οικογένεια.

Έχετε πολύ έντονες αναμνήσεις από την παιδική σας ηλικία, γι΄αυτό και θα γίνετε καταπληκτική μητέρα. Ξέρετε την ανάγκη των παιδιών για αγάπη και προστασία και έχετε τον τρόπο να τους τα παρέχετε.

Επίσης, είστε εξαιρετική στο να καλλιεργείτε τη δημιουργικότητά τους, γι’ αυτό και το πιο πιθανό είναι τα παιδιά σας να ασχολούνται ήδη με τις τέχνες ή κάποιο άλλο δημιουργικό χόμπι. Τέλος, ξέρετε να κρατάτε μυστικά γι’ αυτό και σας εμπιστεύεται όλη η οικογένεια.

Δείτε Επίσης

Το αιγυπτιακό σας ζώδιο και η σημασία του για τη ζωή σας
Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Σκορπιού: Υπερπροστατευτικότητα

Και λίγα λέμε. Αλίμονο σε όποιον τα βάλει με την οικογένεια του Σκορπιού. Θα τους κάνετε να μετανιώσουν πικρά! Και ενώ σε κάποιες περιπτώσεις είναι καλό να αναλαμβάνετε δράση, σε κάποιες άλλες δεν είναι. Μάθετε να δίνετε λίγο χρόνο στον εαυτό σας να σκεφτεί προτού αντιδράσετε.

Τοξότης
Τοξότης: Οικογένεια; Ποιά οικογένεια; Εσείς είστε ένα ελεύθερο πνεύμα!

Είστε εσείς που ξεκινάει την μια περιπέτεια μετά την άλλη. Και οι συγγενείς σας απλά περιμένουν να αδειάσει το πρόγραμμά σας! Το κλειδί για ένα ζώδιο σαν το δικό σας είναι να δημιουργήσετε χρόνο για την οικογένειά σας που να ταιριάζει με τον τρόπο ζωής σας.

Έχετε μάθει να είστε ανεξάρτητη και αυτόνομη από μικρή, γι’ αυτό και το να πρέπει τώρα να μένετε συνεχώς στο σπίτι σας θα πρέπει να είναι αρκετά δύσκολο για εσάς. Το σημαντικό είναι να έχετε τον προσωπικό σας χώρο ώστε να μπορείτε να απομονώνεστε όποτε χρειάζεται.

Το να συνεργαστείτε επαγγελματικά με κάποιον συγγενή σας είναι επίσης ένας καλός τρόπος να μείνετε ενωμένοι και να διατηρήσετε τη δυναμική της οικογένειας, αφού η καριέρα είναι συχνά προτεραιότητά σας.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Τοξότη: Νεύρα

Λίγα ζώδια είναι τόσο κλειστοφοβικά όσο ο Τοξότης. Οι κλειστές πόρτες σας αγχώνουν, ειδικά όταν η ενέργεια των γύρω σας σας αποσπάει την προσοχή. Θέλετε να μείνετε μόνη σας να διαβάσετε, να μαγειρέψετε ή να ασχοληθείτε με το νέο χόμπι σας.

Η οικογένειά σας όμως θέλει να της αφιερώνετε χρόνο και αυτό μπορεί να σας εξοργίσει. Βάλτε στη μέρα σας κάποιες ώρες που δεν θα θέλετε να σας ενοχλεί κανείς και ενημερώστε τους δικούς σας, ώστε να το σεβαστούν. Και δουλέψτε με τον εαυτό σας ώστε να συγκρατείτε όταν τα πράγματα δεν γίνονται όπως τα θέλετε. Έτσι είναι οι οικογένειες!

Αιγόκερως
Αιγόκερως: Πιστοί και παραδοσιακοί, οι Αιγόκεροι ξέρουν από οικογενειακές αξίες

Λίγα πράγματα σας κάνουν πιο ευτυχισμένη από το να περνάτε χρόνο με την οικογένειά σας. Τους βλέπετε σαν προέκταση του εαυτού σας και θα κάνετε τα πάντα προκειμένου να κρατήσετε το όνομα και τις αξίες σας ζωντανές. Σας αρέσει να δημιουργείτε ευκαιρίες ώστε να μοιράζεστε πράγματα με τους δικούς σας, γι΄αυτό και είναι πιθανό να δουλεύετε ήδη με κάποιον από αυτούς.

Είστε ο κουβαλητής του σπιτιού, και σας αρέσει επίσης να μεταδίδετε γνώσεις, ακόμα και να βοηθάτε οικονομικά τους συγγενείς σας. Συνήθως οι Αιγόκεροι στηρίζουν οικονομικά τους γονείς τους ή γίνονται γονείς νέοι από την ανάγκη τους να προσφέρουν.

Σαν παιδί, ήσασταν ανεξάρτητη και μάλλον τελειομανής. Οι γονείς σας σίγουρα ήταν τυχεροί, αφού ήσασταν από μικρή πειθαρχημένη και αυτάρκης. Κι εσείς σαν γονιός θέλετε το καλύτερο για τα παιδιά σας, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με την εκπαίδευσή τους. Αν χρειαστεί, θα κάνετε ακόμα και δύο δουλειές προκειμένου να σπουδάσουν σωστά. Σιγουρευτείτε ότι μαθαίνουν την αξία της σκληρής δουλειάς, αλλιώς μπορεί να τα κακομάθετε και να μην καταλάβουν ποτέ την πραγματική αξία των χρημάτων.

Όσο μεγαλώνετε τόσο γίνεστε σαν παιδιά, και οι ευθύνες που έρχονται με τα χρόνια μπορεί να σας οδηγήσουν να επαναστατήσετε γύρω στα 35 με 40. Η κρίση της μέσης ηλικίας μάλλον έχει εφευρεθεί για σας! Είναι ωραίο να είναι κανείς δίπλα σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραμελείτε τις υποχρεώσεις σας ή να ξεχνάτε την οικογένειά σας.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Αιγόκερου: Υπερβολικό δέσιμο

Δεν σας αρέσει να δείχνετε ότι προσπαθείτε σκληρά για κάτι, και μόνο η οικογένειά σας βλέπει την ευαίσθητη πλευρά σας. Αν έχετε μεγαλώσει σε ένα υγιές περιβάλλον, οι γονείς και τα αδέρφια σας μάλλον είναι οι καλύτεροί σας φίλοι.

Όσο χαριτωμένο και αν ακούγεται, μπορεί να αποδειχτεί ότι σας εμποδίζει από το να κάνετε τη δική σας οικογένεια. Αν έχετε μεγαλώσει σε δύσκολο περιβάλλον, ίσως κατηγορείτε τους γονείς σας για τα λάθη τους που έφεραν τη δυστυχία σας. Κάποια στιγμή όμως θα πρέπει να κόψετε τον ομφάλιο λώρο και να φτιάξετε τη δική σας ζωή. Μην αφήνετε παράλογους φόβους να σας κρατάνε μακριά από τον αληθινό σας εαυτό.

Υδροχόος
Υδροχόος: Δεν χρειάζεται κάποιος να έχει το ίδιο DNA με εσάς για να τον θεωρήσετε οικογένεια

Είστε ιδεαλίστρια και οραματίστρια και το μόνο που θέλετε για να νιώσετε κάποιον κοντά σας είναι να μοιράζεστε τις ίδιες αξίες για τη ζωή. Αν αυτό συμβαίνει και μέσα στην οικογένειά σας, τότε είστε πολύ τυχερή! Θα είστε κολλητή με τους συγγενείς που βλέπουν τον κόσμο μέσα από το ίδιο πολύχρωμο καλειδοσκόπιο με εσάς.

Παρά τις ιδεολογικές σας διαφορές, έχετε μια μοναδική ικανότητα να βρίσκετε κοινά ενδιαφέροντα με τους δικούς σας. Και όσο και να σας πιέζουν καμιά φορά οι συγγενείς σας, εσείς παραμένετε πιστή και βοηθητική μέχρι το τέλος.

Σας αρέσει να σκορπάτε θετική ενέργεια στις οικογενειακές συγκεντρώσεις και κάνετε τους πάντες να συμμετέχουν με χαρά, από τους πιο μικρούς μέχρι τους πιο μεγάλους. Κι εσείς κατά βάθος είστε ένα μεγάλο παιδί!

Το ανήσυχο πνεύμα σας δεν σας αφήνει να συμβιβαστείτε με τίποτα, κι αυτό μπορεί να σας κάνει ψυχρή και απόμακρη. Αν γίνεται μητέρα, το πιο σίγουρο είναι ότι θα πηγαίνετε παντού με τα παιδιά σας για να ανακαλύψετε νέες περιπέτειες.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Υδροχόου: Κριτική

Θέλετε να θεωρείστε ανοιχτόμυαλη. Αλλά δεν έχετε μεγάλη υπομονή για συγγενείς που βλέπουν τη ζωή διαφορετικά από εσάς. Τους χαρακτηρίζετε στενόμυαλους και δεν τους αφήνετε περιθώρια να σας εξηγήσουν.

Μάθετε να βάζετε νερό στο κρασί σας και να μην προσπαθείτε να πείσετε τους πάντες να δουν τα πράγματα από τη δική σας σκοπιά. Διαφορετικά, μπορεί να προκαλέσετε εντάσεις. Όταν έρχεστε στα όριά σας μπορείτε να εκραγείτε χωρίς να υπολογίσετε τις συνέπειες.

Ιχθύες
Ιχθύες: Αν κάποιος χρειάζεται αγκαλιά, να ποια θα του τη δώσει!

Ζεστή και με κατανόηση, ποτέ δεν κάνετε κάποιον να νιώσει άσχημα επειδή περνάει μια δύσκολη περίοδο. Και ξέρετε πάντα τι να πείτε για να κάνετε τον άλλον να νιώσει καλύτερα.

Έχετε την τάση να γίνεστε αυταρχική, κάτι το οποίο τα αδέρφια σας ειδικά μπορούν να επιβεβαιώσουν. Όταν παίζετε ένα επιτραπέζιο ή ακόμα και όταν μαζεύετε το σπίτι, μπορείτε να τους ξεσηκώσετε όλους για να κάνουν αυτό που πρέπει. Μπορεί ακόμα και να τους κάνετε να νιώσουν τύψεις αν δεν συμμετέχουν, κάτι που συνήθως πιάνει, αφού ξέρουν πόσο γενναιόδωρη είστε κι εσείς μαζί τους.

Είστε ο άρχοντας της φαντασίας, γι΄αυτό και τα παιδιά σας ή τα ανίψια σας γίνονται ιδιαίτερα δημιουργικά δίπλα σας. Το κακό με την ανοιχτή σας φύση είναι ότι κάποιες φορές λέτε περισσότερα από όσα θα έπρεπε, και αυτό είναι κάτι που τα παιδιά ίσως δεν μπορούν να διαχειριστούν.

Μην ξεχνάτε να είστε διακριτική λοιπόν. Για εσάς η ζωή είναι ένα παραμύθι και το σπίτι σας είναι κάτι το μαγικό. Ξέρετε να φτιάχνετε ατμόσφαιρα στις οικογενειακές συγκεντρώσεις, είτε με παιχνίδια, είτε με την κατάλληλη μουσική είτε με ιστορίες που λατρεύετε να διηγείστε.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Ιχθύ: Άσχημη συμπεριφορά των γύρω σας

Η ευγενική σας φύση έχει και τα κακά της, αφού έχετε την τάση να σηκώνετε το βάρος των προβλημάτων των γύρω σας. Προσέξτε γιατί όταν προσπαθείτε να βοηθήσετε μπορεί να ωθήσετε κάποιον στο να σας φερθεί άσχημα ή να εξαρτηθεί από εσάς.

Σας στενοχωρεί να βλέπετε τους συγγενείς σας να υποφέρουν, αλλά κάποιες φορές πρέπει να τους αφήνετε να αντιμετωπίζουν τις δύσκολες καταστάσεις μόνοι τους. Και με το να τους προστατεύετε δεν τους βοηθάτε. Απλά καταλήγετε να σηκώνετε μόνη σας όλο το βαρύ φορτίο.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.