Γιατί αγαπάμε τόσο πολύ τη Μεσόγειο;

Γιατί αγαπάμε τόσο πολύ τη Μεσόγειο;

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η σαγηνευτική φύση της Μεσογείου και οι άνθρωποι της έχουν αιχμαλωτίσει την καρδιά του κόσμου: Πέρα από τα εκπληκτικά τοπία, τις χαρακτηριστικές κουζίνες και τον αυθεντικό τρόπο ζωής, η Μεσόγειος είναι μια περιοχή που εξελίσσει με συνέπεια το πολύτιμο δώρο της στον κόσμο.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Λειτουργώντας ως κόμβος για αρχαίες ταξιδιωτικές διαδρομές, οι κάτοικοι της περιοχής έχουν υιοθετήσει ένα μοναδικό μείγμα ανατολικών και δυτικών φιλοσοφιών, δημιουργώντας μια κουλτούρα γύρω από τα κοινά συναισθήματα της χαρούμενης αισιοδοξίας, της πληθωρικότητας και του υψηλού πνεύματος!

Η Μεσόγειος θάλασσα «φιλάει» τις ακτές 22 κρατών, που εκτείνονται σε τρεις ηπείρους, (Ευρώπη, Ασία, Αφρική) παράλληλα με 28.600 μίλια ακτογραμμής.

LA MER ή LA MÈRE; (Η θάλασσα ή η μητέρα;)

Είναι η μητέρα μας. «Η θάλασσα ήταν η προέλευση. Από αυτήν δημιουργήθηκε η ζωή».

Η εμβληματική θάλασσα διαδραματίζει μυθικό ρόλο παρέχοντας χλιδή και γονιμότητα στους πολλούς πολιτισμούς που προέρχονται από την ευγενική φροντίδα της. Φωλιασμένη στις ακτές της, προσφέρει μερικά από τα πιο όμορφα καταφύγια και τις πιο λαμπερές αποδράσεις στον κόσμο.

Από τις αποχρώσεις της, το σμαραγδένιο πράσινο και το τιρκουάζ μπλε μέχρι τους βράχους και τις παραλίες με βότσαλα, με λευκή ή χρυσή άμμο, η Μεσόγειος τροφοδοτεί μια κουλτούρα αναψυχής.

Είτε ξεκουράζεται στις σικ παραλίες του Cap D’ail είτε εξερευνώντας το ηφαίστειο της Σαντορίνης, μοιράζεται μια ομορφιά ανέγγιχτη από αιώνες αλλαγής.

Η Μεσογειακή Διατροφή

Χορεύοντας κάτω από τον ήλιο, το πλούσιο έδαφος και το εύκρατο κλίμα, σε αυτούς τους τόπους καλλιεργούνται μερικά από τα πιο θρεπτικά και αρωματικά συστατικά στον πλανήτη. «Ελιά, σιτάρι και σταφύλι» αποτελούν μια ιερή τριάδα, δίνοντας λάδι, ψωμί και κρασί.

Η «Μεσογειακή Διατροφή» όπως τη γνωρίζουμε σήμερα είναι εμπνευσμένη από τις διατροφικές συνήθειες της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Ελλάδας τη δεκαετία του 1960. Τραπέζια με γλυκά σύκα, εσπεριδοειδή, στιβαρές ντομάτες, φρέσκο ​​σκόρδο, αρωματικά βότανα και μερικά υπέροχα τυριά! Η μανία περιβάλλει τις πρώτες ύλες που είναι πιστές στην αυθεντική τους κατάσταση: όσο πιο φρέσκα και πολύχρωμα γίνεται.

Από το ιταλικό foglie d’ulivo μέχρι ένα κρύο ποτήρι παλαιωμένο ελληνικό Ασύρτικο, η ουσία της μεσογειακής διατροφής επικεντρώνεται στο να μοιράζεστε τις απλές απολαύσεις της ζωής – στο τραπέζι μαζί.

Δείτε Επίσης
Το φιλί του ήλιου: Το μακιγιάζ του καλοκαιριού και τα μυστικά του

ΟΠΑ! Γιορτάζει το μεράκι : Η ψυχή, η δημιουργικότητα ή η αγάπη που τίθεται σε κάτι είναι η ουσία των λαών της

Η Μεσόγειος ενσαρκώνει την ψυχική περιπέτεια, τον αληθινό ρομαντισμό και την απόλυτη ελευθερία.

Ο μεσογειακός τρόπος ζωής έχει να κάνει με μια συγκεκριμένη στάση απέναντι στη ζωή. Ένας ιδιαίτερος τρόπος ερμηνείας της παρούσας στιγμής. Ο χρόνος κυλά αργά – και η ζωή είναι μια φαντασίωση ζεστής και οικείας ύπαρξης.

Συνολικά, η Μεσόγειος θα έχει πάντα την αιώνια γοητεία της. Μας μαγεύει για πάντα με τη δυνατή και μυστικιστική της δόξα. Το μόνο που θερίζει μέσα στην προσπάθειά της είναι ένας φόρος τιμής στην ίδια την ευχαρίστηση.

Ανεβάζει τις ζωές όλων όσων τη συναντούν και τους αφήνει με την επιθυμία να ευημερήσουν, να γευτούν και να γιορτάσουν την πληρότητα της ζωής.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.