Keukenhof: Ο πιο λουλουδένιος κήπος στον κόσμο

Keukenhof: Ο πιο λουλουδένιος κήπος στον κόσμο
Keukenhof: Ο πιο λουλουδένιος κήπος στον κόσμο
Keukenhof: Ο πιο λουλουδένιος κήπος στον κόσμο
Keukenhof: Ο πιο λουλουδένιος κήπος στον κόσμο
Keukenhof: Ο πιο λουλουδένιος κήπος στον κόσμο +3
Προβολή Φωτογραφιών
Keukenhof: Ο πιο λουλουδένιος κήπος στον κόσμο

Τίποτα, ούτε ό,τι σου έχουν πει, ούτε βέβαια καν οι φωτογραφίες που μπορεί να έχεις δει για τον πρωτόγνωρο πλούτο και ποικιλία λουλουδιών που εναλλάσσονται με πανέμορφα έργα τέχνης, μπορεί να περιγράψει την πανδαισία χρωμάτων και αρωμάτων που επικρατεί στον κήπο του Keukenhof. Μια ξεχωριστή ταξιδιωτική εμπειρία [ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ].

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Δεν ξέρω πολλούς που δεν λατρεύουν τα λουλούδια! Όταν έφτασα την πρώτη φορά, με έναν υπέροχο ανοιξιάτικο ήλιο να λούζει έναν καταγάλανο ουρανό, ήμουν σίγουρη ότι ο «θεός της Ολλανδίας» είχε αποφασίσει να συνηγορήσει ώστε να απολαύσω έναν περίπατο που έκτοτε (αν και έχω ξαναβρεθεί εκεί) έχει μείνει μία αξέχαστη ανάμνηση! Τι είναι όμως το Κeukenhof; Πρόκειται για ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της Ολλανδίας, ένα πάρκο που «φιλοξενεί» πάνω από 7 εκατομμύρια τουλίπες και άλλα λουλούδια, όπως κρίνους  ζουμπούλια, νάρκισσους, ζέρμπερες, τριαντάφυλλα και άλλα, ενώ περιλαμβάνει και ειδικά υβρίδια που έχουν αναπτυχθεί ή αναπτύσσονται αυτή την περίοδο. Στην πραγματικότητα, το καμάρι των κήπων του Keukenhof είναι η εκθαμβωτική ρωσική μαύρη τουλίπα Baba Yaga!

Αυτό το «πανδαιμόνιο» λουλουδιών είναι ανοιχτό (για να είναι σε άνθιση) κάθε χρόνο από τα τέλη Μαρτίου ως τα τέλη Μαίου, αν και ο κήπος είναι ανοιχτός και ολόκληρο τον χρόνο φιλοξενώντας φεστιβάλ, συναυλίες κλασικής μουσικής κ.ά. Όμως, φανταστείτε ότι μέσα στις περίπου 9 εβδομάδες που είναι ολάνθιστος, φθάνουν εδώ πάνω από 800.000 επισκέπτες από ολόκληρο τον κόσμο. Κeukenhof σημαίνει στα ολλανδικά περιβόλι, και ήταν ο βοτανικός κήπος για την κουζίνα του κάστρου της κόμισσας της Ολλανδίας Jacoba van Beieren. Μετά τον θάνατό της έπεσε στα χέρια των πλούσιων οικογενειών της περιοχής που κάλεσαν αρχιτέκτονες τοπίου για να κάνουν ένα σχέδιο για τον κήπο γύρω από το κάστρο. Η πρώτη ανοικτή έκθεση λουλουδιών, διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1949.

Περιδιαβείτε, έστω και νοητά, σε αυτό το πανέμορφο περιβάλλον, το γεμάτο χρώματα, σχήματα, αρώματα και γαλήνια τοπία… Ένα από τα ωραιότερα «δώρα» που έκανα στον εαυτό μου ήταν όταν στο τέλος της τεράστιας βόλτας μου παρήγγειλα βολβούς από υπέροχες τουλίπες και νάρκισσους που τους αποστέλλουν στο κουτάκι τους μαζί με οδηγίες για το φύτεμα και την καλλιέργειά τους την κατάλληλη εποχή!

Δείτε Επίσης
O Master των azulejos!

Keukenhof Gardens 2014: 20 Μαρτίου-18 Μαϊου, ώρες λειτουργίας: 8 π.μ.-7:30 μ.μ. Η τιμή εισιτηρίου είναι για τους ενήλικες €15. Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη με το λεωφορείο Keukenhof Express από το Άμστερνταμ σε μία διαδρομή περίπου μισής ώρας.

Συμβουλή: Αν πρόκειται να το επισκεφθείτε καλύτερα να αγοράσετε οnline τα εισητήριά σας στο www.keukenhof.nl, για να μην χάσετε χρόνο στις ουρές.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.