Ερωτικοί συμβολισμοί

Ερωτικοί συμβολισμοί

Τα τριαντάφυλλα εδώ και αιώνες έχουν εμπνεύσει τους ανθρώπους να δημιουργήσουν μια ιδιαίτερη γλώσσα με συμβολισμούς ανάλογα με το χρώμα, την ποικιλία και τον αριθμό τους σε ένα μπουκέτο.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Κατά τη διάρκεια της βικτοριανής εποχής, το βιβλίο «Η Γλώσσα των Λουλουδιών» δημιούργησε μία ρομαντική διάλεκτο… που αντέχει ως τις ημέρες μας. Δεν είστε περίεργοι;

Κόκκινα

Κόκκινα τριαντάφυλλα

Εκφράζουν την αληθινή αγάπη, τον σεβασμό, τη δύναμη και, κυρίως, το πάθος. Το κόκκινο χρώμα υποδηλώνει έντονα συναισθήματα, όπως έρωτα, αγάπη και επιθυμία.

Ροζ

ρόζ τριαντάφυλλα

Τα ροζ τριαντάφυλλα συμβολίζουν τρυφερά συναισθήματα, όπως η χαρά, η ευχαρίστηση, ο θαυμασμός αλλά και κομψότητα και ευτυχία. Τα ανοιχτόχρωμα ροζ μπουμπούκια, όμως είναι σύμβολα αθωότητας.

Λευκά

Λευκά  τριαντάφυλλα

Αντιπροσωπεύουν την αθωότητα, συνδέονται με μια καινούργια αρχή, ενώ είναι ιδανική επιλογή ως επίσημη χειρονομία, λόγω της κομψότητάς τους.

Κίτρινα

Κίτρινα τριαντάφυλλα

Συμβολίζουν τη ζεστασιά και τη φιλία, ενώ είναι τα μόνα που δεν εκφράζουν ρομαντισμό και έρωτα! Στη βικτοριανή εποχή, πάντως, τα κίτρινα τριαντάφυλλα συνδέονταν με τον φθόνο και την εμπάθεια, κάτι που σήμερα δεν ισχύει.

Πορτοκαλί

Πορτοκαλί τριαντάφυλλα

Συνδέονται με τη φωτιά, γι’ αυτό συμβολίζουν το απροκάλυπτο πάθος και τον ενθουσιασμό. Είναι οι «αγγελιοφόροι» ενός φλογερού, δυνατού, έρωτα.

Δείτε Επίσης
Όμορφη σαν τριαντάφυλλο! Μία ιστορία που κρατά 5.000 χρόνια!

Μοβ

Μόβ τριαντάφυλλα

Είναι τα τριαντάφυλλα που δηλώνουν λατρεία. Ιδιαίτερα τα ανοιχτόχρωμα μοβ δηλώνουν τον «έρωτα με την πρώτη ματιά».

Μαύρα ή μπλε

Μαύρα τριαντάφυλλα

Σπάνια, δύσκολα να βρεθούν και παραχθούν. Συμβολίζουν την επιθυμία για το ανεκπλήρωτο. Είναι τέλεια για να δηλώσουν: «Κι αν δεν σε έχω, δεν σταματώ να σε σκέπτομαι.»

Μπλε τριαντάφυλλα

Οπότε, τώρα ξέρετε τι σημαίνει εκείνο το… τριανταφυλλένιο μπουκέτο που σας έστειλε ή σας πρόσφερε! Βέβαια, προϋποθέτει ότι, είτε εκείνος «μιλάει τη γλώσσα των λουλουδιών» είτε ότι δρα… ενστικτωδώς! Άντε να βγάλεις άκρη!

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.