Ερωτικοί συμβολισμοί

Ερωτικοί συμβολισμοί

Τα τριαντάφυλλα εδώ και αιώνες έχουν εμπνεύσει τους ανθρώπους να δημιουργήσουν μια ιδιαίτερη γλώσσα με συμβολισμούς ανάλογα με το χρώμα, την ποικιλία και τον αριθμό τους σε ένα μπουκέτο.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Κατά τη διάρκεια της βικτοριανής εποχής, το βιβλίο «Η Γλώσσα των Λουλουδιών» δημιούργησε μία ρομαντική διάλεκτο… που αντέχει ως τις ημέρες μας. Δεν είστε περίεργοι;

Κόκκινα

Εκφράζουν την αληθινή αγάπη, τον σεβασμό, τη δύναμη και, κυρίως, το πάθος. Το κόκκινο χρώμα υποδηλώνει έντονα συναισθήματα, όπως έρωτα, αγάπη και επιθυμία.

Ροζ

Τα ροζ τριαντάφυλλα συμβολίζουν τρυφερά συναισθήματα, όπως η χαρά, η ευχαρίστηση, ο θαυμασμός αλλά και κομψότητα και ευτυχία. Τα ανοιχτόχρωμα ροζ μπουμπούκια, όμως είναι σύμβολα αθωότητας.

Λευκά

Αντιπροσωπεύουν την αθωότητα, συνδέονται με μια καινούργια αρχή, ενώ είναι ιδανική επιλογή ως επίσημη χειρονομία, λόγω της κομψότητάς τους.

Κίτρινα

Συμβολίζουν τη ζεστασιά και τη φιλία, ενώ είναι τα μόνα που δεν εκφράζουν ρομαντισμό και έρωτα! Στη βικτοριανή εποχή, πάντως, τα κίτρινα τριαντάφυλλα συνδέονταν με τον φθόνο και την εμπάθεια, κάτι που σήμερα δεν ισχύει.

Πορτοκαλί

Συνδέονται με τη φωτιά, γι’ αυτό συμβολίζουν το απροκάλυπτο πάθος και τον ενθουσιασμό. Είναι οι «αγγελιοφόροι» ενός φλογερού, δυνατού, έρωτα.

Δείτε Επίσης
Nick Knight: Η συγκλονιστική έκθεση «Roses from my Garden» και οι συμβολισμοί του τριαντάφυλλου

Μοβ

Είναι τα τριαντάφυλλα που δηλώνουν λατρεία. Ιδιαίτερα τα ανοιχτόχρωμα μοβ δηλώνουν τον «έρωτα με την πρώτη ματιά».

Μαύρα ή μπλε

Σπάνια, δύσκολα να βρεθούν και παραχθούν. Συμβολίζουν την επιθυμία για το ανεκπλήρωτο. Είναι τέλεια για να δηλώσουν: «Κι αν δεν σε έχω, δεν σταματώ να σε σκέπτομαι.»

Οπότε, τώρα ξέρετε τι σημαίνει εκείνο το… τριανταφυλλένιο μπουκέτο που σας έστειλε ή σας πρόσφερε! Βέβαια, προϋποθέτει ότι, είτε εκείνος «μιλάει τη γλώσσα των λουλουδιών» είτε ότι δρα… ενστικτωδώς! Άντε να βγάλεις άκρη!

© 2013-2020 womanidol.com. All Rights Reserved.