Γαμήλιο ταξίδι: Δέκα συμβουλές για να το οργανώσετε τέλεια!

Γαμήλιο ταξίδι: Δέκα συμβουλές για να το οργανώσετε τέλεια!

Ό,τι κι αν επιλέξετε για το γαμήλιο ταξίδι σας, όποια κι αν είναι η δική σας πραγμάτωση του ονείρου, θυμηθείτε μερικές βασικές συμβουλές για να περάσετε πραγματικά υπέροχα και… ερωτικά.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

1. Χρησιμοποιήστε ταξιδιωτικό πρακτορείο. Έτσι θα γλυτώσετε χρήματα, κόπο και χρόνο. Ένα ταξιδιωτικό γραφείο μπορεί να σας «σώσει» και στην περίπτωση αναποδιάς, π.χ. ακύρωση πτήσης, πρόβλημα στο κατάλυμα, κ.λπ.

2. Ξεκινήστε νωρίς. Όσο πιο γρήγορα προετοιμάσετε το ταξίδι σας, τόσο το καλύτερο. Έτσι θα έχετε χρόνο για να κάνετε την έρευνά σας, τόσο για το πoιο ταξιδιωτικό γραφείο είναι το καλύτερο, όσο και για τις τιμές αλλά και για να πάρετε ακριβώς αυτό που θέλετε. (Να έχετε υπόψη σας, ότι οι πιο hot προορισμοί ή τα πιο trendy καταλύματα συχνά κλείνονται πολύ καιρό πριν).

3. Συζητήστε το! Το ταξίδι του μέλιτος είναι κάτι που αφορά και τους δύο σας. Αν μόνο ο ένας από τους δύο παίρνει τις αποφάσεις, τότε μπορεί ο άλλο να αισθανθεί αποκλεισμένος ενώ αν κάτι πάει στραβά, οι ενοχές θα βαρύνουν αυτόν που αποφάσισε. Επιλέξτε μαζί για να απολαύσετε το ταξίδι των ονείρων σας.

4. Προαποφασίστε το κόστος. Συζητήστε ποιες είναι οι προσδοκίες σας και οι προτεραιότητές σας και θέστε ένα κατά προσέγγιση κόστος που μπορείτε να δαπανήσετε. Σας συμβουλεύουμε να μην κάνετε περικοπές στην κατηγορία ξενοδοχείου και δωματίου, γιατί ακόμη κι αν πιστεύετε ότι δεν θα περάσετε πολλές ώρες στο δωμάτιο, μάλλον θα μετανιώσετε, αν δεν είναι πραγματικά ωραίο. Μην ξεχνάτε ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερο ταξίδι και όχι για οποιεσδήποτε διακοπές.

5. Χαλαρώστε! Μην σχεδιάζετε πολλά πράγματα για τις δυο-τρεις πρώτες ημέρες. Ένας από τους βασικούς σκοπούς αυτού του ταξιδιού είναι να ηρεμήσετε και να ξεκουραστείτε μετά τον γάμο. Καλό είναι να ξέρετε ότι μπορείτε να κοιμηθείτε όσο θέλετε και να κάνετε ό,τι θέλετε χωρίς πρόγραμμα και σκοπό. Τα αξιοθέατα μπορούν να περιμένουν λίγο…

6. Πάρτε πληροφορίες. Αφού έχετε κλείσει τα βασικά του ταξιδιού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οδηγούς ή το ίντερνετ για να μάθετε περισσότερα πράγματα ή για παραστάσεις και άλλα πράγματα που σας ενδιαφέρουν, πριν φθάσετε.

7. Κλείστε κάτι πραγματικά ρομαντικό. Δεν είναι κακή ιδέα… Κανονίστε ένα αληθινά ρομαντικό δείπνο, μια μικρή κρουαζιέρα ή κάτι ανάλογο που επιθυμείτε πολύ ή ήταν όνειρό σας να ζήσετε κατά τη διάρκεια ενός τέτοιου ταξιδιού…

8. Μήπως θα πάρετε το επώνυμο του συζύγου; Αν υπάρχει τέτοια πιθανότητα, θα πρέπει να το έχετε προβλέψει, σε περίπτωση που θα ταξιδέψετε στο εξωτερικό. Διαβατήριο, ταυτότητα, άδεια οδήγησης, βίζα είναι έγγραφα που πρέπει να έχουν το ακριβές ονοματεπώνυμό σας για να ταξιδέψετε. Μην φθάσετε με άλλο όνομα στο εισιτήριο και άλλο στο διαβατήριο, γιατί δεν θα επιβιβαστείτε στο αεροπλάνο για την Τζαμάικα…

9. Προετοιμαστείτε και οπλιστείτε με χιούμορ. Ακόμη και αν έχετε προβλέψει τα πάντα, από τα εμβόλια και το μικρό προσωπικό σας φαρμακείο, όπως και κάθε άλλη πιθανή ή απίθανη λεπτομέρεια, μην ξεχνάτε ότι πρόκειται για ένα ταξίδι. Δυστυχώς, τα πράγματα δεν πάνε πάντοτε όπως τα έχουμε σχεδιάσει. Αντί για εκνευρισμούς, τσακωμούς και γκρίνιες, χαμογελάστε, διακωμωδείστε την κατάσταση και ρίξτε το στο χιούμορ.

10. Πείτε σε όλους ότι είστε σε ταξίδι του μέλιτος. Μην κρύβετε το γεγονός ότι είστε νιόπαντροι. Δεν μπορείτε να φαντασθείτε  πόσα μπορείτε να απολαύσετε επιπλέον. Από ένα ποτήρι σαμπάνιας στο αεροπλάνο, μέχρι υπέροχες ανθοδέσμες και τούρτα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου σας, ή διάφορες άλλες προσφορές και εκπλήξεις.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.