Οι πιο ευτυχισμένες πόλεις στον κόσμο!

Οι κάτοικοι της Κοπεγχάγης απολαμβάνουν έναν χαλαρό και πολύ φιλικό τρόπο ζωής
Οι κάτοικοι της Κοπεγχάγης απολαμβάνουν έναν χαλαρό και πολύ φιλικό τρόπο ζωής
Το Σίδνεϊ θεωρείται μία από τις λιγότερο αγχωτικές πόλεις στον κόσμο
Οι κάτοικοι της Βαρκελώνης ξέρουν πραγματικά πώς να διασκεδάζουν και να απολαμβάνουν τη ζωή τους, όπως στην Placa Reial
Το Μοντερέι είναι μια όμορφη πόλη στο Μεξικό, γνωστή για τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των κατοίκων της +4
Προβολή Φωτογραφιών
Οι κάτοικοι της Κοπεγχάγης απολαμβάνουν έναν χαλαρό και πολύ φιλικό τρόπο ζωής

Τι σημαίνει να είσαι ευτυχισμένος; Μερικοί λένε ότι έχει να κάνει με μία αίσθηση επίτευξης ενός σκοπού ή το αίσθημα της οικονομικής ασφάλειας, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι είναι το συναίσθημα να ζεις ανάλαφρα ή πνευματικά ολοκληρωμένα. Όποια και αν είναι η σημασία αυτού του συναισθήματος όμως για τον καθένα από εμάς, υπάρχουν ορισμένες πόλεις σε όλο τον κόσμο που φαίνεται να προσφέρουν μία καλύτερη ζωή στους κατοίκους τους από τις υπόλοιπες. Ποιες θεωρούνται οι πιο «ευτυχισμένες πόλεις» και γιατί;

Aπό τη Μαρία Καλοπούλου

Κοπεγχάγη, Δανία

Το “Hygge”, μια δανέζικη λέξη που σημαίνει οικειότητα, θαλπωρή και ζεστασιά, έγινε σχετικά πρόσφατα συνώνυμη με τον τρόπο ζωής της Δανίας και ο ιδανικός τρόπος ζωής για τους κατοίκους της. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, ότι η Δανία, και ιδίως η πρωτεύουσά της Κοπεγχάγη, φιγουράρει σταθερά στις πρώτες θέσεις στις διεθνείς έρευνες ευτυχίας. Η Κοπεγχάγη είναι γεμάτη με παραλίες, πάρκα, ποδήλατα, κομψούς πεζόδρομους και διαθέτει ορισμένα από τα κορυφαία εστιατόρια στον κόσμο. Οι κάτοικοί της απολαμβάνουν έναν χαλαρό και πολύ φιλικό τρόπο ζωής.

Σίδνεϋ, Αυστραλία

Ο ήπιος καιρός της πόλης, ένας τρόπος ζωής που θέλει τους κατοίκους του Σίδνεϊ να ζουν έξω και όχι κλεισμένοι στα σπίτια τους, οι χαλαροί ρυθμοί της, την καθιστούν μία από τις λιγότερο αγχωτικές πόλεις στον κόσμο – τουλάχιστον αυτό υποδεικνύουν οι έρευνες. Οι επισκέπτες της μάλιστα τη θεωρούν ως ένα από τα πιο φιλικά μέρη. Επομένως, πρέπει να συμβαίνει κάτι καλό στην ατμόσφαιρα της πόλης , ώστε όσοι ζουν  εκεί ή απλά όσοι την επισκέπτονται να πιστεύουν ότι δεν υπάρχει τίποτα που να μην τους αρέσει!

Βαρκελώνη, Ισπανία

Μια κλασική μεσογειακή πόλη που διαθέτει ωραίο καιρό, παραλίες, νόστιμο φαγητό, ζωντανή κουλτούρα και χαλαρωτικό τρόπο ζωής. Η πόλη προσφέρει  επίσης οικονομικά προσιτή στέγαση και πολλές επιχειρηματικές και επαγγελματικές ευκαιρίες. Υπάρχουν πολλά να κάνει κανείς εδώ,  και οι κάτοικοί της ξέρουν πραγματικά πώς να διασκεδάζουν και να απολαμβάνουν. Η Βαρκελώνη ξέρει πώς να ζήσει πραγματικά.

Μοντερέι, Μεξικό

Το Μοντερέι είναι μια όμορφη πόλη στο Μεξικό, γνωστή για τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των κατοίκων της. Σε αντίθεση με τόσες πολλές άλλες πόλεις σε όλο τον κόσμο, η επαγγελματική ζωή δεν θεωρείται το πιο σημαντικό πράγμα. Φαίνεται λογικό, ότι οι κάτοικοί της δεν νιώθουν να τους συνθλίβει το στρες, έχουν ελεύθερο χρόνο και δίνουν κεντρικό ρόλο σε πράγματα όπως η οικογένεια και η κοινωνική ζωή.

Άμστερνταμ, Ολλανδία

Ομοίως με τη Δανία, η Ολλανδία κατέχει επίσης υψηλή θέση στην παγκόσμια κατάταξη που μετρά την ευτυχία – με το Άμστερνταμ να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, ο ενεργός τρόπος ζωής και η ολλανδική νοοτροπία είναι τα στοιχεία που κάνουν ευχάριστη τη ζωή των κατοίκων του. Οι κάτοικοι του Άμστερνταμ είναι ανοιχτόμυαλοι, φιλικοί και ελεύθεροι. Τι περισσότερο θα μπορούσατε να θέλετε;

Δείτε Επίσης
La Banchina: Cool bites… στην Κοπεγχάγη

Σιγκαπούρη

Η Σιγκαπούρη αναγνωρίζεται συχνά ως η πιο ευτυχισμένη πόλη της Ασίας. Είναι ένα εξαιρετικά ασφαλές μέρος με νόμους που τηρούνται, κάτι που φέρνει μια αίσθηση ηρεμίας στους κατοίκους της. Με ηγεσία που ασπάζεται τη φιλοσοφία του Κομφούκιου, δημιουργεί στους ανθρώπους τις συνθήκες να ζήσουν μια ζωή με αξία.

Μπέργκεν, Νορβηγία

Το Μπέργκεν είναι μια όμορφη πόλη, αν και είναι γνωστή για τη βροχή και το κρύο της, αφού βρίσκεται στον σκανδιναβικό βορρά, τα πολύχρωμα ξύλινα σπίτια της, η θάλασσα και τα τριγύρω βουνά της συνθέτουν ένα υπέροχο τοπίο, μαζί με τη ζωή στην πόλη με τα ζωηρά καφέ και μπαρ δημιουργούν μια νοοτροπία, σαν κάθε μέρα να είναι μια περιπέτεια! Η οικογένεια, η φιλία, το ωραίο φαγητό και η ιστορική παράδοση της πόλης είναι το επίκεντρο της ζωής των κατοίκων της. Άλλωστε, η Νορβηγία, στο σύνολό της, λέγεται ότι είναι μια χώρα γεμάτη ευτυχισμένους ανθρώπους.

Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία

Αυτή η πόλη της Βραζιλίας είναι εκπληκτική με το μοναδικό τοπίο της και τις ονειρικές παραλίες της. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τείνει να βρίσκεται ψηλά στις λίστες της… ευτυχίας, λόγω της κουλτούρας της, των υπαίθριων δραστηριοτήτων, αλλά και χάρη στους ζεστούς ανθρώπους της. Οι κάτοικοι του Ρίο λέγεται ότι διαθέτουν μεγάλη αίσθηση του χιούμορ και η  πόλη προσφέρει και καλή διαβίωση – δύο αναγκαίοι παράγοντες… για την ευτυχία.

© 2013-2023 womanidol.com. All Rights Reserved.