Τι να δείτε στο Άμστερνταμ, έξω από τα καθιερωμένα!

Μία βόλτα με ξενάγηση στα κανάλια του Άμστερνταμ είναι απαραίτητη!
Μία βόλτα με ξενάγηση στα κανάλια του Άμστερνταμ είναι απαραίτητη!
Αν θέλετε να μάθετε την ιστορία του σεξ, ανάλογα με τις εποχές, επισκεφθείτε το Μουσείο του Σεξ!
Ένα μουσείο Σύγχρονης Τέχνης μικρό, αλλά θαυματουργό!
Ανακαλύψτε την ιστορία πίσω από τους οίκους ανοχής στο Μουσείο Πορνείας
Προβολή Φωτογραφιών
Μία βόλτα με ξενάγηση στα κανάλια του Άμστερνταμ είναι απαραίτητη!

Είναι διαφορετικά, όχι τόσο γνωστά και άρα δεν είναι τα συνηθισμένα must για την ολλανδική πόλη. Τέσσερις προτάσεις που… επιβάλλεται να υιοθετήσετε στο Άμστερνταμ (και όχι δεν περιλαμβάνει ότι «παράνομο» φαντάζεστε…)!

Eπιμέλεια: Δέσποινα Αρκουλάκη

Αχ,  Άμστερνταμ! Eίσαι η πόλη που αρνείται να ενηλικιωθεί και αδιαμφισβήτητα έρχεσαι πρώτη στο bucket list, για έναν από τους πιο top προορισμούς της Ευρώπης! Τι είναι όμως αυτό που κάνει τον επισκέπτη να θέλει να σε επισκέπτεται ξανά και ξανά;

Ο περισσότερος κόσμος (συνήθως αυτός που δεν το έχει επισκεφθεί), όταν σκέφτεται αυτήν την πόλη τη συνδυάζει με τα coffee shops και τη συνοικία με τους αμέτρητους οίκους ανοχής, αλλά η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλά παραπάνω από αυτά! Παρακάτω θα σας προτείνουμε τέσσερα μέρη που δεν θα πρέπει να χάσετε…

Δείτε την πόλη μέσα από τα μάτια ενός αρχιτέκτονα

Οι περιηγήσεις στα κανάλια είναι σίγουρα ένας πολύ όμορφος τρόπος για να δείτε την πόλη από διαφορετική σκοπιά, αλλά οι περιηγήσεις στα κανάλια που επικεντρώνονται ειδικά στην αρχιτεκτονική του τόπου είναι το tour που πρέπει να κάνετε. Μπορείτε να νοικιάσετε ένα ιδιωτικό σκάφος για να κατανοήσετε και να παρατηρήσετε την πόλη και το ντιζάιν της.

Η περιήγηση εστιάζει στο τι θέλει ένα γκρουπ αλλά και να το ενημερώσει για κάθε λογής αστείο και περίεργο γεγονός. Όπως για παράδειγμα ότι σε κάθε κάτοικο ανήκει ένα σκάφος στο κανάλι από τη στιγμή που ήδη πληρώνει φόρους για αυτό και πώς στο Άμστερνταμ το κάθε κτίριο φορολογείται ανάλογα το μέγεθός του. Η βόλτα δεν κρατάει πολλή ώρα και μπορείτε να την συνδυάσετε με ένα όμορφο πρωινό!

Μάθετε την ιστορία του έρωτα στο «Μουσείο του σεξ»

Χτισμένο στην τουριστική μεριά της πόλης, δίπλα στο βασιλικό παλάτι του Άμστερνταμ, το «Μουσείο του Σεξ» είναι ένα φαινομενικά παραπλανητικό μικρό κτίριο, το οποίο στεγάζει ποικίλες συλλογές τέχνης, φωτογραφιών κ.λπ.  Κάθε τμήμα σε μαθαίνει πώς εξελισσόταν το σεξ ανάλογα με την εποχή. Είναι αληθινά επιμορφωτικό και κρατάει μόλις 30 λεπτά για να δείτε ολόκληρο το μέρος.
www.sexmuseumamsterdam.nl/in

Επισκεφθείτε το «Moco Museum»

Αυτό το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης έχει αριστουργήματα, τα οποία αξίζουν να τα δείτε 100%. Αυτή τη στιγμή η έκθεση στεγάζει κομμάτια του Andy Warhol και Banksy. Είναι κάπως μικρό που αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να περάσετε 20 με 40 λεπτά στο Moco, ιδανικότατα λίγο πριν επισκεφθείτε το «Μουσείο Βαν Γκογκ», ή το Rijksmuseum το οποίο απέχει 5 λεπτά με τα πόδια.
www.mocomuseum.com

Ανακαλύψτε την ιστορία πίσω από τους οίκους ανοχής στο «Μουσείο Πορνείας»

Ό,τι και να σας λένε οι άλλοι σχετικά με το τι να κάνετε κατά την επίσκεψή σας στο Άμστερνταμ, θα καταλήξετε χωρίς ενδοιασμούς στους οίκους ανοχής. Από το να τριγυρνάτε από δω και από κει παρατηρώντας τους απλά, μάθετε για την ιστορία του μέρους αλλά και για ό,τι αφορά την πορνεία στο «Μουσείο Πορνείας». Είναι ένα πληροφοριακό τουρ που θα σας ενθουσιάσει τόσο πολύ για τον λόγο ότι θα μάθετε πράγματα που δεν περιμένατε ποτέ!
www.redlightsecrets.com

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.