7 πράγματα της τελευταίας στιγμής που πρέπει να κάνετε πριν από κάθε ταξίδι

7 πράγματα της τελευταίας στιγμής που πρέπει να κάνετε πριν από κάθε ταξίδι

Τα εισιτήρια έχουν κλείσει, οι αποσκευές γεμίζουν και είστε έτοιμοι να αναχωρήσετε! Αλλά προτού φορτώσετε τη βαλίτσα σας στο αυτοκίνητο και κλειδώσετε, υπάρχουν μερικά πράγματα που δεν πρέπει ξεχάσετε! Αυτή η λίστα ελέγχου παρουσιάζει όλες τις λεπτομέρειες που μπορεί να ξεχάσετε στον ενθουσιασμό σας πριν από το ταξίδι. Προτού φύγετε για μεγαλύτερες ή μικρότερες διακοπές, φροντίστε πρώτα να διαγράψετε αυτά τα πράγματα της τελευταίας στιγμής από τη λίστα υποχρεώσεων σας.

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Είτε παίρνετε τον δρόμο για ένα ταξίδι με το αυτοκίνητο ή το πλοίο, είτε επιβιβάζεστε σε ένα αεροπλάνο για μια μακρινή τοποθεσία, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το σπίτι σας είναι σε τάξη (και κυριολεκτικά και μεταφορικά) πριν φύγετε.

1. Καθαρίστε το ψυγείο σας και βγάλτε τα σκουπίδια

Αυτό το φαγητό που έχει απομείνει δεν θα μυρίζει τόσο… νόστιμα σε μια εβδομάδα από τώρα. Πριν από το ταξίδι σας, προσπαθήστε να φάτε όσο το δυνατόν περισσότερο από το ευπαθές φαγητό σας. Για ό,τι απομένει, πετάξτε οτιδήποτε θα έχει λήξει μέχρι να επιστρέψετε. Στη συνέχεια, βγάλτε τα σκουπίδια για να μην βρωμίσει το σπίτι σας, όσο λείπετε.

2. Ρυθμίστε τον θερμοστάτη σας κατά μερικούς βαθμούς

Δεν χρειάζεται να εκτινάξετε τον λογαριασμό του ρεύματος, εάν κανείς δεν είναι στο σπίτι. Αυξήστε τη θερμοκρασία του θερμοστάτη σας κατά μερικούς βαθμούς, ώστε να μην λειτουργεί άσκοπα ενώ λείπετε.

Μπορείτε επίσης να διατηρήσετε υπό έλεγχο το κόστος ψύξης κλείνοντας τις κουρτίνες και τα στόρια σας πριν φύγετε. Ωστόσο, μην απενεργοποιήσετε εντελώς το σύστημα HVAC, διαφορετικά κινδυνεύετε να επιστρέψετε στο σπίτι σε μια σάουνα (ή να προκαλέσετε μεγαλύτερα προβλήματα συντήρησης).

3. Απελευθερώστε χώρο αποθήκευσης στο τηλέφωνό σας

Φαίνεται ότι φορτίζουμε το κινητό μας με λάθος τρόπο...

Ενώ τραβάτε φωτογραφίες από όλες τις υπέροχες περιπέτειές σας, δεν θέλετε να χτυπηθείτε με αυτήν την ειδοποίηση “γεμάτος αποθηκευτικός χώρος”. Εάν πλησιάζετε τη χωρητικότητα του αποθηκευτικού χώρου του τηλεφώνου σας, αφιερώστε λίγο χρόνο για να διαγράψετε παλιές φωτογραφίες ή εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε ποτέ για να ελευθερώσετε χώρο. Έτσι, θα μπορείτε να τραβήξετε όσες φωτογραφίες και βίντεο θέλετε.

4. Στιγμιότυπο οθόνης σημαντικές ταξιδιωτικές πληροφορίες

Τίποτα δεν εκτοξεύει το άγχος, όπως το να στέκεστε στην ουρά σε ένα διεθνές αεροδρόμιο προσπαθώντας να φορτώσετε την κάρτα επιβίβασής σας και το δημόσιο WiFi να μην ανταποκρίνεται!

Πέρασαν οι εποχές που εκτυπώνατε φυσικά αντίγραφα όλων των ταξιδιωτικών σας πληροφοριών, αλλά μπορείτε ακόμα να βεβαιωθείτε ότι οι πληροφορίες είναι εύκολα προσβάσιμες.

Φροντίστε πάντα να αποθηκεύετε τα στιγμιότυπα οθόνης όλων των σημαντικών λεπτομερειών (για πτήσεις, εισιτήρια τρένου, Airbnbs, κ.λπ.) στο τηλέφωνό σας, ώστε να μην σας προκύψουν προβλήματα σύνδεσης.

Εάν διαθέτετε iPhone, μπορείτε επίσης να προσθέσετε την κάρτα επιβίβασής σας στο Apple Wallet σας, στο οποίο μπορείτε να έχετε πρόσβαση ακόμη και χωρίς WiFi ή υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας.

5. Ενημερώστε την τράπεζά σας για τα ταξιδιωτικά σας σχέδια

Ειδικά αν ταξιδεύετε εκτός χώρας, είναι σημαντικό να ειδοποιήσετε την Τράπεζα ή την εταιρεία της πιστωτικής σας κάρτας για τα ταξιδιωτικά σας σχέδια. Με αυτόν τον τρόπο, όταν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε την κάρτα σας σε όλη την Ευρώπη, θα ξέρουν ότι είστε εσείς, αντί για έναν κλέφτη που πήρε στα χέρια του τις πληροφορίες σας.

Δείτε Επίσης
«1 Place Vendôme»: Το ξενοδοχείο-κόσμημα της διάσημης κοσμηματοποιίας Chopard!

Εάν ξεχάσετε να το κάνετε αυτό νωρίτερα, η Τράπεζα μπορεί να βάλει την κάρτα σας σε αναμονή μέχρι να επαληθεύσει ότι είστε εσείς. Και αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που θέλετε στη μέση των αγορών των διακοπών σας.

6. Δώστε ένα εφεδρικό κλειδί σε κάποιον έμπιστο που βρίσκεται κοντά

Αυτό το βήμα της λίστας είναι προαιρετικό, αλλά είναι πάντα καλύτερα αν κάποιος που εμπιστεύεστε έχει ένα εφεδρικό κλειδί για τη φύλαξη του σπιτιού, ενώ λείπετε.

Είναι προφανώς σημαντικό, αν χρειάζεστε κάποιον να ποτίζει τα φυτά σας ή να ταΐζει τη γάτα σας ενώ λείπετε, αλλά μπορεί επίσης να σας φανεί χρήσιμο εάν παραδοθεί ένα πακέτο που δεν θέλετε να χαθεί ή αν συμβεί μια έκτακτη ανάγκη στο σπίτι ενώ λείπετε, ξέρετε ότι κάποιος μπορεί να βοηθήσει.

7. Μοιραστείτε το δρομολόγιό σας με ένα αγαπημένο σας πρόσωπο

Είτε πρόκειται για μέλος της οικογένειας είτε για στενό φίλο, βεβαιωθείτε ότι κάποιος είναι ενήμερος για τις λεπτομέρειες του ταξιδιού σας. Αυτό περιλαμβάνει τους προορισμούς που σκοπεύετε να επισκεφτείτε και πότε σχεδιάζετε να επιστρέψετε.

Φυσικά, ελπίζετε να μην χρειαστεί ποτέ να χρησιμοποιήσουν αυτές τις πληροφορίες, αλλά σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας, είναι σημαντικό κάποιος να γνωρίζει πού βρίσκεστε.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.