Αποστολή ξενοδοχείο: Εξετελέσθη!

Αποστολή ξενοδοχείο: Εξετελέσθη!

Οι τιμές των ξενοδοχείων δεν είναι καθόλου σταθερές και το πόσο θα πληρώσετε εξαρτάται από ένα μεγάλο εύρος παραγόντων. Ακολουθήστε τα βήματα που σας προτείνουμε ώστε να γλιτώσετε χρόνο και χρήματα πετυχαίνοντας τις καλύτερες τιμές κάθε φορά που θέλετε να αποδράσετε. Και τον χειμώνα! 

Aπό τη Μαρία Αγγελακοπούλου

Η διαμονή αποτελεί σχεδόν πάντα την πρώτη ή δεύτερη μεγαλύτερη δαπάνη των διακοπών. Το ξενοδοχείο για πολλούς είναι κάτι παραπάνω από ένα μέρος για να κοιμηθείς ενώ για άλλους αποτελεί απλά μια στάση για ξεκούραση από την ολοήμερη εξερεύνηση της πόλης. Σε όποιον τύπο κι αν ανήκετε, διαβάστε τις συμβουλές μας για να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήματα από τη – συνήθως- αγχωτική διαδικασία της επιλογής καταλύματος στις διακοπές.

Χρησιμοποιήστε μια μηχανή σύγκρισης ξενοδοχείων: Υπάρχουν άπειρες ιστοσελίδες που ισχυρίζονται ότι έχουν τις καλύτερες προσφορές για ξενοδοχεία. Πώς θα ξέρετε όμως ότι η προσφορά που βρήκατε είναι πράγματι η καλύτερη;

Οι μηχανές σύγκρισης ξενοδοχείων εξετάζουν ταυτόχρονα εκατοντάδες ιστοχώρους προσφορών και σας παρουσιάζουν μια λίστα με προτάσεις για μια περιοχή που σας ενδιαφέρει ή ακόμα και για ένα μεμονωμένο ξενοδοχείο που προτιμάτε. Είναι επιπλέον ιδιαίτερα βοηθητικές καθώς μπορείτε να διαβάσετε κριτικές και αξιολογήσεις για το ξενοδοχείο από άλλα άτομα που έμειναν εκεί στις διακοπές τους.

Επιδιώξτε την ευελιξία: Προσπαθήστε να έχετε όσο το δυνατόν περισσότερες εναλλακτικές χρονικές περιόδους για τις διακοπές σας. Θα εκπλαγείτε με το πόσο διαφορετικές τιμές μπορεί να έχει το ίδιο δωμάτιο σε ένα ξενοδοχείο από τη μια ημέρα στην άλλη!

Επωφεληθείτε από τις «νεκρές» περιόδους: Είναι προφανές ότι η καλοκαιρινή περίοδος (ιδιαίτερα ο Αύγουστος) και οι αργίες αποτελούν τις ακριβότερες επιλογές για να πάει κάποιος διακοπές. Εάν λοιπόν έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε λίγες μέρες  του φθινοπώρου ή της άνοιξης, να είστε σίγουρες ότι αφενός θα βρείτε πολύ μεγαλύτερη ποικιλία στις επιλογές σας και αφετέρου οι τιμές θα είναι αισθητά χαμηλότερες.

Εκμεταλλευτείτε την τοποθεσία: Μπορείτε να γλιτώσετε ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό, διαλέγοντας μια έξυπνη τοποθεσία για το ξενοδοχείο που θα κλείσετε. Δεν είναι ανάγκη να βρίσκεται στο κέντρο της πόλης που επισκέπτεστε καθώς αυτό αυξάνει κατακόρυφα την τιμή του.

Διαλέξτε ένα ξενοδοχείο λίγο πιο μακριά, το οποίο όμως θα έχει εύκολη πρόσβαση σε συγκοινωνίες. Με αυτόν τον τρόπο έχετε γλιτώσει τα μισά χρήματα από τη διαμονή σας και το κέντρο της πόλης βρίσκεται π.χ. τρεις-τέσσερις στάσεις με το μετρό ή μισή ώρα με το λεωφορείο ή το τρένο.

Ορίστε εξ αρχής προτεραιότητες: Αναλογιστείτε ποιος είναι ο λόγος των διακοπών σας. Εάν π.χ. θέλετε να ξεκουραστείτε και να περάσετε τις μέρες σας χαλαρώνοντας στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, τότε σίγουρα είναι πολύ σημαντικό. Εάν όμως προτεραιότητά σας είναι να δείτε την περιοχή και να βιώσετε τον ρυθμό της πόλης που επισκέπτεστε, τότε ξανασκεφθείτε το.

Δείτε Επίσης
«1 Place Vendôme»: Το ξενοδοχείο-κόσμημα της διάσημης κοσμηματοποιίας Chopard!

Γιατί να πρέπει να βρείτε ένα ακριβό ξενοδοχείο με όλες τις παροχές, τη στιγμή που δεν θα το χρησιμοποιήσετε παρά μόνο για ύπνο; Υπάρχουν πολλά πανδοχεία και Bed & Breakfast με τεράστια διαφορά στις τιμές από τα ξενοδοχεία, καθαρά και περιποιημένα, που θα εξυπηρετήσουν άψογα την ανάγκη σας για ξεκούραση.

Επικοινωνήστε απευθείας με το ξενοδοχείο: Αφού καταλήξετε σε κάτι που σας ταιριάζει μέσω της μηχανής σύγκρισης, επικοινωνήστε με το ξενοδοχείο. Πολλές φορές τα ίδια τα ξενοδοχεία κάνουν μεγαλύτερες προσφορές τηλεφωνικά εάν τα βράδια για τα οποία ενδιαφέρεστε δεν αναμένεται πληρότητα.

Επιπλέον είναι σημαντικό να σιγουρευτείτε ότι στην τιμή της προσφοράς συμπεριλαμβάνονται όλες οι χρεώσεις όπως το ΦΠΑ και ειδικοί φόροι περιοχών (για το εξωτερικό) και να λύσετε όλες τις απορίες σας σχετικά με τα παιδιά, τα κατοικίδια ή οποιαδήποτε άλλη ανάγκη έχετε κατά τη διαμονή σας.

Όλα είναι θέμα τάιμινγκ: Ο συγχρονισμός που χρειάζεται για να πετύχετε την καλύτερη προσφορά, δεν είναι απόλυτα ανεξάρτητος από τις κινήσεις σας. Η επιτυχία έρχεται με τον συνδυασμό δύο παραγόντων. Αφενός πρέπει να έχετε βρει μήνες νωρίτερα μια προσφορά στην οποία να έχετε καταλήξει σύμφωνα με τα βήματα που ήδη σας παραθέσαμε και να είστε σίγουροι ότι το ξενοδοχείο που βρήκατε ακολουθεί πολιτική δωρεάν ακύρωσης της κράτησης.

Έπειτα, λίγες μέρες πριν το ταξίδι σας, μέχρι και την τελευταία στιγμή, τσεκάρετε τις προσφορές που παίζουν για τις ίδιες ημερομηνίες στο ξενοδοχείο που επιλέξατε. Είναι πολύ συχνό το φαινόμενο σε ξενοδοχεία με πολλά ελεύθερα δωμάτια, μια-δύο μέρες πριν την ημερομηνία επιλογής, οι τιμές να πέσουν έως και 75%.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.