Αναρριχητές από όλο τον κόσμο στην Κάλυμνο

Αναρριχητές από όλο τον κόσμο στην Κάλυμνο
Αναρριχητές από όλο τον κόσμο στην Κάλυμνο
Αναρριχητές από όλο τον κόσμο στην Κάλυμνο
Προβολή Φωτογραφιών
Αναρριχητές από όλο τον κόσμο στην Κάλυμνο

Ραντεβού και αυτόν τον Οκτώβριο δίνουν οι σπουδαιότεροι αθλητές της αναρρίχησης στο όμορφο νησί των Δωδεκανήσων.

Aπό τη Μαρία Καλοπούλου
Φωτογραφίες: Ιωάννα Παραβάλου

Η Κάλυμνος αυτή την εποχή γίνεται ένα αναρριχητικό χωριό, όπου φιλοξενεί πάνω από 2.000 αναρριχητές από ολόκληρο τον κόσμο! Αθλητές κυρίως από την Αμερική, την Ιαπωνία, την Ιταλία, τη Γαλλία, τη Σκανδιναβία και τη Γερμανία δίνουν το παρόν και απολαμβάνουν το φετινό ραντεβού τους στις 10-11 Οκτωβρίου, αλλά οι επισκέπτες της μένουν για πολύ περισσότερο.

Γνωστή σε όλο τον κόσμο ως το νησί των σφουγγαράδων με τον μαγευτικό βυθό, η Κάλυμνος τα τελευταία χρόνια ανακαλύφθηκε από τους αναρριχητές λόγω του πλούσιου γεωφυσικού της ανάγλυφου και έχει καθιερωθεί ως ένας από τους σημαντικότερους αναρριχητικούς προορισμούς του κόσμου. Έχοντας δημιουργήσει τις κατάλληλες υποδομές έχει εκμεταλλευτεί εξαιρετικά την ορεινή της μορφολογία.

Κορυφαίος προορισμός για τους λάτρεις του αθλήματος 

Η Κάλυμνος αποτελεί τον πρώτο παγκόσμιο προορισμό για αναρριχητικές διακοπές κι αυτό συμβαίνει γιατί ξεχωρίζει  η άριστη ποιότητα βράχων, περίπου 2.700  σωστά ασφαλισμένες αναρριχητικές διαδρομές, η σύντομη πρόσβαση σε αυτές, τα αναρριχητικά πεδία που παρουσιάζουν ποικιλία σε βαθμούς δυσκολίας.

Δείτε Επίσης
H ζωή του νησιού είναι πιο έντονη στο λιμάνι του, την Πόθια

Για να μην συζητήσουμε για τη μοναδική θέα,  το θαλάσσιο περιβάλλον, τις εξαιρετικές κλιματολογικές συνθήκες, αλλά και την καλή φιλοξενία.  Ασβεστολιθικά πετρώματα, τεράστιες κάθετες πλάκες, στέγες με σταλακτικό διάκοσμο, επιβλητικές σπηλιές που προσφέρουν μια ανεξάντλητη ποικιλία σε κινήσεις και αναρριχητικές τεχνικές, για υψηλές συγκινήσεις και πρωτόγνωρες εμπειρίες, όλα συνηγορούν ώστε η Κάλυμνος να βρίσκεται στην κορυφή των επιλογών για τους λάτρεις της αναρρίχησης.

Το αναρριχητικό φεστιβάλ 

Έτσι, αναρριχητές από όλο τον κόσμο θα βρεθούν στην Κάλυμνο, με αφορμή το ετήσιο φεστιβάλ αναρρίχησης στο νησί που θεσπίστηκε το 2000 και φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Οκτωβρίου, για να απολαύσουν ένα μοναδικό υπερθέαμα σε έναν επίγειο αναρριχητικό παράδεισο που συνδυάζει απόκρημνους βράχους με τη μαγευτική θέα στη θάλασσα. Σε αυτή τη γιορτή της αναρρίχησης, επαγγελματίες και μη αθλητές, αλλά και πλήθος δημοσιογράφων και επισκεπτών θα συμμετέχουν ή θα παρακολουθούν αυτό το ιδιαίτερο σπορ.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.