Οι νέες ταξιδιωτικές τάσεις για το 2015

Τα poshtels (νεολογισμός posh= κομψός, σικάτος + hotels) γίνονται όλο και πιο δημοφιλή μεταξύ των νέων ταξιδιωτών, αυτών που ταξιδεύουν μόνοι ή επαγγελματικά
Τα poshtels (νεολογισμός posh= κομψός, σικάτος + hotels) γίνονται όλο και πιο δημοφιλή μεταξύ των νέων ταξιδιωτών, αυτών που ταξιδεύουν μόνοι ή επαγγελματικά
Η Αφρική γίνεται ο νέος top προορισμός για surfing στον κόσμο
Η τοπική κουζίνα, μαγειρεμένη από ντόπιους, είναι μία αυθεντική εμπειρία
Παίρνοντας το ποδήλατο μία ακόμη ανερχόμενη τάση για τον τουρισμό
Προβολή Φωτογραφιών
Τα poshtels (νεολογισμός posh= κομψός, σικάτος + hotels) γίνονται όλο και πιο δημοφιλή μεταξύ των νέων ταξιδιωτών, αυτών που ταξιδεύουν μόνοι ή επαγγελματικά

Ξεχάστε το φαγητό στα ακριβά εστιατόρια, ξεχάστε και τα πανάκριβα ξενοδοχεία! Μία νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail υποστηρίζει μία ενδιαφέρουσα ανατροπή στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών. 

Δύο από τις βασικές τάσεις για τη νέα χρονιά, είναι ότι οι ταξιδιώτες επιθυμούν να απολαύσουν ένα γεύμα με όλα τα στοιχεία του ντόπιου, μαγειρεμένο κατά προτίμηση σπιτικά, ενώ τα ξενοδοχεία θέλουν να είναι μικρά, με μία πινελιά πολυτέλειας και μοντερνισμού αλλά όχι πολυτελή!

Ταυτόχρονα, γίνεται δημοφιλής ο τουρισμός με ποδήλατο, την ίδια στιγμή που η Αφρική ανακηρύσσεται ο κορυφαίος προορισμός για σέρφινγκ στον κόσμο! 

Δείτε Επίσης
Γαστρονομική... μόδα!

Σύμφωνα λοιπόν με τη μελέτη:
  • Οι κομψοί ταξιδιώτες δείχνουν μία έντονη προτίμηση για τα προσιτά, μοντέρνα ξενοδοχεία, ή πιο απλά για τα boutique hotels με προσφέρουν μία δόση πολυτέλειας, διαθέτουν hi tech παροχές και εξαιρετικό πρωινό. Η τάση αυτή είναι πολύ έντονη μεταξύ των νέων, των εκπροσώπων της γενιάς Υ (δηλ. όσων γεννήθηκαν ανάμεσα στο 1981 και το 1990) αλλά και όσων ταξιδεύουν μόνοι ή για επαγγελματικούς λόγους. 
  • Παγκοσμίως καταγράφει μία διάθεση για το ντόπιο φαγητό και  μάλιστα σαν οι επισκέπτες να είναι καλεσμένοι στο σπίτι. Μεγάλη τάση είναι και τα μαθήματα μαγειρικής από ντόπιους όπως και οργανωμένες εκδρομές γύρω από το φαγητό. Άλλωστε, φαίνεται ότι όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες βρίσκουν ενδιαφέρον να μαγειρέψουν και μετά να απολαύσουν το φαγητό τους, κάνοντας νέες γνωριμίες γύρω από ένα τραπέζι. Αν και ακόμη δεν έχει γίνει mainstream, η τάση φαίνεται να αναπτύσσεται ραγδαία. Το site Bookalokal, ξεκίνησε από τις Βρυξέλλες το 2012 και επεκτάθηκε ήδη σε 20 χώρες, ενώ το καινούργιο EatWith, άρχισε στην Ισπανία και το Ισραλήλ και σε λιγότερο από ένα χρόνο έχει παρουσία σε 21 πόλεις στον κόσμο. Όπως ισχυρίζεται ο κύριος Press (Γενικός διευθυντής του World Travel Market): «Όταν κάποιος είναι διακοπές και σε ταξίδι θα ήθελε να αισθάνεται ότι ζει μία αυθεντική εμπειρία. Πόσο πιο αληθινά αυθεντική μπορεί να είναι μία εμπειρία από το να φας ένα πραγματικά ντόπιο φαγητό, μαγειρεμένο από τους ντόπιους στο σπίτι τους ή να σε πάνε σε ένα εστιατόριο που δεν υπάρχει στους τουριστικούς οδηγούς». 
  • Μία ακόμη αναπτυσσόμενη τάση ο ποδηλατικός τουρισμός. Φαίνεται ότι οι μεσήλικες –κυρίως οι Αμερικανοί- εγκαταλείπουν τα clubs του γκολφ και ανεβαίνουν… στα ποδήλατά τους! 
  • Εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει για το surfing και μάλιστα στις χώρες της Αφρικής, όπου ανακηρύσσεται στον top προορισμό. 
  • Και φυσικά, ό,τι έχει να κάνει με την τεχνολογία. Και πιο συγκεκριμένα με τα έξυπνα ρολόγια (smart watches). Yπολογίζεται ότι μέχρι το 2016 η χρήση των έξυπνων φορέσιμων συσκευών θα εκτοξευθεί στα 180 εκατομμύρια από 9 που ήταν το 2013! Ήδη κάποια ξενοδοχεία έχουν εφαρμογή για τα smart watches τα οποία χρησιμοποιούνται ως κλειδιά δωματίων, ενώ λίγες αεροπορικές εταιρείες (προς το παρόν) τα έχουν ως κάρτα επιβίβασης.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.