Στην Αυστρία το μικρότερο θέατρο του κόσμου

Στην Αυστρία το μικρότερο θέατρο του κόσμου

Οι επισκέπτες του το γνωρίζουν εδώ και χρόνια αλλά τα Ρεκόρ Γκίνες μόλις το αναγνώρισαν ως το μικρότερο θέατρο του κόσμου. Επί λέξει, η “Επιτροπή των ρεκόρ Γκίνες 2014”, ανακοίνωσε ότι είναι “το μικρότερο θέατρο στον κόσμο με κανονική λειτουργία”.

Ο λόγος  για το “Θέατρο Κρέμλχοφ” (Αυλή του Κρεμλίνου), στην πόλη Φίλαχ στα νότια της Αυστρίας, που εδώ και πέντε χρόνια λειτουργεί ανελλιπώς έχοντας μόλις 8 θέσεις! Για την ακρίβεια, προσφέρει θέση σε οκτώ θεατές κατά τις παραστάσεις θεάτρου, ή σε έξι θεατές κατά τις βραδιές όπερας ή μπαλέτου. Έτσι οι θεατές κάθονται όλοι στην πρώτη (και μοναδική σειρά) καθισμάτων, καταβάλλοντας κατά βούληση κάποιο αντίτιμο ως είσοδο.  Όσο για την σκηνή, αυτή έχει διαστάσεις 1,30 επί 1,30 μέτρα!

Το θέατρο – που στην πραγματικότητα είναι ένα μικρό ξύλινο περίπτερο – ιδρύθηκε το 2009 με πρωτοβουλία δύο γνωστών θεατράνθρωπων της περιοχής, του Φέλιξ Στράσερ και της Γιούλια Ισμαίλοβα. Η έναρξη της λειτουργίας του “Κρέμλχοφ” έγινε τον Ιανουάριο του 2010 με μια θεατρική παραγωγή του μυθιστορήματος “Χιόνι”, του βραβευμένου με το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας Αλεξάντερ Σολσενίτσιν και του Κόνσταντιν Παουστόφσκι.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.