«Ευρώπη. Τα θαύματα συμβαίνουν γύρω μας.»

«Ευρώπη. Τα θαύματα συμβαίνουν γύρω μας.»

Εκστρατεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με στόχο να ξεφύγουν οι Ευρωπαίοι από τους παραδοσιακούς τόπους διακοπών και να προωθήσει τον τουρισμό στην Ευρώπη.

Πριν λίγες ημέρες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε την εκστρατεία τουριστικής ενημέρωσης «Ευρώπη. Τα θαύματα συμβαίνουν γύρω μας». Η εκστρατεία έχει ως στόχο να δελεάσει τους Ευρωπαίους πολίτες να ανακαλύψουν τα κρυμμένα θαύματα της Ευρώπης. Τους ζητάει να πάρουν τα ηνία: να μοιραστούν τους αγαπημένους τους προορισμούς και με αυτόν τον τρόπο να ενημερωθούν άλλα άτομα περισσότερο και να τους παρακινήσουν να ταξιδέψουν στους ποικίλους, βιώσιμους και υψηλής ποιότητας τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη.

Ο τομέας του τουρισμού συνεισφέρει σημαντικά στις ευρωπαϊκές οικονομίες. Το 2014, συνεισέφερε πάνω από 1,6 τρισεκατομμύρια ευρώ, που αποτελεί σχεδόν το 10% του συνολικού ΑΕΠ της ΕΕ και οι άμεσοι, έμμεσοι και συνακόλουθοι αντίκτυποι στήριξαν 25 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στην ΕΕ. Ωστόσο, παρατηρείται συνεχιζόμενη επέκταση και διαφοροποίηση της αγοράς τουρισμού και πολλοί νέοι προορισμοί έχουν επίσης αναδυθεί τις πρόσφατες δεκαετίες εκτός Ευρώπης. Οι στατιστικές δείχνουν ότι μέχρι το 2025 μόνο το ένα τρίτο (33%) των διεθνών αφίξεων θα είναι στην ΕΕ, που είναι κάτω από το 40% του 2010 και από το 56% του 1980. Επομένως, ο στόχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι να διατηρήσει τη θέση της Ευρώπης ως πρώτο προορισμό, ενώ θα μεγιστοποιεί τη συνεισφορά της τουριστικής βιομηχανίας στην οικονομική μεγέθυνση και την απασχόληση.

Ο ιστότοπος της εκστρατείας «Ευρώπη.Τα θαύματα συμβαίνουν γύρω μας» παρουσιάζει μια εφαρμογή χάρτη θαυμάτων μέσω του οποίου οι Ευρωπαίοι μπορούν να μοιραστούν τα κρυμμένα θαύματα, τις γεύσεις και τις ιστορίες τους. Όποιοι συνεισφέρουν θα έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να κερδίσουν εισιτήρια τρένου για να ταξιδέψουν στην Ευρώπη, αλλά και να εμπνεύσουν άλλους να ταξιδέψουν προς λιγότερο γνωστά μέρη. Θα υποβληθούν φωτογραφίες των προορισμών για τέσσερις κατηγορίες: «Βρείτε το αγαπημένο σας χρώμα», «Η Ευρώπη είναι το βασίλειό σας», «Δεν νιώθετε ποτέ μόνοι» και «Εκπληκτική ομορφιά».

Δείτε Επίσης
Στην αποβάθρα του τρένου Rovos Rail, με τη χαρακτηριστική επιγραφή, ?Pride of Africa? ή «Το καμάρι της Αφρικής»

Στην επόμενη φάση της εκστρατείας, θα γίνει μια επιλογή από τα κορυφαία θαύματα της Ευρώπης μέσα από όλες τις συνεισφορές που έχουν παραληφθεί και το Παιχνίδι Των Θαυμάτων (‘Wonder Game’) θα ξεκινήσει. Ο στόχος του παιχνιδιού, διαθέσιμο για όλους μέσω του Facebook, είναι να μαντέψετε την ακριβή τοποθεσία ενός δεδομένου προορισμού στην Ευρώπη. Το Παιχνίδι Των Θαυμάτων (‘Wonder Game’) θα διαρκέσει 7 εβδομάδες και κάθε εβδομάδα ο καλύτερος παίκτης θα παίρνει ένα βραβείο – έναν ταξιδιωτικό οδηγό για την Ευρώπη.

Ακολουθήστε το «Ευρώπη. Τα θαύματα συμβαίνουν γύρω μας» στο #MyWonderfulEurope και στο Facebook.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.