Τα Lego στην Tate Modern του Λονδίνου

Τα Lego στην Tate Modern του Λονδίνου

Τα αγαπημένα τουβλάκια Lego μπήκαν… στο Μουσείο. Ένας τόνος λευκά τουβλάκια αραδιάστηκαν σε τραπέζια στο αποκαλούμενο «Στροβιλοστάσιο», την αίθουσα της Πινακοθήκης Μοντέρνας Τέχνης Tate του Λονδίνου, όπου φιλοξενούνται προσωρινές εκθέσεις.

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Η ιδέα είναι ένα απίστευτα διασκεδαστικό και μορφωτικό παιχνίδι με τίτλο «Κυβικό έργο δομικής εξέλιξης» που βρήκε τη θέση του σε ένα από τα πιο διάσημα μουσεία της βρετανικής πρωτεύουσας.

Το διαδραστικό αυτό παιχνίδι προσκαλεί τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους να χτίσουν την ιδανική πόλη του μέλλοντος.

Για την κριτικό τέχνης Εστέλ Λόβατ έχει πολύ ενδιαφέρον. «Δεν χρειάζεται να πάει κανείς σε Σχολή Καλών Τεχνών για να γίνει καλλιτέχνης. Συνηθίζω να λέω πως αν μπορεί κάποιος να ξεσκονίσει, μπορεί και να ζωγραφίσει.

Ενώνοντας τα Lego φτιάχνεις μια τρισδιάστατη δημιουργία. Μπορεί να είναι ένα κτίριο; Μπορεί να είναι ένα γλυπτό; Μπορεί να είναι ό,τι θέλει ή ό,τι θέλει όποιος το φτιάχνει».

Τα Lego στην Tate Modern του Λονδίνου

Δείτε Επίσης
Η ευφυία της ευωδιάς: Πώς τα αρώματα εξηγούν τον κόσμο!

Αυτό το καλλιτεχνικό παιχνίδι αποτελεί μια γιορτή της προσωπικής φαντασίας καθενός αλλά και της συνεργατικής δύναμης των ομάδων.

Το διαδραστικό παιχνίδι αποτελεί συνοδευτική δράση στην αναδρομική έκθεση του Δανο-Ισλανδού καλλιτέχνη Όλαφουρ Έλιασσον που παρουσιάζεται αυτό το διάστημα στην Tate Modern.

Θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Αυγούστου 2019. Η είσοδος είναι δωρεάν.

© 2013-2019 womanidol.com. All Rights Reserved.