Κρεοπωλείο-μπουτίκ στην Αυστραλία

Κρεοπωλείο-μπουτίκ στην Αυστραλία

Δεν πάει καιρός που τα κρεοπωλεία ήταν χώροι με διάχυτη τη μυρωδιά του αίματος, του φρέσκου κρέατος, αλλά και η εμφάνισή τους δεν είχε τίποτα το δελεαστικό… Βέβαια, ήδη τα πράγματα έχουν εξελιχθεί αρκετά, αλλά εδώ πρόκειται για άλλη διάσταση!

photo © Sharyn Cairns

Σίγουρα, όσο περνά ο καιρός ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τους χώρους από όπου προμηθευόμαστε τα τρόφιμά τους αλλάζει. Μας νοιάζει ολοένα και περισσότερο η υγιεινή αλλά και η αισθητική των καταστημάτων. Έτσι στη μακρινή Μελβούρνη της Αυστραλίας, όπου η ποιότητα ζωής βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα (αρκεί να αναφέρουμε τη χαμηλή εγκληματικότητα, τις άριστες δημόσιες συγκοινωνίες μαζί με την απίστευτη αισθητική της ίδιας της πόλης και των εμπορικών της κέντρων), ανακαλύψαμε ένα κρεοπωλείο… τελείως αλλιώτικο από τα άλλα!

Εκπληκτικές βιτρίνες για τα προϊόντα του κρεοπωλείου κάνουν τα ψώνια απόλαυση // Οι λιτές γραμμές, η επένδυση του ξύλου και ο μελετημένο φωτισμός, όλα συντείνουν στο να χαρακτηρίσουμε το κρεοπωλείο... μοναδικό.
Εκπληκτικές βιτρίνες για τα προϊόντα του κρεοπωλείου κάνουν τα ψώνια απόλαυση // Οι λιτές γραμμές, η επένδυση του ξύλου και ο μελετημένο φωτισμός, όλα συντείνουν στο να χαρακτηρίσουμε το κρεοπωλείο… μοναδικό.

Μέσα στο πνεύμα της δημιουργικότητας και του ντηζάιν, το Cannings Free Range Butchers ήρθε για να ανατρέψει όλα τα δεδομένα. Κατ΄αρχήν όλα του τα κρέατα προέρχονται από ζώα ελευθέρας βοσκής, όλα είναι ντόπια και φυσικά δεν συζητιέται ότι τηρούνται ευλαβικά όλοι οι κανόνες υγιεινής. Το συγκεκριμένο κρεοπωλείο όμως εντυπωσιάζει με, τη μοντέρνα του αισθητική και ναι! με την κομψότητά του αλλά και την… αρρενωπότητά του. Το σημείο κοπής των κρεάτων είναι φτιαγμένο από πέτρα και γυαλιστερό χρώμιο (είναι άλλωστε και το «κεντρικό σημείο» του καταστήματος). Μάλιστα είναι ανοιχτό, λόγω της γυάλινης βιτρίνας, ώστε οι πελάτες να μπορούν να παρακολουθούν τους κρεοπώλες την ώρα της δουλειάς τους. Οι καθαρές γραμμές και ο μίνιμαλ χαρακτήρας συνδυάζονται μοναδικά με τους τοίχους ντυμένους με ξύλο (δίνοντας ζεστασιά και οικειότητα στον χώρο), με τις γυάλινες επιφάνειες και το γκρι δάπεδο. Μεγάλη έμφαση έχει δοθεί ακόμη και στον φωτισμό αλλά και στην προσθήκη πράσινων φυτών που χαρίζουν προσωπικότητα και ένα αίσθημα καλωσορίσματος στο κρεοπωλείο.

Δείτε Επίσης
La Meat Maison: Το σημείο συνάντησης για τους λάτρεις του κρέατος

Μάλιστα, οι ιδιοκτήτες φροντίζουν να εξηγούν και να εκπαιδεύουν τους πελάτες του, ακόμη και διοργανώνοντας ειδικές βραδιές, κάνοντάς τους έτσι να αισθάνονται σίγουροι για την ποιότητα που αγοράζουν.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.