Παγκόσμια ημέρα των ντόνατς!

Παγκόσμια ημέρα των ντόνατς!

Nαι, υπάρχει και αυτή! Γιορτάζεται την πρώτη Παρασκευή του Ιουνίου και θεσπίστηκε το 1938 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η ιστορία έχει ως εξής…

Αυτό το λαχταριστό γλυκό, που τρώγεται για πρωινό αλλά και ως σνακ όλες τις ώρες της ημέρας, έχει αποκτήσει την τιμητική του ημέρα στις ΗΠΑ όπου σερβίρονται δωρεάν γλυκά και γίνονται διάφορες εκδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Περιέργως, η ιστορία της «τηγανητής μπάλας ζύμης» συνδέεται συνεχώς με πολέμους! Η Παγκόσμια Ημέρα των ντόνατς λοιπόν, θεσπίστηκε από τον Στρατό της Σωτηρίας το 1938 για να τιμήσει τους άνδρες και τις γυναίκες που σέρβιραν το λαχταριστό αυτό γλυκό στους στρατιώτες κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ενώ και κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου τα νόστιμα και χορταστικά αυτά γλυκά διανέμονταν στους στρατιώτες από τις γυναίκες- εμψυχώτριες όπου απέκτησαν και… δικό τους όνομα: «Donut Dollies». Μία πρακτική που συνεχίστηκε και στον πόλεμο του Βιετνάμ.

Δείτε Επίσης
Γιατί εφευρέθηκε το νάιλον; Ένα υλικό που αγαπάμε να... μισούμε!

Παρόλο που η ιστορία τους ξεκινά στην ουσία από την Ολλανδία, οι Αμερικανοί τα λάτρεψαν τόσο πολύ, δημιούργησαν τόσες πολλές γεύσεις και εκδοχές που στην ουσία στο μυαλό μας είναι ένα… κλασικό αμερικανικό γλυκό. Υπολογίζεται ότι σήμερα καταναλώνουν πάνω από 2,4 δισεκατομμύρια τεμάχια τον χρόνο!

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.