Τα πιο ενδιαφέροντα φεστιβάλ του Μαρτίου

Φέτος, οι κερασιές θα ανθίσουν στην Ουάσιγκτον από τις 20 Μαρτίου έως τις 12 Απριλίου
Φέτος, οι κερασιές θα ανθίσουν στην Ουάσιγκτον από τις 20 Μαρτίου έως τις 12 Απριλίου
Ένα φεστιβάλ που νομίζω ότι θα θέλαμε να είμαστε εκεί. Οι Ανθισμένες Κερασιές στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ προσελκύουν πάνω από 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες κάθε χρόνο
Στη Βαλένθια όλα φλέγονται κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Las Fallas
Φιγούρες από παπιέ μασέ γίνονται παρανάλωμα του πυρός! +5
Προβολή Φωτογραφιών
Φέτος, οι κερασιές θα ανθίσουν στην Ουάσιγκτον από τις 20 Μαρτίου έως τις 12 Απριλίου

Από την Ευρώπη έως την Αμερική και την Ινδονησία, σας παρουσιάζουμε τέσσερα φεστιβάλ που προσελκύουν την προσοχή μας. Ιδιαίτερα, διαφορετικά, κάποια από αυτά όχι και τόσο γνωστά!

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Ισπανία: Las Fallas – 15 με 19 Mαρτίου

Η ισπανική πόλη Βαλένθια εκρήγνυται… μεταφορικά και αληθινά! Και αυτό λόγω του φεστιβάλ Las Fallas! Οι γειτονιές της όμορφης πόλης ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποια θα έχει την πιο εντυπωσιακή φωτιά ενώ την τελευταία νύχτα, που ονομάζεται χαρακτηριστικά Η Νύχτα της Φωτιάς, τεράστιες φιγούρες από παπιέ μασέ που ονομάζονται ninots, (και οι οποίες αναπαριστούν σατιρίζοντας πολιτικούς και άλλα διάσημα πρόσωπα) καίγονται στην πυρά μετά… δόξης και τιμής!

Γι’ αυτούς που προτιμούν τα λουλούδια αντί της φωτιάς… υπάρχει και το ανάλογο φεστιβάλ Ofrenda de Flores a la Virgen de los Desamparados ( Η προσφορά λουλουδιών στην Παναγιά, σε πολύ απλά ελληνικά) που λαμβάνει χώρα στις 17 και 18 Μαρτίου όπου οι ντόπιοι φορούν παραδοσιακές φορεσιές, χορεύουν παραδοσιακούς χορούς και προσφέρουν μπουκέτα με λουλούδια στην εικόνα της Παναγίας.

Ιρλανδία: St. Patrick’s Day- 17 Μαρτίου

Κάθε χρόνο στις 17 Μαρτίου ολόκληρη η Ιρλανδία αλλά και όλοι οι Ιρλανδοί όπου Γης, γιορτάζουν την ημέρα του αγαπημένου τους αγίου, του προστάτη αγίου των Ιρλανδών. Παρελάσεις, πάρτι, κατανάλωση μπίρας Guiness και ουίσκι Jameson και οι Ιρλανδοί ντυμένοι στα πράσινα να διασκεδάζουν μέχρι τελικής πτώσεως… Στο Δουβλίνο μάλιστα συνηθίζεται να φωταγωγείται η πόλη με πράσινα φώτα, ενώ γίνονται και πολλές συναυλίες και άλλα δρώμενα.

ΗΠΑ: Ανθισμένες Κερασιές- 20 Μαρτίου-12 Απριλίου

Το 1912, ο τότε δήμαρχος του Τόκυο, Yukio Ozaki, δώρισε στην πόλη της Ουάσινγκτον 3.000 κερασιές. Από τότε, η αμερικανική πρωτεύουσα γιορτάζει την άνθισή τους  και ταυτόχρονα τους δεσμούς φιλίας ανάμεσα στην Ιαπωνία και τις ΗΠΑ.

Το 1981, στο πλαίσιο αυτό, η αμερικανική κυβέρνηση έκοψε κλωνάρια από αυτές τις κερασιές, ώστε να ξαναφυτευτούν στην Ιαπωνία, επειδή λόγω πλημμυρών είχαν καταστραφεί. Το φεστιβάλ των Ανθισμένων Κερασιών προσελκύει πάνω από 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες κάθε χρόνο. Φέτος θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 20 Μαρτίου και 12 Απριλίου, αν και λέγεται ότι μπορεί να μην έχουν ανθίσει τόσο γρήγορα, γιατί ο Φεβρουάριος ήταν πιο κρύος από ό,τι συνήθως.

Δείτε Επίσης
Στην πρωτεύουσα, όπως θεωρείται, της σαμπάνιας, η γιορτή είναι συνώνυμο της Ρεμς, στη Βόρεια Γαλλία

Ινδονησία: Nyepi – 25 Mαρτίου 

Φέτος, η γιορτή του Nyepi  «πέφτει» στις 25 Μαρτίου και γιορτάζεται στο Μπαλί ο ερχομός της άνοιξης. Οι εορτασμοί (που ξεκινούν ημέρες πριν) έχουν σχέση με το διώξιμο των κακών πνευμάτων και την κάθαρση, και οι κάτοικοι βάφουν τα πρόσωπά τους όσο πιο τρομακτικά μπορούν, ενώ κατά τις παρελάσεις δημιουργούν επίσης όσο περισσότερο θόρυβο μπορούν.

Αυτά κατά τη διάρκεια της ημέρας, γιατί τη νύχτα, καίνε τα ομοιώματα των κακών πνευμάτων από παπιέ μασέ και χορεύουν και διασκεδάζουν σε υπαίθριες γιορτές. Την ημέρα όμως του Nyepi, η οποία είναι η Πρωτοχρονιά, είναι Η Ημέρα της Σιωπής! Αυτό σημαίνει ότι δεν ανάβονται φωτιές, δεν μαγειρεύουν τίποτα και φυσικά δεν υπάρχουν διασκεδάσεις.

Μάλιστα στην πρωτεύουσα Ντενπασάρ, όπου συνήθως είναι γεμάτη κόσμο και κίνηση, δεν κινείται απολύτως τίποτα, ενώ δεν επιτρέπεται σε κανέναν ούτε να κυκλοφορήσει στους δρόμους αλλά ούτε να πάει στην παραλία… αυτό μάλιστα ισχύει και για τους τουρίστες, οι οποίοι μπορούν να παραμείνουν μόνο μέσα στα ξενοδοχεία, ενώ ακόμη και το αεροδρόμιο είναι κλειστό.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.