Ακολουθήστε… τα φύλλα του φθινοπώρου!

Ακολουθήστε... τα φύλλα του φθινοπώρου!

Ένας μοναδικός και πρωτότυπος διαδραστικός χάρτης σχεδιάστηκε – δυστυχώς μόνο στις ΗΠΑ – και δίνει τη δυνατότητα στους επίδοξους εραστές του φθινοπώρου, να απολαύσουν την αλλαγή των χρωμάτων και τα εξαίσια τοπία που δημιουργούν!

Τα τοπία του φθινοπώρου μπορούν να είναι η τέλεια αφορμή για ταξίδια αυτή την εποχή. «Αν και οι επιστήμονες γνωρίζουν ακριβώς γιατί τα φύλλα αλλάζουν χρώματα, είναι πολύ πιο δύσκολο να προσδιοριστεί η ακριβής στιγμή που αυτό συμβαίνει», εξηγεί ο Wes Melton, ο μηχανικός-σχεδιαστής του χάρτη. «Υπάρχουν πολλοί παράγοντες στις καιρικές συνθήκες που πρέπει να αναλυθούν προσεκτικά συμπεριλαμβανομένης της θερμοκρασίας, του φωτός του ήλιου, η υγρασία του εδάφους κ.λπ.».

Ο διαδραστικός χάρτης, ο οποίος δημιουργήθηκε με σκοπό την πρόβλεψη για τη στιγμή αυτή που το φαινόμενο είναι στην κορύφωσή του, δηλ. τις ακριβείς ημερομηνίες ανά περιοχή όπου αλλάζουν χρώματα ή πέφτουν τα φυλλώματα των δέντρων. Έχουν συγκεντρωθεί στοιχεία από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ, όπως το ιστορικό των θερμοκρασιών, η πρόβλεψη θερμοκρασίας, καθώς και ιστορικά στοιχεία για την πτώση των φύλλων και πολλά άλλα.
«Σε αυτόν τον χάρτη μπορεί κανείς να παρακολουθήσει την κορύφωση του φαινομένου σε όλα τη σημεία των ΗΠΑ», λέει ο μηχανικός. «Με τα εκατομμύρια στοιχεία που έχουμε συλλέξει και αναλύσει μπορούμε να κάνουμε ακριβή πρόβλεψη!».

Έτσι, οι τυχεροί κάτοικοι ή ταξιδιώτες στις Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να απολαύσουν τοπία σπάνιας ομορφιάς στα Εθνικά Πάρκα της χώρας, όπως για παράδειγμα στο φημισμένο για τα δάση του Βερμόντ ή στη Νέα Αγγλία όπου οι εναλλαγές των χρωμάτων είναι συγκλονιστικές! Αυτό θα πει προγραμματισμός!

Δείτε Επίσης
Γιατί εφευρέθηκε το νάιλον; Ένα υλικό που αγαπάμε να... μισούμε!

TravelandLeisure.com.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.