Ένα υπεραινώβιο βερμούτ!

Ένα υπεραινώβιο βερμούτ!

Το βερμούτ έτσι κι αλλιώς δημιουργεί ένα αίσθημα νοσταλγίας! Η αναβίωσή του από την Ποτοποιία Πολυκαλά κρύβει μία ωραία γευστική έκπληξη, βασισμένο σε συνταγή που έχει δημιουργηθεί πριν από 109 χρόνια!

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Ήταν το ποτό που προσφερόταν στα περίφημα πάρτι των δεκαετιών του ’50 και του ’60, συνδυασμένο με τουίστ και rock’n’ roll, με κρυφά αγγίγματα στο μισοσκόταδο. Αυτά για τους μεγαλύτερους, γιατί εμείς θα μιλήσουμε για τη νέα πρόταση της παραδοσιακής Ποτοποιίας Πολυκαλά: το βερμούτ της είναι ένα αρωματικό κρασί πλούσιο σε εκχυλίσματα βοτάνων, με κύριο συστατικό την Αρτεμισία.

Προσθέτοντας στη συνταγή νέα αρωματικά βότανα, δημιουργείται ένα νέο γλυκό και πληθωρικό σε γεύση και αρώματα ποτό. Προσφέρει μοναδική απόλαυση σερβιρισμένο μόνο του με πάγο, αλλά και ως συστατικό για τη δημιουργία ιδιαίτερων κοκτέιλ, ενώ ακόμη και πριν το δοκιμάσουμε μας κεντρίζει την προσοχή… το θαυμάσιο, vintage μπουκάλι του!

Η Ρένα Πολυκαλά μάλιστα, αισίως 4η γενιά ποτοποιών της ομώνυμης ποτοποιίας, μας προτείνει τρεις ωραίες ιδέες για να το απολαύσουμε:

Για εκείνη: Pretty in Pink cocktail

Πώς θα το κάνετε: Χτυπάτε σε σέικερ 2 μεζούρες Βερμούτ Πολυκαλά και 4 μεζούρες   χυμό μήλου. Σουρώνετε και αδειάζετε  σε ψηλό ποτήρι, γεμάτο πάγο. Ένα όμορφο ροζ κοκτέιλ… την περιμένει!

Δείτε Επίσης
Τα αγαπημένα... βοτανικά λικέρ!

Για εκείνον: Diplomat cocktail

Πώς θα το κάνετε: Χτυπάτε σε σέικερ με πάγο 3 μεζούρες Βερμούτ Πολυκαλά, 1 μεζούρα λικέρ βύσσινο και λίγο χυμό  πορτοκαλιού. Σερβίρετε σε ποτήρι του Μαρτίνι και γαρνίρετε με μια φέτα πορτοκάλι.

Και για τους δυο: Ελληνικό κοκτέιλ με Βερμούτ

Πώς θα το κάνετε: Ανακατεύετε στο ποτήρι με ένα κουτάλι 2 μεζούρες Βερμούτ Πολυκαλά, 1 μεζούρα λεμονάδα αναψυκτικό, προσθέτετε πάγο και είναι έτοιμο. Απολαυστικό και δροσερό!

Ποτοποιία Πολυκαλά: τηλ.: 22993 01983, www.polykalas.gr 

© 2013-2020 womanidol.com. All Rights Reserved.