Η φύση ως μούσα!

Kαρφίτσα από αμέθυστο, νεφερτίτη και διαμάντια που δημιουργούν βιολέτες και φύλλα του 1890
Kαρφίτσα από αμέθυστο, νεφερτίτη και διαμάντια που δημιουργούν βιολέτες και φύλλα του 1890
Καρφίτσες από σμάλτο και διαμάντια που δημιουργούν αγριολούλουδα // Σκουλαρίκια - πανσέδες πάνω σε αλουμίνιο, Jar
Σκουλαρίκια που σχηματίζουν λουλούδια από χρυσό και διαμάντια, Oscar Heyman & Brothers // Καρφίτσα από διαμάντια, David Webb // Σκουλαρίκια από τιρκουάζ, διαμάντια και χρυσό, Van Cleef & Arpels // Σκουλαρίκια σαν μαργαρίτες από διαμάντια και πλατίνα, Oscar Heyman & Brothers
Προβολή Φωτογραφιών
Kαρφίτσα από αμέθυστο, νεφερτίτη και διαμάντια που δημιουργούν βιολέτες και φύλλα του 1890

Ο οίκος Christie’s – με έμπνευση από τα λουλούδια – διενήργησε μία «ανθισμένη» δημοπρασία on line πριν λίγο καιρό, αν και μπορεί ακόμη να βρείτε κάποια από τα υπέροχα κοσμήματα των συλλογών του. 

Τα λουλούδια ανέκαθεν είναι ένα από τα μοτίβα που λατρεύει η κοσμηματοποιία, από την αρχαιότητα έως τις ημέρες μας έδωσαν έμπνευση με τα χρώματα και τα σχήματά τους. Οι κοσμηματοποιοί και οι σχεδιαστές κοσμημάτων χρησιμοποίησαν όλων των ειδών τα λουλούδια και ακόμη και σήμερα, η ιστορία συνεχίζεται με υπέροχες δημιουργίες.

Ένα τέτοιο δείγμα είναι η υπέροχη αντίκα καρφίτσα από βιολέτες του 1890, με απίστευτες λεπτομέρειες σαν να βλέπεις αληθινά πέταλα! Η τέχνη του δημιουργού της «κρύβεται» στον τρόπο που έχει δημιουργήσει τις αποχρώσεις του λουλουδιού.

Υπέροχα τα σκουλαρίκια του διάσημου οίκου Van Cleef & Arpels από τιρκουάζ μοιάζει σαν να ανθίζουν στα αυτιά της γυναίκας που τα φορά, όπως άλλωστε και η καρφίτσα του David Webb που τα πέταλα του λουλουδιού μοιάζει σαν να τα αγγίζει τρυφερά ο αέρας.

Όσο δε για τις υπέροχες μικρές καρφίτσες από αγριολούλουδα από σμάλτο είναι τόσο λεπτεπίλεπτες όπως είναι πράγματι τα κρινάκια του αγρού. Για όσες μάλιστα αγαπούν τους το εύθραυστο λουλουδάκι που είναι ο πανσές, τα σκουλαρίκια από αλουμίνιο θα τις ξετρελάνουν!

Δείτε Επίσης
Tο μυστήριο με τα κοσμήματα της Αγκάθα Κρίστι

Η συγκεκριμένη δημοπρασία είναι αληθινά μία γιορτή της φύσης!

Οι τιμές ξεκινούν από 1000 ευρώ.
www.christies.com

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.