Το πιο πολύτιμο ρολόι στην ιστορία των δημοπρασιών

Το πιο πολύτιμο ρολόι στην ιστορία των δημοπρασιών

Ένα ελβετικό ρολόι τσέπης του 1930 πωλήθηκε για το ποσό-ρεκόρ των 24 εκατομμυρίων δολαρίων, σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s

Το χρυσό ρολόι τσέπης που κατασκεύασε ο διάσημος ωρολογοποιός Φιλίπ Πατέκ για έναν τραπεζίτη από τη Νέα Υόρκη – τον Χένρι Γκρέιβς – στις αρχές της δεκαετίας του 1930, είναι το πιο πιο πολύτιμο ρολόι στην ιστορία των δημοπρασιών. Το ρολόι πωλήθηκε στην τιμή των 24 εκατομμυρίων δολαρίων, καταρρίπτοντας το ρεκόρ που είχε καταγραφεί πριν από 15 χρόνια.

«Η κορυφαία θέση του ρολογιού του Χένρι Γκρέιβς επαναβεβαιώθηκε, καθώς είναι το πιο πολύτιμο ρολόι στην ιστορία των δημοπρασιών, αφού δημοπρατήθηκε για το ποσό των 23.983.140 δολαρίων και έτσι κατέρριψε το ρεκόρ των 11 εκατομμυρίων δολαρίων που είχε καταγραφεί το 1999» επισήμανε ο οίκος σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε μετά τη δημοπρασία στη Γενεύη.

Δείτε Επίσης
Χρήματα: Ο πιο στρεσογόνος παράγοντας για τις γυναίκες

Ο Γκρέιβς είχε αναθέσει στο διάσημο Ελβετό ωρολογοποιό να φτιάξει το πλέον περίπλοκο ρολόι παγκοσμίως, το οποίο ξεπερνούσε εκείνο που κατασκεύασε ο Πατέκ Φιλίπ για λογαριασμό του Τζέιμς Πάκαρντ, του Αμερικανού κατασκευαστή οχημάτων.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.