Η νέα Bugatti Chiron, πιάσ’την αν μπορείς!

Η νέα Bugatti Chiron, πιάστην αν μπορείς!
Η νέα Bugatti Chiron, πιάστην αν μπορείς!
Η νέα Bugatti Chiron, πιάστην αν μπορείς!
Η νέα Bugatti Chiron, πιάστην αν μπορείς!
Η νέα Bugatti Chiron, πιάστην αν μπορείς! +2
Προβολή Φωτογραφιών
Η νέα Bugatti Chiron, πιάστην αν μπορείς!

Η Βugatti μόλις παρουσίασε το πιο ισχυρό και γρήγορο αυτοκίνητο που έχουν δει οι δρόμοι του κόσμου ποτέ!

Επιμέλεια: Νικολέτα Γιαννοπούλου

Όταν ο Ettore Arco Isidoro Bugatti δημιούργησε για πρώτη φορά την εταιρεία του παρουσιάζοντας τα αποκλειστικά μοντέλα του με αγωνιστικά αυτοκίνητα το 1909 μάλλον κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει την πορεία. Μία πορεία γεμάτη μοναδικές καινοτομίες και τεχνολογικά επιτεύγματα που έκαναν τον κόσμο του αυτοκινητοβιομηχανίας να μένει έκπληκτος εδώ και πάνω από έναν αιώνα.

Το νέο δημιούργημα του Ιταλού σχεδιαστή, ο οποίος όμως γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γαλλία, είναι αυτό που αυτή τη στιγμή θεωρείται το πιο γρήγορο, το πιο πολυτελές και το πιο ακριβό σπορ αυτοκίνητο στον κόσμο, το Chiron.

Η Bugatti, που έτσι κι αλλιώς παράγει ένα υπερ-αυτοκίνητο κάθε φορά μετά από πολύ καιρό, πέρασε φέτος από το διάσημο Veyron 16.4, στην επόμενη γενιά των σούπερ σπορ αυτοκινήτων παρουσιάζοντας το νέο μοντέλο Chiron στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Αν και το προηγούμενο μοντέλο είχε μηχανή με υποδύναμη 1.000 αλόγων όταν λανσαρίστηκε το μακρινό… 2005, το νέο «τέρας» της Bugatti διαθέτει κινητήρα των 8.0 λίτρων που εφοδιάζεται με τέσσερα τούρμπο, με την ισχύ που παράγεται από το σύνολο να φθάνει στους 1.500 ίππους. Με καταιγιστικές επιδόσεις, αφού φθάνει τα 100 χλμ./ώρα σε κάτι λιγότερο από 2,5 δευτερόλεπτα και τα 300 χλμ./ώρα σε 14 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική της ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 420 χλμ. την ώρα.

Στο κομμάτι της εμφάνισης είναι επιβλητική από κάθε πλευρά. Στο εσωτερικό επικρατεί σε γενικές γραμμές η λιτή πολυτέλεια, χωρίς σχεδιαστικές εξάρσεις. Το δέρμα με το αλουμίνιο καλύπτουν όλες τις επιφάνειες, ενώ η μεγαλύτερη σχεδιαστική διαφορά σε σχέση με την Veyron είναι ο ψηφιακός πίνακας οργάνων.

Άλλωστε, η Bugatti θα κατασκευάσει μόλις 500 αυτοκίνητα, με ήδη εγγεγραμμένες 150 παραγγελίες. Αλλά αν ενδιαφέρεστε για τη δική σας… παραγγελία, η τιμή είναι «μόλις» 2.3 εκατομμύρια ευρώ!

© 2013-2023 womanidol.com. All Rights Reserved.