Η Vespa έγινε 70 ετών και το γιορτάζει με μία μεγάλη έκθεση!

Η έκθεση για την επέτειο των 70 χρόνων της Vespa πραγματοποιήθηκε στο Σεν Τροπέ
Η έκθεση για την επέτειο των 70 χρόνων της Vespa πραγματοποιήθηκε στο Σεν Τροπέ
Η Vespa υπήρξε πάντα ο πρωταγωνιστής αναρίθμητων ταξιδιωτικών περιπετειών και συνοδοιπόρος εξερευνητών σε απίστευτες διαδρομές και ταξίδια
Η Vespa, η πρώτη πραγματικά παγκόσμια μάρκα στον τομέα της μετακίνησης, αποτέλεσε κοινό σημείο αναφοράς μεταξύ των γενεών
Η Vespa ενώνει ανθρώπους από μακρινές και διαφορετικές κουλτούρες σε ένα κοινό πάθος!
Προβολή Φωτογραφιών
Η έκθεση για την επέτειο των 70 χρόνων της Vespa πραγματοποιήθηκε στο Σεν Τροπέ

Η μεγάλη έκθεση για τον εορτασμό της επετείου των 70 χρόνων της Vespa, έγινε στο Σεν Τροπέ, στην όμορφη και κομψή αίθουσα Salle Jean Despas του Boulevard Vasserot. Στην Κυανή Ακτή λοιπόν παρουσιάστηκαν σπάνια μοντέλα και μαρτυρίες από μεγάλους ταξιδευτές που έκαναν τη Vespa ιστορία! 

Eπιμέλεια: Μαρία Καλοπούλου

Πρωταγωνιστής της έκθεσης Vespa – 70 Years Young υπήρξε το σκούτερ που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και σύντομα έγινε σύμβολο ελευθερίας και περιπέτειας σε ολόκληρο τον κόσμο. Ένας πρεσβευτής της Ιταλίας, που πάντα, από όπου κι αν πέρασε, σε διαφορετικά έθνη και εποχές, έφερε χαρά, διασκέδαση και επιθυμία για εξερεύνηση κι ανακαλύψεις.

Η έκθεση με συνδυασμό μεγάλων εικόνων και δώδεκα οχημάτων, αφηγήθηκε την ιστορία της Vespa από τη γέννησή της μέχρι σήμερα. Οι εικόνες προέρχονται από το ιστορικό αρχείο της Piaggio: ημερολόγια, αφίσες και διάσημες διαφημίσεις. Μία ακόμη συλλογή εικόνων, ακριβώς στο κέντρο τής έκθεσης, προσεγγίζει συναισθηματικά το όχημα, απεικονίζοντας την εξέλιξη της Vespa από τεχνολογική και κατασκευαστική άποψη.

Η Vespa υπήρξε πάντα ο ατρόμητος πρωταγωνιστής αναρίθμητων ταξιδιωτικών περιπετειών και συνοδοιπόρος εξερευνητών που πραγματοποίησαν απίστευτες διαδρομές και ταξίδια. Για όλους εκείνους αναζήτησαν την περιπέτεια πάνω σε μια Vespa ταξιδεύοντας στους δρόμους του κόσμου, ήταν αφιερωμένο ένα τμήμα της έκθεσης που περιλάμβανε οχήματα, εικόνες και video από μεγάλα ταξίδια του παρελθόντος, αλλά και από τα σύγχρονα επιτεύγματα όσων συνεχίζουν με ενθουσιασμό την παράδοση και ανακαλύπτουν τον κόσμο πάνω σε μια Vespa.

Ιστορία συνδεδεμένη με πάθος

Στις 23 Απριλίου 1946, η Piaggio κατοχυρώνει το πρώτο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας Vespa. Στην ιστορία των 70 χρόνων της και με πάνω από 18 εκατομμύρια οχήματα να κυκλοφορούν στους δρόμους των πέντε ηπείρων – ενάμιση εκατομμύριο έχει κατασκευαστεί και πωληθεί παγκοσμίως κατά την τελευταία δεκαετία – η Vespa ενώνει νέους ανθρώπους από μακρινές και διαφορετικές κουλτούρες σε ένα κοινό πάθος.

Δείτε Επίσης
Έκθεση: The Hour Of Greece

Η Vespa, η πρώτη πραγματικά παγκόσμια μάρκα στον τομέα της μετακίνησης, αποτέλεσε κοινό σημείο αναφοράς μεταξύ των γενεών, αλληλεπιδρώντας με διάφορα κοινωνικά περιβάλλοντα, δημιουργώντας διαφορετικά πολιτισμικά φαινόμενα, χαρακτηριστικά της πραγματικότητας στην οποία αναδείχθηκε και η ίδια παίρνοντας πρωταγωνιστικό ρόλο. Ηγήθηκε κοινωνικών κινημάτων ηθικών, μουσικών και νέων. Συντρόφευσε χώρες και ηπείρους στην ανάπτυξή τους ενώ βοήθησε στην επιτάχυνση της οικονομικής τους ευημερίας.

Σήμερα η Vespa είναι το πιο διάσημο και αγαπητό δίτροχο στον κόσμο, ένα σύμβολο στιλ, σχεδιασμού και προηγμένης τεχνολογίας, και – χάρη σε μία πλήρη γκάμα που συνδυάζει τέλεια την παράδοση με τον νεωτερισμό –  βιώνει μια από τις κορυφαίες στιγμές της ιστορίας της. Μέσα σε μία δεκαετία η Vespa τριπλασίασε την παραγωγή της: 58,000 Vespa κατασκευάστηκαν το 2004, το 2006 άγγιξε τις 100.000, φθάνοντας τις 170.000 πωλήσεις Vespa παγκοσμίως το 2015.

70 Years Young: Τα δώδεκα μοντέλα Vespa που έγραψαν ιστορία
 • 1946, Vespa 98 – Η πρώτη Vespa.
 • 1951, Vespa 125 – Η Vespa των Gregory Peck και Audrey Hepburn στην ταινία “Διακοπές στη Ρώμη” (Roman holiday).
 • 1955, GS 150 – Συχνά αναφέρεται ως το πιο όμορφο σκούτερ όλων των εποχών.
 • 1958, VNA1T – Η Vespa της ταινίας “Γλυκιά ζωή” (La dolce vita).
 • 1963, Vespa 50 – Το πρώτο μηχανοκίνητο όχημα για πολύ νέους οδηγούς.
 • 1968, 180 Rally – Ένας μύθος γεννημένος για ταξίδια.
 • 1980, PX  “Unità d’Italia”– Η αποκλειστική εορταστική σειρά για την «Ιταλική Ενότητα».
 • 1996, ET 4 150 έκδοση Ferrari – Για χρήση από την ομάδα της Ferrari.
 • 2006, GT 60 250 – Αποκλειστική και εορταστική έκδοση.
 • 2014, Sprint 150 – Η επιστροφή του νεότερου μύθου.
 • 2015, 946 Emporio Armani – Ένα σύμβολο της ιταλικής κομψότητας.
 • 2016, GTS Settantesimo – Η τελευταία άφιξη, για τον εορτασμό των 70 ετών Vespa.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.