Στο «σύμπαν» των social media

Στο «σύμπαν» των social media

Δεν έχει περάσει ούτε ένας χρόνος από τότε που η βρετανική εφημερίδα Telegraph δημοσίευσε τα είδη χρηστών του ψηφιακού κόσμου των social media και όλο και περισσότεροι άνθρωποι ψάχνουν να βρουν την πραγματική (;) τους ταυτότητα μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα. Τι είδους χρήστρια είστε σύμφωνα με τις έρευνες;

από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Με περίπου 2,8 δισ. χρήστες το 2017 (και μια άνοδο 22% από το 2016), αυτές οι εφαρμογές έχουν γίνει πλέον κομμάτι της καθημερινότητας αλλά και του εαυτού μας.

Με την πρωτιά να κατέχει το Facebook, με δεύτερο το Instagram και ύστερα το Twitter και (όχι και τόσο) τελευταίο το Snapchat, παρακάτω θα δείτε ποιοι είναι οι βασικοί χρήστες σε αυτά τα τέσσερα δημοφιλέστερα social media networks και ό,τι χρειάζεται να ξέρετε γι’ αυτά! Εδώ μιλούν τα στατιστικά στοιχεία από μεγάλες παγκόσμιες έρευνες…

Το Facebook κρατά τα πρωτεία

Ο «βασιλιάς της ζούγκλας» των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από την πλατφόρμα που χάραξε τον δρόμο! Είτε γιατί είναι ο πρωτοπόρος, είτε γιατί είναι πανεύκολο, είτε γιατί το έχουμε συνηθίσει, δεν έχει καμία σημασία!

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, από το 1,5 δισ. ενεργών χρηστών του Facebook το 75% είναι άντρες, ενώ το 83% είναι γυναίκες. Η διαφορά δεν είναι μεγάλη τελικά!

Ηλικιακά, οι περισσότεροι χρήστες του Facebook είναι ανάμεσα στα 18-29 και με ελάχιστη διαφορά ακολουθεί η ομάδα 30-49, ενώ το εισόδημά τους κυμαίνεται στα 25.000-40.000 ευρώ ετησίως, και ταυτόχρονα οι περισσότεροι είναι απόφοιτοι Πανεπιστημίων. Τι νομίζατε;

Το Instagram και οι selfies…

Αγαπημένη εφαρμογή για τη γενιά των Millennials αλλά και των νεότερων της εποχής μας. Το Instagram έχει καταφέρει να κατακτήσει μία ξεχωριστή θέση από το 2010.

Με περισσότερους από 600 εκατομμύρια ενεργούς καθημερινούς χρήστες, τρισεκατομμύρια selfies, παρά το γεγονός ότι επίσης από έρευνες (ίσως και από προσωπική εμπειρία) ΔΕΝ είναι πλέον trend), οι βασικοί χρήστες του είναι γυναίκες στη ηλικία των 20-25 ετών κατά κύριο λόγο κάτοικοι σε αστικές περιοχές, ενώ το εισόδημά τους δεν παίζει ρόλο.

Δείτε Επίσης
Οι επιστήμονες κατέγραψαν με λεπτομέρεια τα εγκεφαλικά κύματα του ετοιμοθάνατου για πρώτη φορά

Twitter και… εκατομμύρια σχόλια

Με περίπου 330 εκατομμύρια χρήστες, το Twitter έχει καταφέρει να απασχολεί κυρίως ένα πιο υψηλό επίπεδο ανθρώπων.
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, ο μέσος χρήστης είναι γυναίκα με μόνο 1% διαφορά από τον ανδρικό πληθυσμό της πλατφόρμας, ενώ σημειώνεται πως έχουν αρκετά υψηλό εισόδημα, καθώς και παραπάνω από ένα πτυχίο.

Ηλικιακά, όπως και τα παραπάνω social media, η γενιά που τα χρησιμοποιεί περισσότερο είναι αυτή των millennials και των founders (18-29) και ακολουθούν με αρκετά μεγάλη διαφορά, οι άνθρωποι που είναι μεταξύ των 30 και των 49 χρόνων τους.

Snapchat μόνο για τα νιάτα

Το νεότερο και πιο… ακαταλαβίστικο κοινωνικό δίκτυο όλων. Παιδιά, το Snapchat. Κυριολεκτικά παιδιά, καθώς περίπου το 45% των χρηστών του είναι κάτω από 25 χρονών και χρησιμοποιούν την εφαρμογή για περίπου 40 λεπτά της ώρας την ημέρα.

Με ένα περίπου 20% στην ομάδα από 24 έως 34 ετών, δεν είναι ξεκάθαρο τι νόημα βγάζουν οι φωτογραφίες και τα βίντεο και σίγουρα δεν απασχολεί μεγαλύτερους ανθρώπους.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.