Φάτε αμύγδαλα για επίπεδη κοιλιά!

Φάτε αμύγδαλα για επίπεδη κοιλιά!

Πρόκειται ίσως για τον πιο… ανώδυνο τρόπο για να αποκτήσουμε επίπεδη κοιλίτσα και να ξεφορτωθούμε τα αντιαισθητικά παχάκια στη μέση. Αμερικανοί ερευνητές απέδειξαν ότι τα αμύγδαλα βοηθούν αποτελεσματικά στην επιθυμητή «συρρίκνωση» της κοιλιάς.

Επιστήμονες από το Pennsylvania State University έβαλαν σε πρόγραμμα διατροφής κατά της χοληστερόλης 52 υπέρβαρους, μεσήλικες με υψηλή χοληστερίνη για πάνω από 12 εβδομάδες. Η διαφορά ήταν ότι, στη μια ομάδα δόθηκε σνακ 42 γρ. ανάλατων αμύγδαλων καθημερινά, ενώ η άλλη έλαβε μάφιν μπανάνα που περιείχε ίδιο αριθμό θερμίδων.

Το αποτέλεσμα; Παρά τις μικρές διαφορές στο βάρος, η ομάδα που κατανάλωνε αμύγδαλα ως σνακ βρέθηκε ότι είχε σημαντικά μειωμένο λίπος στην κοιλιά, μικρότερη περίμετρο μέσης και μειωμένο λίπος στο πόδι!

Το επιστημονικό πείραμα απέδειξε ότι η διατροφή που περιέχει σνακ αμυγδάλων σε σύγκριση με μάφιν μειώνει το κοιλιακό λίπος, την ολική χοληστερόλη, τη χοληστερόλη LDL (κακή) και άλλα λιπίδια. Δηλαδή, τρώγοντας 42 γραμμάρια αμύγδαλα καθημερινά, όχι μόνο μικραίνει η κοιλιά, αλλά απομακρύνονται και παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου.

«Η αντικατάσταση τροφών και σνακ υψηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες με αμύγδαλα, όχι μόνο μείωσε τον καρδιαγγειακό κίνδυνο, αλλά αισθητά και το κοιλιακό λίπος», δήλωσε η επικεφαλής της μελέτης, Κλερ Μπέριμαν.

Δείτε Επίσης

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η μείωση του λίπους της κοιλιάς είναι ευεργετική καθώς συνδέεται με το μεταβολικό σύνδρομο, ένα συνδυασμό του διαβήτη, της υψηλής αρτηριακής πίεσης του αίματος και της παχυσαρκίας, καθώς και τις καρδιακές παθήσεις

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Journal of the American Heart Association.”

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.