4 τρόποι για να… καταστρέψετε τα αντικολλητικά σας σκεύη!

4 τρόποι για να... καταστρέψετε τα αντικολλητικά σας σκεύη!

Σίγουρα, δεν θέλουμε να χάσουν τα αντικολλητικά μας σκεύη τις ιδιότητές τους και να αναγκαζόμαστε να αγοράζουμε καινούρια… Ας δούμε τέσσερα πράγματα που πιθανόν κάνουμε λάθος και πώς πρέπει να τα διορθώσουμε.

Aπό τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Θερμαίνετε το σκεύος πριν προσθέσετε λάδι ή βούτυρο

Ξέρετε ότι ακριβώς γι’ αυτό είναι αντικολλητικά και άρα δεν χρειάζονται ίχνος λιπαρών. Σε γενικές γραμμές αυτό ισχύει, αλλά είναι καλύτερο να περνάτε με ένα πινελάκι ένα ελαφρύ στρώμα λάδι ή βούτυρο, ώστε να το προστατεύσετε για πολύ περισσότερο διάστημα.

Βάζετε τα σκεύη σας στο πλυντήριο πιάτων, χωρίς  να διαβάσετε τις οδηγίες

Είναι τεχνικά ασφαλές, αρκεί να αναφέρεται στην ετικέτα ή στο συνοδευτικό φυλλάδιο με τις οδηγίες χρήσης. Αλλά ακόμη και όταν μπαίνουν στο πλυντήριο πιάτων, καλύτερα είναι να μην χρησιμοποιείτε πρόγραμμα με εξαιρετικά ζεστό νερό. Αυτό και τα σκληρά απορρυπαντικά τα φθείρουν. Για να έχετε τα σκεύη σας σε τέλεια κατάσταση… είναι προτιμότερο το πλύσιμο στο χέρι.

Δείτε Επίσης
Γιουβαρλάκια κοτόπουλου αβγολέμονο με πιπεριές και baby πατάτες

Μαγειρεύετε σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες 

Υπάρχουν δύο λόγοι για τους οποίους το αντικολλητικό σας σκεύος δεν πρέπει να εκτίθεται σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Από τη μία, η θερμότητα μπορεί να προκαλέσει βλάβη στην επίστρωση του σκεύους σας. Αλλά ακόμα πιο σημαντικό, μπορεί να απελευθερώσει επιβλαβείς τοξίνες. Και ούτε καν να σκεφτείτε να το βάλετε στον φούρνο. Για εκεί, κρατήστε τα κατάλληλα ταψιά και φόρμες…

Χρησιμοποιείτε μεταλλικά εργαλεία

Μπορεί να αγαπάτε τα ανοξείδωτα εργαλεία ή κουτάλια και πιρούνια… αλλά δυστυχώς πιθανότατα θα ξύσουν την αντικολλητική επίστρωση της κατσαρόλας ή του τηγανιού σας. Μαγειρεύετε πάντοτε με εργαλεία από σιλικόνη ή ξύλινες σπάτουλες και κουτάλες για να κάνετε τα μαγειρικά σκεύη σας να ζήσουν πολύ περισσότερο και σε άριστη κατάσταση.

© 2013-2020 womanidol.com. All Rights Reserved.