8 φωτεινές ιδέες!

8 φωτεινές ιδέες!
8 φωτεινές ιδέες!
Ο καθρέφτης αντανακλά το φως και κάνει έναν χώρο να δείχνει μεγαλύτερος και φωτεινότερος
Σποτάκια στο ταβάνι και πολυέλαιος, ή άλλου τύπου κρεμαστό φωτιστικό, δημιουργούν ατμόσφαιρα
Ένα εντυπωσιακό φωτιστικό δεσπόζει στον χώρο και δίνει το στίγμα του στιλ +3
Προβολή Φωτογραφιών
8 φωτεινές ιδέες!

Ο φωτισμός παίζει τεράστιο ρόλο στους χώρους του σπιτιού μας. Τώρα μάλιστα που μπαίνει για τα καλά το φθινόπωρο και οι ημέρες γίνονται μικρότερες, άρα και το φυσικό φως μειώνεται, είναι η στιγμή να δείτε το καλύτερο για να… φωτισθείτε!

Αν και μπορεί να σας φαίνεται το πιο απλό πράγμα στον κόσμο, σαν να πατάμε απλώς τον διακόπτη! Όμως ο φωτισμός είναι μία ολόκληρη τέχνη και μελέτη. Εμείς εδώ θα σας δώσουμε μόνο μερικές ιδέες για το πώς θα χαρίσετε μία δημιουργική και όμορφη πινελιά στο σπίτι σας μόνο με τη χρήση φωτιστικών.

1. Παίξτε με το ύψος των λαμπτήρων

Αν για παράδειγμα, έχετε έναν μακρύ πάγκο στην κουζίνα σας, χρησιμοποιήστε μία βέργα με κρεμαστά φωτιστικά, τα οποία θα έχουν διαφορετικά μήκη. Η ίδια ιδέα εφαρμόζεται και πάνω από το τραπέζι της τραπεζαρίας ή στο καθιστικό δωμάτιο.

2. Φροντίστε ώστε τα φωτιστικά σας να αποτελούν μέρος της διακόσμησης

Με άλλα λόγια, αν η διακόσμηση π.χ. του σαλονιού σας είναι «βαριά» ή έχετε πολλά διακοσμητικά στοιχεία, φροντίστε να έχετε μίνιμαλ φωτιστικά.

3. Ή ακριβώς το αντίθετο

Αν ο χώρος είναι πολύ απλά διακοσμημένος, τα έπιπλα μίνιμαλ και τα χρώματα ήπια και ουδέτερα, χρησιμοποιήστε εντυπωσιακά φωτιστικά που θα δώσουν τη νότα στο συνολικό ύφος.

4. Δημιουργήστε συνθέσεις

Στη περίπτωση που έχετε π.χ. ένα μακρύ τραπέζι ή τραπέζι-πάγκο στην κουζίνα σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορα κρεμαστά φωτιστικά, τα οποία να έχουν διαφορετικά χρώματα ή διαφορετικά σχήματα αλλά στο ίδιο χρώμα. Το αποτέλεσμα θα είναι πολύ εντυπωσιακό.

5. Στην κρεβατοκάμαρα συνδυάστε χαμηλό και κεντρικό φωτισμό

Το υπνοδωμάτιο πρέπει να διαθέτει έναν άπλετο φωτισμό από το ταβάνι, για τις στιγμές που κυκλοφορείτε εκεί, ντύνεστε κ.λπ. και φυσικά χαμηλά λαμπατέρ δίπλα ή πάνω από το κρεβάτι για το… βραδινό διάβασμα ή τις ιδιωτικές στιγμές…

Δείτε Επίσης
Μακιγιάζ ματιών: Τα κλειδιά της επιτυχίας

6. Προσθέστε καθρέφτες

Οι καθρέφτες αντικατοπτρίζουν το φως και δημιουργούν το αίσθημα ότι ένας χώρος είναι πολύ μεγαλύτερος και πιο φωτεινός. Κατάλληλη ιδέα κυρίως αν το σπίτι δεν έχει καλό φυσικό φωτισμό και αν είναι… «στενάχωρο». Σε παρόμοιες περιπτώσεις καλή ιδέα είναι και να «ντύσετε» έναν ολόκληρο τοίχο με καθρέφτη.

7. Συνδυασμός από σποτ και φωτιστικά

Πολύ ενδιαφέρον αποτέλεσμα, σε έναν μεγάλο χώρο. Τα ενσωματωμένα στο ταβάνι σποτ σε συνδυασμό με κρεμαστά φωτιστικά δίνουν διαφορετικού επιπέδου φωτισμό. Αν μάλιστα έχετε και ροοστάτη, τότε μπορείτε να δημιουργήσετε ωραία ατμόσφαιρα με χαμηλότερο και πιο δυνατό φως από τα δύο είδη φωτιστικών.

8. Ιδιαίτερα φωτιστικά

Μπορεί να είναι κάθε «φαεινή» ιδέα που μπορεί να αποτελέσει έτσι ένα ιδιαίτερο διακοσμητικό στοιχείο στον χώρο.

© 2013-2020 womanidol.com. All Rights Reserved.