Εξαφανίστε τον στατικό ηλεκτρισμό!

Δείτε τις απλές αλλά άκρως αποτελεσματικές συμβουλές μας για να μην έχετε τέτοιες? δυσάρεστες εκπλήξεις που ισοδυναμούν με καταστροφή της εμφάνισής μας!

Ο στατικός ηλεκτρισμός μπορεί να γίνει ακόμη κι εφιάλτης… Πιο συχνά παρουσιάζεται το φθινόπωρο και τον χειμώνα… Κόλπα για να τον αποφύγουμε.

επιμέλειαΝικολέτα Γιαννοπούλου

Ο στατικός ηλεκτρισμός εμφανίζεται συχνότερα σε ξηρό περιβάλλον με την τριβή (π.χ. όταν πιάσουμε ένα αντικείμενο, ένα ύφασμα, κατά το περπάτημα κ.λπ.). Για αυτό πολλές φορές όταν χτενίζουμε τα μαλλιά μας παρατηρούμε ότι οι τρίχες σηκώνονται και έλκονται από την χτένα. Η χτένα αυτή έχει ηλεκτριστεί και αν την πλησιάσουμε κοντά σε κομματάκι από χαρτί βλέπουμε ότι τα τραβάει σαν “μαγνήτης”.  Για να αποφύγουμε το φαινόμενο, ιδού μερικά απλά κόλπα! 

1. Γλιστρήστε μία κρεμάστρα από σύρμα πάνω από τα ρούχα σας ή χρησιμοποιήστε μία παραμάνα

Αυτό το κόλπο είναι εξαιρετικό, ιδιαίτερα αν φοράτε μεταξωτά. Απλώς, περάστε μία κρεμάστρα από σύρμα ανάμεσα στο ρούχο και στο σώμα σας, ώστε να εξαφανιστεί ο στατικός ηλεκτρισμός ή περάστε την μόνο πάνω από το ρούχο σας πριν το φορέσετε. Αν είναι βολικό, μπορείτε να καρφιτσώσετε σε ένα αθέατο σημείο του ρούχου σας μία παραμάνα. 

Μία παραμάνα σε ένα αόρατο σημείο μπορεί να μας απαλλάξει από τον στατικό ηλεκτρισμό
Μία παραμάνα σε ένα αόρατο σημείο μπορεί να μας απαλλάξει από τον στατικό ηλεκτρισμό

2. Απλώστε μία μικρή ποσότητα νερού ή λοσιόν

Ποιος το ξέρει αυτό; Τρίψτε απαλά το σώμα σας με λίγο νερό ή λοσιόν για να προσθέσετε υγρασία. Το κόλπο «πιάνει» ακόμη κι αν ο στατικός ηλεκτρισμός έχει ήδη κάνει την εμφάνισή του. 

3. Ψεκαστείτε με λίγη λακ 

Μία ακόμη χρήση της αγαπημένης μας λακ… Απλώς ψεκάστε στο σημείο του σώματος που έχει εμφανιστεί ο στατικός ηλεκτρισμός και παρακολουθήστε τον να χάνεται. 

Δείτε Επίσης
Οι 8 υπέροχες συμβουλές που δεν σας έχει πει… η κομμώτριά σας!

Περάστε απλά μία συρμάτινη κρεμάστρα πάνω από το ρούχο που θα φορέσετε
Περάστε απλά μία συρμάτινη κρεμάστρα πάνω από το ρούχο που θα φορέσετε

4. Φοράτε παπούτσια με δερμάτινη σόλα

Έχει αποδειχθεί ότι οι δερμάτινες σόλες λειτουργούν ενάντια στον στατικό ηλεκτρισμό, κι αυτό γιατί το δέρμα επιτρέπει στον ηλεκτρική ενέργεια να κυκλοφορεί ελεύθερα στο σώμα σας. Αντίθετα, για παράδειγμα, λειτουργεί το πλαστικό. 

5. Φτιάξτε το μόνη σας!

Να και μία φόρμουλα για να ετοιμάσετε το δραστικό σας αντιστατικό μόνη σας. Αναμείξτε ένα καπάκι μαλακτικό ρούχων και νερό σε ένα μπουκαλάκι με σπρέι. Κάθε φορά που ο στατικός ηλεκτρισμός σας… χτυπά, ψεκάστε ελάχιστη ποσότητα, στο σημείο που έχει κάνει την εμφάνισή του.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.