Για επαγγελματική οργάνωση της λινοθήκης σας!

Κρατήστε μόνο όσα χρειάζεστε και απαλλαγείτε από τα φθαρμένα είδη που απλώς πιάνουν τον χώρο

Όταν χωνόμαστε τα μοσχοβολιστά και όμορφα σεντόνια, είναι ο καλύτερος  τρόπος για να χαλαρώσουμε μετά από μια μακρά και δύσκολη μέρα. Το ίδιο τέλεια αισθανόμαστε και όταν τυλιχτούμε σε μία μαλακή και χνουδωτή πετσέτα μετά το ντους μας! Και ενώ απολαμβάνουμε τα αγαπημένα μας λευκά είδη καθημερινά… ας μάθουμε και πώς θα τα αποθηκεύσουμε τέλεια. Δείτε ποια είναι τα βασικά μυστικά για τέλεια οργάνωση και τάξη! 

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

1. Κρατήστε μόνο ό,τι χρειάζεστε

Εξετάστε τα σεντόνια και τις πετσέτες σας και αποφασίστε ποια είναι πλέον τριμμένα, έχουν χάσει εντελώς τα χρώματά τους κ.λπ. Απαλλαγείτε από όσα είναι πλέον πολυκαιρισμένα, κιτρινισμένα, με άλλα λόγια φθαρμένα. Πετάξτε τα ή, αν είναι σε σχετικά καλή κατάσταση, αλλά δεν τα θέλετε άλλο, δωρίστε τα.

2. Σετάρετε τα πάντα! 

Τακτοποιήστε ανά σετ τα σεντόνια και τις πετσέτες σας, έτσι θα τα βρίσκετε εύκολα και θα πιάνουν λιγότερο χώρο
Τακτοποιήστε ανά σετ τα σεντόνια και τις πετσέτες σας, έτσι θα τα βρίσκετε εύκολα και θα πιάνουν λιγότερο χώρο

Οργανώστε τη λινοθήκη σας, οργανώνοντας τα σετ σεντονιών με τις ανάλογες μαξιλαροθήκες και κάντε το ίδιο με τις πετσέτες, δηλ. του προσώπου, του μπάνιου και των ποδιών. Με τον τρόπο αυτό, διαλέγετε αμέσως ό,τι θέλετε να χρησιμοποιήσετε και επιπλέον, θα διαπιστώσετε ότι εξοικονομείτε χώρο.

3. Εκμεταλλευτείτε διαφορετικούς χώρους

Αν δεν έχετε ένα ξεχωριστό ή επαρκή χώρο για να αποθηκεύσετε τα λευκά σας είδη, προμηθευτείτε πλαστικά δοχεία με καπάκι, τα βάζετε ανά κατηγορία και τα τοποθετείτε π.χ. κάτω από το κρεβάτι σας. Μπορείτε να αγοράσετε δοχεία με μικρά ροδάκια, που θα σας διευκολύνουν ακόμη περισσότερο.

4. Τα πολύ ακριβά καλάθια και συρτάρια οργάνωσης δεν είναι απαραίτητα!

Οργανώστε τα ανά κατηγορία και μην τους αλλάζετε θέση κάθε λίγο, δηλ. σεντόνια με σεντόνια, πετσέτες με πετσέτες, κουβέρτες με κουβέρτες και βέβαια, θυμηθείτε να τα αρωματίσετε!
Οργανώστε τα ανά κατηγορία και μην τους αλλάζετε θέση κάθε λίγο, δηλ. σεντόνια με σεντόνια, πετσέτες με πετσέτες, κουβέρτες με κουβέρτες και βέβαια, θυμηθείτε να τα αρωματίσετε!

Μην αισθάνεστε υποχρεωμένες να αγοράσετε ακριβά καλάθια, συρτάρια και δοχεία για την οργάνωση των λευκών ειδών σας. Διπλώστε ανά σετ τα σεντόνια και τις μαξιλαροθήκες σας, και τοποθετήστε τα στο ανάλογο ράφι ή συρτάρι. Δεν χρειάζεστε τίποτε παραπάνω!

Δείτε Επίσης
Ο άψογος τρόπος για καθαρές ξύλινες πόρτες!

5. Ξαναβάζετέ τα στην ίδια θέση! 

Χρησιμοποιείτε τα ίδια ράφια και συρτάρια για τα ίδια είδη. Οργανώστε τα ανά κατηγορία και μην τους αλλάζετε θέση κάθε λίγο, δηλ. σεντόνια με σεντόνια, πετσέτες με πετσέτες, κουβέρτες με κουβέρτες. Αυτή η συνήθεια θα σας διευκολύνει πάρα πολύ.

6. Αν έχετε παιδιά, σκεφθείτε και τη δική τους πρόσβαση 

Αν έχετε παιδιά, σκεφθείτε πού θα τακτοποιήσετε κυρίως τις πετσέτες, ώστε να μπορούν να τις φθάνουν και να αισθάνονται ότι μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν. Επίσης, αν έχουν το δικό τους ράφι ή συρτάρι, είναι ευκαιρία να μάθουν από μικρά την έννοια της οργάνωσης και της τάξης!

7. Αρωματίστε τη λινοθήκη σας! 

Κι αφού είναι όλα καθαρά και τακτοποιημένα, συμπεριλάβετε ένα όμορφο μπολάκι, γεμάτο με μαγειρική σόδα σε κάποιο ραφάκι.  Αυτό θα βοηθήσει να απορροφήσουν τυχόν οσμές και τα σεντόνια σας θα μοσχοβολούν φρεσκάδα.  Μία εξίσου ωραία ιδέα είναι τα φακελάκια με αρωματικά, π.χ. λεβάντα, τριαντάφυλλο, δεντρολίβανο, τα οποία μπορείτε να τοποθετήσετε στα ράφια ή στα συρτάρια σας.

© 2013-2023 womanidol.com. All Rights Reserved.