Εξουδετερώστε τα βαριά αρώματα! Πώς να αφαιρέσετε τις μυρωδιές των αρωμάτων από τα ρούχα

Εξουδετερώστε τα βαριά αρώματα! Πώς να αφαιρέσετε τις μυρωδιές των αρωμάτων από τα ρούχα

Πολλοί άνθρωποι είναι πολύ ευαίσθητοι στα αρώματα και τις μυρωδιές, ενώ άλλοι απλά δεν θέλουν να μυρίζουν σαν πάγκος αρωμάτων. Το να αφαιρέσετε τη μυρωδιά του αρώματος από τα ρούχα, αφού τα φορέσετε ή βρίσκεστε δίπλα σε κάποιον που έχει οσμή αρώματος, μπορεί να γίνει στο σπίτι αρκετά εύκολα. Σας δείχνουμε πώς να απαλλαγείτε από μια έντονη και επίμονη μυρωδιά αρώματος ή απορρυπαντικού με μερικά απλά βήματα.

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Εάν παρατηρήσετε μια παρατεταμένη μυρωδιά αρώματος στα ρούχα σας, είναι τα συντηρητικά και άλλα πρόσθετα, όπως το αλκοόλ και οι χημικές ουσίες που δίνουν τη δύναμη διατήρησης αυτής της μυρωδιάς.

Μπορείτε να εξουδετερώσετε τη μυρωδιά του αρώματος ή του απορρυπαντικού με πράγματα που πιθανότατα έχετε στο ντουλάπι της κουζίνας σας. Σας δείχνουμε πώς να απαλλαγείτε από μια έντονη και επίμονη μυρωδιά αρώματος ή απορρυπαντικού με μερικά απλά βήματα.

Πριν ξεκινήσετε

Εάν τα ρούχα σας φέρουν την ετικέτα μόνο για στεγνό καθάρισμα, αερίστε τα όπως θα κάνατε για τα ρούχα που πλένονται. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι ένα αναζωογονητικό υφασμάτων μπορεί να αφαιρέσει τις οσμές με μεγάλη επιτυχία. Μεταφέρετε το ρούχο σε εξωτερικό χώρο και ψεκάστε το ελαφρά και αφήστε το να συνεχίσει να αερίζεται.

Συζητήστε τα αρώματα με το στεγνοκαθαριστήριό σας

Αν πάτε σε ένα στεγνοκαθαριστήριο, ενημερώστε τους για τυχόν ευαισθησία στα αρώματα που μπορεί να έχετε. Ορισμένες χημικές ουσίες στεγνού καθαρισμού μπορεί επίσης να περιέχουν αρώματα.

Πώς να αφαιρέσετε την υπερβολική μυρωδιά αρώματος από τα ρούχα

Ορισμένες μυρωδιές είναι πολύ πιο δύσκολο να αφαιρεθούν από τα ρούχα από άλλες. Τα αρώματα που φέρουν την ένδειξη “eau de parfum” είναι πάντα πιο συμπυκνωμένα από τα “eau de toilette”, τα σπρέι σώματος είναι τα λιγότερο συμπυκνωμένα αρώματα.

Εν τω μεταξύ, τα μαλακτικά υφασμάτων και οι οσμές φύλλων στεγνωτηρίου είναι μερικές από τις πιο δύσκολες να απαλλαγείτε, καθώς το προϊόν χρησιμοποιεί μια φόρμουλα σιλικόνης που καλύπτει κάθε ίνα. Αυτό είναι που κάνει τα υφάσματα να γίνονται λεία και απαλά, αλλά το άρωμα μπορεί επίσης να είναι συντριπτικό.

Η ακόλουθη μέθοδος μπορεί να μην αφαιρεί όλη τη μυρωδιά με την πρώτη προσπάθεια, αλλά είναι ο πιο οικονομικός και αξιόπιστος τρόπος για να… επιτεθείτε σε ανεπιθύμητα αρώματα.

Αερίστε τα ρούχα

Κρεμάστε τα αρωματισμένα ρούχα, ακόμα και τα ρούχα που αγοράσατε πρόσφατα, στον αέρα. Εάν δεν μπορείτε να κρεμάσετε το αντικείμενο έξω, κρεμάστε το σε ένα ζεστό και ηλιόλουστο δωμάτιο γεμάτο με πολλά πράσινα φυλλώδη φυτά και δημιουργήστε αεράκι με έναν ανεμιστήρα. Τα φυτά θα βοηθήσουν στην απορρόφηση των οσμών.

Ο χρόνος που χρειάζεται το ρούχο για να αεριστεί εξαρτάται από το πόσο κορεσμένο είναι με άρωμα και από την ευαισθησία του ατόμου που το φοράει. Μπορεί να χρειαστούν λίγες ώρες έως και μερικές εβδομάδες.

Μουλιάστε τα ρούχα πριν τα πλύνετε

Μουλιάστε τα ρούχα σας σε νεροχύτη γεμάτο με ζεστό νερό και ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα πριν τα πλύνετε. Βεβαιωθείτε ότι το δοχείο μουλιάσματος είναι αρκετά μεγάλο ώστε να βυθιστεί εντελώς το ρούχο που μυρίζει.

Η παραμονή για μία νύχτα είναι συνήθως επαρκής χρόνος, αν και ορισμένοι προτείνουν έως και 2 ημέρες. Αντί για παρατεταμένο μούλιασμα, είναι πιθανώς πιο αποτελεσματικό να επαναλάβετε τον κύκλο αερισμού-εμποτισμού-πλύσης-στεγνώματος αρκετές φορές, εάν είναι απαραίτητο.

Δείτε Επίσης
Απαλλαγείτε από την ανεπιθύμητη μυρωδιά των αθλητικών παπουτσιών, φυσικά!

Πλύνετε τα ρούχα

Μετά το μούσκεμα, πλύνετε τα ρούχα ως συνήθως ακολουθώντας τις οδηγίες της ετικέτας φροντίδας, είτε σε πλυντήριο ρούχων είτε στο χέρι με απορρυπαντικό ρούχων χωρίς άρωμα. Προσθέστε τουλάχιστον 1/4 φλιτζάνι αποσταγμένο λευκό ξίδι στον κύκλο ξεβγάλματος και σταματήστε τον κύκλο.

Αφήστε τα ρούχα να μουλιάσουν για μια ώρα πριν ολοκληρώσετε τον κύκλο ξεβγάλματος. Το ξίδι θα σας βοηθήσει να «κόψετε» τα υπολείμματα του αρώματος στις ίνες. Για να διασφαλίσετε ότι όλο το απορρυπαντικό έχει ξεπλυθεί από τα ρούχα σας, προσθέστε έναν επιπλέον κύκλο ξεβγάλματος.

Στεγνώστε και αερίστε τα ρούχα ξανά

Για καλύτερα αποτελέσματα, στεγνώστε τα φρεσκοπλυμένα ρούχα σε σκοινί  στον καθαρό αέρα και το φως του ήλιου. Το φως του ήλιου θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των οσμών, αλλά το έντονο ηλιακό φως μπορεί επίσης να προκαλέσει το ξεθώριασμα των χρωστικών ουσιών, οπότε κρεμάστε σκούρα χρώματα στη σκιά.

Το στέγνωμα στον αέρα θα προσφέρει επίσης μια ακόμη ευκαιρία στα ρούχα να αεριστούν. Εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε στεγνωτήριο ρούχων, χρησιμοποιήστε μια ρύθμιση χαμηλής θερμοκρασίας. Οι υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να προκαλέσουν την πρόσφυση των υπολειπόμενων μορίων μυρωδιάς πιο βαθιά στο ύφασμα.

Αποθηκεύστε τα ρούχα σωστά

Εάν βρίσκεστε πάνω σε αλλαγή εποχής, μην αποθηκεύετε ρούχα με έντονη μυρωδιά αρώματος. Αλλά, αν δεν έχετε χρόνο να τα καθαρίσετε, μπορείτε να τοποθετήσετε τα αρωματικά ρούχα σε μια σφραγισμένη πλαστική θήκη ή πλαστική σακούλα βαρέως τύπου με ένα κουτί μαγειρική σόδα. Η μαγειρική σόδα θα απορροφήσει τις οσμές, όπως ακριβώς κάνει στο ψυγείο σας.

Γενικά, αυτή η διαδικασία θα αφαιρέσει αποτελεσματικά μυρωδιές και ερεθιστικούς παράγοντες από τα περισσότερα ρούχα. Εάν τα ρούχα σας εξακολουθούν να έχουν ενοχλητικές μυρωδιές ή είναι χημικά ερεθιστικά, επαναλάβετε τη διαδικασία.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.