Θερινό σχολείο πλυντηρίου: Πώς να διαχειριστείτε όλα τα καλοκαιρινά ρούχα

Θερινό σχολείο πλυντηρίου: Πώς να διαχειριστείτε όλα τα καλοκαιρινά ρούχα

Το καλοκαίρι και η ζωή είναι εύκολη, εκτός αν είστε εσείς υπεύθυνες για το πλύσιμο των ρούχων! Φαίνεται ότι ο πιο ζεστός καιρός, οι περισσότερες δραστηριότητες, τα πιο λερωμένα από ιδρώτα ρούχα συν τα κομμάτια της θάλασσας, όλα αυτά συνθέτουν ένα βουνό από ρούχα, κλινοσκεπάσματα και ειδικά πετσέτες που πρέπει να χειριστείτε. Μπορεί να είναι υπερβολικά άχαρο και κουραστικό, αλλά δεν χρειάζεται να είναι! Ακολουθήστε τις συμβουλές των επαγγελματιών και απλοποιήστε το.

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Λοιπόν, τι κάνει το καλοκαίρι τόσο δυσάρεστο; Ο τεράστιος αριθμός ποικίλων δραστηριοτήτων είναι ένας τεράστιος λόγος για τα πρόσθετα φορτία στο πλυντήριο.

Εάν έχετε παιδιά, είναι πιθανό να πάνε για κολύμπι εκτός από τον επιπλέον χρόνο εκτός σπιτιού. Πιθανόν να αλλάζουν ρούχα καθημερινά. Και είναι πολύ πιθανό κάθε ρούχο να καταλήγει σε διαφορετικό σημείο. Ίσως ένα μαγιό αφημένο στο πάτωμα του μπάνιου, τα πεταμένα ρούχα στο κρεβάτι, πετσέτες στον καναπέ. Αυτό μπορεί να σας ακούγεται οικείο.

Δείτε μερικές επαγγελματικές προτάσεις.

Ορίστε ένα χρονοδιάγραμμα

Πρώτον, βάλτε την οικογένεια να εμπλακεί για να κάνετε τη δουλειά λιγότερο αγχωτική και πιο δομημένη.

Προσπαθούμε να ορίσουμε συγκεκριμένες ημέρες για να πλύνουμε ρούχα, ώστε όλοι να ξέρουν ότι αυτή είναι η μέρα που θα γίνει το πλύσιμο ρούχων και ότι το καλάθι ρούχων πρέπει να προετοιμαστεί εκείνη την ημέρα.

Δίνει και στα παιδιά κάποιου είδους αίσθηση ευθύνης να είναι μέρος τής διαδικασίας. Αν και το νοικοκυριό σας μπορεί συνήθως να έχει μία φορά την εβδομάδα για πλύσιμο ρούχων, το θερινό πρόγραμμα μπορεί να είναι πολλές φορές την εβδομάδα. Εφόσον όλοι γνωρίζουν ότι είναι πότε θα γίνει το πλύσιμο των ρούχων, θα είναι πιο διαχειρίσιμο.

Να ξεκαθαρίσουμε το θέμα

Με περισσότερα ρούχα από το συνηθισμένο να μαζεύονται το καλοκαίρι, η οργάνωση των πραγμάτων είναι πιο σημαντική από ποτέ.

Πραγματικά βεβαιωθείτε ότι ταξινομείτε έξυπνα. Για τους ενήλικες, κρατήστε τα λευκά και τα σκούρα και το στεγνό καθάρισμα χωριστά από την αρχή. Βεβαιωθείτε ότι έχουν είτε χωριστούς κάδους για όλους αυτούς είτε έναν κάδο με χωρισμένα εμπόδια. Με αυτόν τον τρόπο, είναι πολύ εύκολο.

Για τα παιδικά ρούχα υπάρχουν μερικοί τρόποι να χειριστείτε το πλύσιμο. Μερικοί άνθρωποι θέλουν να διαχωρίζουν τα ανοιχτά χρώματα από τα σκούρα και να πλένουν ξεχωριστά. Άλλοι προτιμούν να ρίχνουν τα πάντα στο πλυντήριο με το ίδιο φορτίο και να χρησιμοποιούν κρύο νερό για να το καθαρίσουν ταυτόχρονα.

Δείτε Επίσης
Μαξιλάρια στα έπιπλα κήπου; Να πώς θα τα καθαρίσετε σωστά!

Τα ειδικά ρούχα δεν περιμένουν την ημέρα του πλυντηρίου

Εάν υπάρχουν ειδικά αντικείμενα, όπως μια αθλητική στολή, που πρέπει να φορεθούν αμέσως μετά την ρίψη τους σε ένα καλάθι ρούχων, οι κανόνες είναι διαφορετικοί. Αν πετάξετε τη στολή στο πλυντήριο και στη συνέχεια στεγνώσετε με στεγνή πετσέτα, θα στεγνώσουν πιο γρήγορα. Το ίδιο και με τα μαγιό.

Υπόδειξη: Μην παραβλέπετε μια πιο γρήγορη επιλογή προγράμματος πλύσης που μπορεί να έχετε διαθέσιμη, ανάλογα με το πλυντήριό σας. Οι μισοί άνθρωποι με γρήγορο πρόγραμμα δεν το χρησιμοποιούν! Αν θέλουμε να ελαχιστοποιήσουμε τον χρόνο του κύκλου, χρησιμοποιήστε τον. Είναι λιγότερο από 30 λεπτά. Λειτουργεί πραγματικά.

Το μάτι στο ρολόι

Πόσες φορές έχετε πετάξει ένα φορτίο ρούχων στο πλυντήριο μετά το δείπνο για να το βρείτε το πρωί, ακόμα στο πλυντήριο; Συμβαίνει και στους καλύτερους από εμάς. Η προφανής συμβουλή εδώ είναι να μην ξεκινήσετε το πλύσιμο το βράδυ γιατί δεν θα το κάνετε και θα μείνει μέχρι την άλλη μέρα.

Ωστόσο, μπορεί να είναι εξίσου εύκολο να ξεχάσετε τα ρούχα ακόμα και όταν ξεκινάτε το φορτίο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Υπάρχει μια απλή λύση για αυτό το πρόβλημα: Αν ξέρετε ότι ο κύκλος πλύσης θα διαρκέσει μία ώρα, ρυθμίζετε ένα χρονόμετρο για μία ώρα και μετά αφού τελειώσει η ώρα, τα απλώνετε.

Εν ολίγοις, απλοποιήστε τα πράγματα:

  • Κάντε την ταξινόμηση πιο εύκολη: Η ταξινόμηση των ρούχων κάνει τα πράγματα πιο εύκολα. Σας επιτρέπει να οργανώνετε τα ρούχα σας καθώς τα αλλάζετε, κάνοντας την ημέρα του πλυσίματος πολύ πιο απλή.
  • Επιλέξτε τη μέρα που είναι η λιγότερο κουραστική: Εάν προσπαθείτε να πλένετε ρούχα σε μια μέρα που είναι ήδη γεμάτη δουλειές, θα συμβάλλετε στο επίπεδο άγχους σας καθώς προσπαθείτε να κρατάτε τους πάντες με καθαρά ρούχα, ενώ τρέχετε με τις υπόλοιπες υποχρεώσεις σας.
  • Πλύνετε όταν είναι πιο δροσερά: Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, είναι εύκολο τα βρώμικα ρούχα να συσσωρεύονται και να γίνονται βουνό. Προσπαθήστε να ασχοληθείτε με το θέμα μία ημέρα που είναι πιο δροσερή.
  • Διπλώστε τα σεντόνια και τις πετσέτες πριν το πλύσιμο: Με αυτόν τον τρόπο θα κάνετε πιο εύκολο το άπλωμά τους.
  • Κρεμάστε τα ρούχα σας έξω: Κρεμάστε τα ρούχα σας έξω με τον ζεστό καιρό και αφήστε το φυσικό φως του ήλιου να κάνει τα μαγικά του στα ρούχα σας. Το να κρεμάτε τα ρούχα σας έξω είναι αποδεδειγμένο ότι διώχνει τις άσχημες μυρωδιές και τα ρούχα σας θα μυρίζουν φρεσκάδα μετά!
  • Έλεγχος στο σκοινί των ρούχων σας: Σας συνιστούμε να ελέγχετε πάντα ότι το σκοινί σας είναι καθαρό. Το καλοκαίρι είναι μια υπέροχη εποχή, αλλά προσκαλεί επίσης όλα τα έντομα και τα πουλιά στον κήπο σας, οπότε καθαρίστε την πριν κρεμάσετε τα ρούχα σας.
  • Φροντίστε τα μαγιό σας: Καλύτερα ξεπλένετε πάντα στο χέρι για να βεβαιωθείτε ότι η άμμος δεν βρίσκεται στο πλυντήριο. Αφού τα πλύνετε στο χέρι και θέλετε να τα βάλετε και  στο πλυντήριο ρυθμίστε στους 30 βαθμούς. Μόλις τελειώσει ο κύκλος, η έντονη μυρωδιά του χλωρίου θα φύγει και θα έχετε και πάλι φρεσκοκομμένα μαγιό!

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.