Φυτά και λουλούδια που αντέχουν στις υψηλές θερμοκρασίες

Φυτά και λουλούδια που αντέχουν στις υψηλές θερμοκρασίες

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που λατρεύουμε να περνάμε όμορφες στιγμές στους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού μας, είτε στο μπαλκόνι είτε στον κήπο. Κι επειδή θέλουμε να βλέπουμε το περιβάλλον να είναι όμορφα διαμορφωμένο, τα φυτά και τα λουλούδια αποτελούν την πρώτη μας επιλογή για να πετύχουμε ένα υπέροχο σκηνικό. Τι γίνεται, όμως, όταν η θερμοκρασία «χτυπάει κόκκινο»;  Ανακαλύψτε τα πιο ανθεκτικά φυτά και λουλούδια που πρέπει να προσθέσετε στο μπαλκόνι ή τον κήπο σας αυτό το καλοκαίρι, ακόμα και με καύσωνα!

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Βουκαμβίλια

Η βουκαμβίλια είναι το αναρριχώμενο φυτό που έχουμε συνδέσει με το καλοκαίρι, καθώς είναι εξαιρετικά ανθεκτική στη ζέστη και στον έντονο ήλιο και τη συναντάμε εκτεταμένα σε νησιά και νότιες περιοχές της χώρας μας.

Οι βουκαμβίλιες με τα εντυπωσιακά λουλούδια σε -συνήθως- λευκές και φούξια αποχρώσεις αποτελούν αγαπημένη επιλογή για να καλύψουμε φράχτες, πέργολες και μπαλκόνια, καθώς μπορούν να ξεπεράσουν σε ύψος τα δέκα μέτρα.

Εκτός από την αντοχή τους στον καύσωνα, δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις ως προς το έδαφος, αρκεί να έχει καλή αποστράγγιση.

Συριακός ιβίσκος

Πρόκειται για ένα είδους λουλουδιού που αναπτύσσεται σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και θεωρείται ιδανικό για παρτέρι ή μια μεγάλη γλάστρα. Σε ηλιοφανείς θέσεις, ο συριακός ιβίσκος έχει πλουσιότερη ανθοφορία, ενώ σε ημισκιερές θέσεις, η εμφάνιση λουλουδιών είναι περιορισμένη.

Από το φθινόπωρο κι έπειτα, μάλιστα, χάνει τα μεγάλα άνθη του, όπως και το φύλλωμα του. Τα πιο συνηθισμένα χρώματα στα οποία μπορείτε να τον βρείτε, είναι το λευκό, το μωβ και το φούξια.

Καλλιστήμονας

Ο καλλιστήμονας είναι μια ακόμα ξεχωριστή επιλογή, που παρουσιάζει μεγάλη ανθεκτικότητα στην έντονη ζέστη και στον δυνατό καλοκαιρινό ήλιο. Ο αειθαλής αυτός καλλωπιστικός θάμνος με καταγωγή από τη μακρινή Αυστραλία, ανθίζει από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο και ξεχωρίζει για τα ιδιαίτερα επιμήκη λουλούδια με τους κόκκινους στήμονες που μοιάζουν με βούρτσες.

Δημοφιλές φυτό για τους κηποτέχνες, ο καλλιστήμονας που φτάνει σε ύψος τα 3-4 μέτρα, επιλέγεται για μεμονωμένες φυτεύσεις στον κήπο αλλά και σε μεγάλες γλάστρες.

Πικροδάφνη

Δείτε Επίσης
Ο άψογος τρόπος για καθαρές ξύλινες πόρτες!

Η γνωστή σε όλους μας πικροδάφνη, είναι ένα από τα φυτά που αντέχουν σε εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες, ενώ από τα μέσα της άνοιξης μέχρι και το τέλος του καλοκαιριού ανθίζει όμορφα, ροζ, φούξια και λευκά λουλούδια.

Φτάνει έως τα τέσσερα μέτρα και τη συναντάμε σε φυτεύσεις στις άκρες των εθνικών οδών, καθώς παρουσιάζει μεγάλη ανθεκτικότητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση, αλλά και σε παραθαλάσσια εδάφη.

Βερβένα

Ένα πανέμορφο, πολυετές, ποώδες φυτό καλλωπιστικό φυτό είναι η βερβένα. Χαρίζει μικρά λουλούδια σε λευκό, κόκκινο, κίτρινο, μωβ, μπλε και ροζ χρώμα και λόγω της κρεμοκλαδούς ανάπτυξής της, αποτελεί αγαπημένη επιλογή για φύτευση σε γλάστρες και ζαρντινιέρες, αλλά και σε κρεμαστά καλάθια.

Εάν φυτευτεί στο έδαφος, η βερβένα μπορεί να ξεπεράσει το ένα μέτρο σε ύψος και τα δύο μέτρα σε πλάτος.

© 2013-2023 womanidol.com. All Rights Reserved.