Γρατσουνιές στις inox επιφάνειες; Έχουμε τη λύση!

Γρατσουνιές στις inox επιφάνειες; Έχουμε τη λύση!

To ψυγείο, o νεροχύτης, ο φούρνος αλλά και μικροσυσκευές από inox έχουν αποκτήσει αυτές τις αντιαισθητικές γρατσουνιές; Δεν ήρθε η καταστροφή! Αν αναρωτιέστε τι μπορείτε να κάνετε για να φαίνονται σαν καινούργια, υπάρχουν απλοί τρόποι!

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Οι inox επιφάνειες είναι πλέον ένα υλικό που χρησιμοποιείται πολύ. Είναι μοντέρνο και εύχρηστο αλλά έχει και τα… κουσούρια του! Κι αυτό, γιατί με τη χρήση τείνει να θαμπώνει αλλά και παύει να είναι γυαλιστερό και λείο, όπως στην αρχή.

Επίσης, οι ανοξείδωτες επιφάνειες γεμίζουν κηλίδες και αποτυπώματα και συχνά αποκτούν γρατσουνιές. Πώς μπορούμε να τις εξαφανίσουμε;

Απλοί τρόποι για ανοξείδωτα σαν καινούργια

Αρχικά, για να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, εντοπίστε τη «φορά» του ανοξείδωτου υλικού, δηλαδή προς ποια κατεύθυνση κινούνται τα «νερά». Η κατεύθυνση θα είναι οριζόντια ή κάθετη.

Αν θέλετε να διορθώσετε τις γρατσουνιές ή απλώς να καθαρίσετε την επιφάνεια, πάντα να θυμάστε να την καθαρίζετε παράλληλα με την φορά αυτή.

Ξίδι ξανά!

Ξεκινήστε καθαρίζοντας τις επιφάνειές με ένα μαλακό πανί και λίγο ξίδι διαλυμένο σε νερό. Το ξίδι δεν είναι τοξικό και θα τις κάνει να γυαλίσουν. Σκουπίστε με ένα μαλακό πανί.

Οι επιφάνειές σας χρειάζεται να είναι καθαρές για να μπορέσετε να εντοπίσετε πού ακριβώς έχουν αλλοιωθεί και υπάρχει περίπτωση, αν οι γρατσουνιές είναι μικρές, να μην χρειαστεί να κάνετε κάτι άλλο για να τις απομακρύνετε.

Ελαιόλαδο, το θαυματουργό!

Βάλτε μια μικρή ποσότητα ελαιόλαδου σε ένα μαλακό πανί και απλώστε το στην επιφάνεια. Διπλώστε το πανί στη μέση, ώστε να είναι απ’ έξω η καθαρή πλευρά του πανιού και βάλτε λίγο ξίδι.

Σκουπίστε την επιφάνεια με το ξίδι για να απομακρύνετε το ελαιόλαδο και με ένα στεγνό πανί σκουπίστε ό,τι έχει μείνει μέχρι η επιφάνειά σας να είναι απόλυτα στεγνή.

Δείτε Επίσης
Εν λευκώ!

Μαγειρική σόδα, η αναντικατάστατη!

Η μαγειρική σόδα, εκτός από το γεγονός ότι είναι χρήσιμη στη μαγειρική, είναι ιδιαίτερα χρήσιμη και για… τις γρατσουνιές του ψυγείου σας! Είναι οικονομική και αποτελεί ένα φυσικό, μη τοξικό καθαριστικό για τις μεταλλικές επιφάνειες. Φτιάξτε μια πάστα με νερό και 3 κ.γ. σόδα. Τρίψτε την επιφάνεια με το μείγμα και καθαρίστε την με νερό.

Για δύσκολες γρατσουνιές

Αν τα παραπάνω δεν σαν έχουν οδηγήσει σε κάποιο αποτέλεσμα, μπορείτε να πάρετε πιο… δραστικά μέτρα. Η πρώτη σας επιλογή είναι ένα αντισκωριακό σπρέι.

Δοκιμάστε το στις inox επιφάνειές σας. Αρκεί μια μικρή ποσότητα, πάντα χρησιμοποιώντας ένα μαλακό πανί για να το απλώσετε και να το στεγνώσετε. Ωστόσο, προσέξτε αν έχετε παιδιά, να μην έρθουν σε επαφή.

Η δεύτερη επιλογή σας είναι το κερί καρναούβης. Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να βρείτε κάποιο κερί αυτοκινήτου που περιέχει κερί καρναούβης. Απλώστε σε μια μικρή επιφάνεια, κάντε ένα τεστ και αν όλα πάνε καλά, γυαλίστε και την υπόλοιπη επιφάνεια και κάντε τις inox επιφάνειές να φαίνονται τόσο λαμπερές όσο ήταν όταν τις αγοράσατε!

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.