Οι μικρές-μεγάλες λεπτομέρειες για ένα σπίτι με στιλ

Τα φυτά και τα λουλούδια δίνουν το στίγμα τους σε ένα καλόγουστο και με άποψη σπίτι
Τα φυτά και τα λουλούδια δίνουν το στίγμα τους σε ένα καλόγουστο και με άποψη σπίτι
Τα φωτιστικά μπορούν να καταστρέψουν ή να αναβαθμίσουν έναν χώρο. Τα δε μαξιλαράκια που ταιριάζουν με τη συνολική εικόνα του καθιστικού μας αποτελούν μία μεγάλης σημασίας διακοσμητική νότα
Το μυστικό στα έργα τέχνης που επιλέγουμε για το σπίτι μας είναι να εκπέμπουν το μήνυμα της προσωπικότητάς μας
Τα κεριά χαρίζουν ξεχωριστή φινέτσα σε κάθε χώρο +2
Προβολή Φωτογραφιών
Τα φυτά και τα λουλούδια δίνουν το στίγμα τους σε ένα καλόγουστο και με άποψη σπίτι

Tι κάνει τελικά ένα σπίτι να ξεχωρίζει; Ποια είναι τα στοιχεία που δημιουργούν χώρους καλαίσθητους και αρμονικούς; Συνήθως είναι γιατί η επιλογή των χρωμάτων και των αντικειμένων έχει γίνει με προσοχή. Γιατί τίποτα δεν υπάρχει τοποθετημένο τυχαία. Ποιες τελικά είναι οι λεπτομέρειες που μπορούν να αλλάξουν εύκολα την εικόνα του σπιτιού μας;

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Πράγματι, τα σπίτια των γυναικών με στιλ και άποψη ξεχωρίζουν γιατί εκεί αναγνωρίζεις το αποτύπωμα της προσωπικότητάς τους. Mία γυναίκα με φινετσάτο σπίτι έχει, σύμφωνα με τους διακοσμητές, κάποια συγκεκριμένα αντικείμενα που σχεδόν κατά κανόνα το διακοσμούν.

Φωτιστικά

Ένας από τους βασικούς κανόνες για το τελικό αποτέλεσμα είναι ο σωστός φωτισμός. Με άλλα λόγια, η επιλογή των φωτιστικών είναι μεγάλης σημασίας: το είδος τους, το ντιζάιν, το σημείο που τοποθετούνται, όλα παίζουν σημαντικό ρόλο. Κακόγουστα φωτιστικά απλά χαντακώνουν έναν κατά τα άλλα προσεγμένο χώρο. Ιδιαίτερη σημασία δίνουμε στα φωτιστικά δαπέδου, που χαρίζουν ωραίο χαμηλό φωτισμό και στιλ.

Μαξιλάρια

Τα μαξιλάρια χαρίζουν πόντους στη διακόσμηση. Στα σπίτια με στιλ δεν θα δείτε «γυμνούς» καναπέδες, αλλά ούτε και μαξιλάρια που απλά υπάρχουν για να διευκολύνουν… τη μέση μας. Μαξιλάρια με διαφορετικές υφές, χρώματα και μεγέθη συνδυασμένα με τρόπο που να έχουν «κάτι να πουν».

Έργα τέχνης

Φυσικά, δεν είναι απαραίτητο να έχουμε μία περιουσία για να στολίσουμε τους τοίχους μας με έργα ζωγραφικής. Η φιλοσοφία είναι να βρούμε το είδος των έργων που μας εκφράζουν, ο τρόπος που θα επιλέξουμε τις κορνίζες αλλά και η διάταξή τους. Το μυστικό κρύβεται στο μήνυμα που εκπέμπουν.

Φυτά και λουλούδια

Οι γυναίκες που έχουν λεπτό γούστο, τελικά αγαπούν τα φυτά και τα λουλούδια και αυτό γίνεται εμφανές στο σπίτι τους. Τι πιο εύκολο από το να στολίσουμε μία γωνιά του σπιτιού με ωραίες γλάστρες ή άλλα κασπό με όμορφα φυτά ή να έχουμε τα βάζα μας με ωραίες ανθοδέσμες; Όπως λένε οι διακοσμητές τα λουλούδια στο σπίτι δείχνουν άποψη.

Κεριά

Μία ακόμη προσθήκη που δεν λείπει από ένα καλόγουστο σπίτι: Τα κεριά. Ανάλογα με το ύφος του σπιτιού αλλά και το προσωπικό μας γούστο, επιλέγουμε απλά λευκά ή με χρώματα, ενδιαφέροντα κηροπήγια που δίνουν τη διακοσμητική νότα στον χώρο. Το απαλό και διακριτικό τους φως δίνει μια ξεχωριστή φινέτσα σε ένα καθιστικό ή ένα υπνοδωμάτιο.

Δείτε Επίσης
Οι 10 νέοι κανόνες στο παιχνίδι της διακόσμησης

Καθρέφτης

Οι καθρέφτες είναι ένα από τα σπουδαία τρικ της διακόσμησης. Ειδικά οι μεγάλοι καθρέφτες έχουν την ιδιότητα να δείχνουν ένα δωμάτιο μεγαλύτερο, ενώ χαρίζουν αντανακλάσεις φωτός στον χώρο.

Η τελευταία μάλιστα λέξη της μόδας είναι να μην κρεμάσετε τον καθρέφτη, αλλά να τον ακουμπήσετε στον τοίχο με μία σχετική κλίση σε κάποιο σημείο του καθιστικού σας. Ο χώρος θα αποκτήσει χαρακτήρα και θα δείχνει αυτόματα πιο μεγάλος και πιο φωτεινός.

Βιβλιοθήκη

Δίνει ξεχωριστό στιλ μια βιβλιοθήκη στο σπίτι. Πολλές φορές βλέπουμε βιβλιοθήκες ασφυκτικά γεμάτες με βιβλία ανακατεμένα, αφρόντιστα και παλιά που μόνο κουράζουν το μάτι. Μια γυναίκα με άποψη δεν τοποθετεί απλά τα βιβλία στην βιβλιοθήκη: τα στολίζει.

© 2013-2019 womanidol.com. All Rights Reserved.