Ιδέες και λύσεις για υπέροχα βάζα!

Χρησιμοποιήστε ένα καλάθι, το οποίο θα «ντύσετε» με πλαστικό και θα βάλετε τον πράσινο αφρό από τα ανθοπωλεία. Η σύνθεση του μπουκέτου εναπόκειται στην έμπνευσή σας!
Χρησιμοποιήστε ένα καλάθι, το οποίο θα «ντύσετε» με πλαστικό και θα βάλετε τον πράσινο αφρό από τα ανθοπωλεία. Η σύνθεση του μπουκέτου εναπόκειται στην έμπνευσή σας!
Τα φρέσκα λουλούδια χαρίζουν ζωντάνια και κομψότητα στον χώρο σας. Πάρτε ιδέες για το δικό σας ανοιξιάτικο μπουκέτο!
Τα τριαντάφυλλα είναι μία κλασική επιλογή. Τοποθετήστε τα σε μία παλιά εμαγιέ κανάτα για να δώσετε μία αίσθηση vintage στη διακόσμηση του σπιτιού σας
Τα χαμηλά μπουκέτα είναι πάντοτε όμορφα και ταιριάζουν καλύτερα σε μικρά τραπέζια ή χαμηλά τραπέζια, όπως του σαλονιού. Φροντίστε όμως, την αρμονική σύνθεσή τους +6
Προβολή Φωτογραφιών
Χρησιμοποιήστε ένα καλάθι, το οποίο θα «ντύσετε» με πλαστικό και θα βάλετε τον πράσινο αφρό από τα ανθοπωλεία. Η σύνθεση του μπουκέτου εναπόκειται στην έμπνευσή σας!

Ένα μπουκέτο με λουλούδια μπορεί να δώσει ζωή και χρώμα σε κάθε σημείο του σπιτιού μας. Πώς θα καταφέρετε όμως, να στήσετε ωραία τα λουλούδια στα βάζα αλλά και πώς θα αυξήσετε τη διάρκεια ζωής του μπουκέτου σας; Απλώς ακολούθησε αυτές τις συμβουλές μας!

Aπό τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Πριν τα τοποθετήσετε στο βάζο

Αμέσως μόλις φτάσετε στο σπίτι μετά το ανθοπωλείο, αφαιρέστε τυχόν μαραμένα πέταλα ή φύλλα, καθώς και τυχόν πρασινάδα στο κάτω μέρος των κοτσανιών που βυθίζονται στο νερό. Αν τα αφήσετε, θα σαπίσουν και θα γεμίσουν το νερό με βακτήρια, μειώνοντας τη διάρκεια ζωής των λουλουδιών.

Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι ή ψαλίδι

Ένα πολύ συνηθισμένο λάθος είναι ότι κόβουμε με τα χέρια τα λουλούδια ή τα τοποθετούμε όπως τα πήραμε. Είναι απαραίτητο να κόψετε λοξά με κοφτερό μαχαίρι περίπου 3 εκ. για να δημιουργηθεί η κατάλληλη δίοδος που επιτρέπει στο νερό να εισέλθει στον μίσχο των λουλουδιών. Κάντε το κάτω από τρεχούμενο νερό για να αποτρέψετε επιπλέον αέρα να εισέλθει στο εσωτερικό του φυτού. Επαναλάβετε τη διαδικασία κάθε δεύτερη ημέρα.

Το κόλπο του νερού

Βράστε λίγο νερό και βάλτε τα λουλούδια για 30-40 δευτερόλεπτα σε αυτό το καυτό νερό. Μετά χύστε το ζεστό νερό και ρίξτε κρύο. Γεμίστε το βάζο κατά το 1/3 περίπου με νερό. Μην το γεμίζετε μέχρι πάνω (εκτός κι αν ο ανθοπώλης πρότεινε το αντίθετο για τα συγκεκριμένα λουλούδια).

Ρίξε μέσα στο νερό 2 κ.σ. ξίδι, 2 κ.σ. ζάχαρη και 2-3 σταγόνες χλωρίνη. Το ξίδι και η ζάχαρη θα ισορροπήσουν το pH του νερού, για να διατηρηθούν τα λουλούδια φρέσκα για περισσότερο, ενώ η χλωρίνη θα βοηθήσει στην καταπολέμηση των βακτηριδίων που αναπτύσσονται μέσα στο νερό και «σκοτώνουν» τα λουλούδια. Μειώστε την ποσότητα, αν πρόκειται για ένα πολύ μικρό βάζο.

Η επιλογή του σημείου

Τοποθετήστε τα βάζα σας μακριά από πηγές θερμότητας, όπως τα καλοριφέρ. Γενικώς, τα λουλούδια χρειάζονται δροσερό περιβάλλον για να διατηρηθούν περισσότερο. Κρατήστε τα λουλούδια μακριά από το άμεσο ηλιακό φως, τα μεγάλα φώτα, τα αερόθερμα ή τις θερμάστρες και άλλες συσκευές που εκπέμπουν θερμότητα. Αν ο χώρος είναι από μόνος του ζεστός, αλλάζετε συχνά το νερό στο βάζο προσθέτοντας ένα ή δύο παγάκια.

Ομαδοποιήστε τα μικρά άνθη

Τα μικρά λουλούδια -ιδιαίτερα στις μεγάλες συνθέσεις- τείνουν να χάνονται ή να καλύπτονται από τα πιο μεγάλα σε ύψος άνθη. Επίσης, είναι δύσκολο να τα επανατοποθετήσετε μέσα στο βάζο. Με την ομαδοποίηση των μικρότερων λουλουδιών είναι πιο εύκολο να τα χειριστείτε και να προκαλέσουν μεγαλύτερη εντύπωση. Μπορείτε να τα συγκεντρώσετε, απλά τοποθετώντας το ένα κοντά στο άλλο ή να τα δέσετε χαλαρά με μια κορδέλα ή ένα λαστιχάκι

Μην περιορίζεστε στα κλασικά βάζα

Ένα μυστικό για να κάνετε τις συνθέσεις των λουλουδιών να φαίνονται μοναδικές είναι να χρησιμοποιήσετε μοναδικά δοχεία και να ξεφύγετε από τα κλασικά βάζα. Εξετάστε κάθε δοχείο που έχετε στο σπίτι και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να «φιλοξενήσει» τα λουλούδια σας. Ακόμα κι αν δεν μπορεί να κρατήσει το νερό, μπορεί απλά να χρησιμοποιηθεί για να τοποθετήσετε μέσα σε αυτό ένα μικρότερο δοχείο ή μπουκάλι.

© 2013-2019 womanidol.com. All Rights Reserved.