Κεραμικές εστίες σαν καινούριες!

Κεραμικές εστίες σαν καινούριες!

Με το πέρασμα του χρόνου οι κεραμικές εστίες χάνουν τη λάμψη τους αλλά και πιθανόν να έχουν κάνει γρατζουνιές. Πώς θα τις κάνετε σαν να τις χρησιμοποιείτε μόλις τώρα;  Ας δούμε τα… μαγικά κόλπα!

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Αν οι κεραμικές εστίες της κουζίνας σας έχουν θαμπώσει, έχουν δαχτυλιές αλλά και λεκέδες φαγητού που δυσκολεύεστε να εξαλείψετε, υπάρχει ένα μαγικό κόλπο! Πρωταγωνιστές; Για μία ακόμη φορά το ξίδι και η μαγειρική σόδα!

Τι θα κάνετε

Ρίξτε κατ’ αρχήν λίγο ξίδι σε όλη την επιφάνεια και στη συνέχεια σκουπίστε με  μία καθαρή πετσέτα κουζίνας. Στη συνέχεια, ζεσταίνετε νερό στο οποίο μουλιάζετε την πετσέτα και τη στύβετε καλά.

Στη συνέχεια, «πασπαλίστε» παντού μαγειρική σόδα, σκεπάστε από πάνω με τη βρεγμένη πετσέτα και αφήστε να δράσει για 15 λεπτά.

Βγάζετε την πετσέτα,  σκουπίζετε με ένα σφουγγάρι ή με μια στεγνή πετσέτα και δείτε την κεραμική σας εστία να λάμπει, σαν καινούρια!

Δείτε Επίσης
Καθαρίστε το σπίτι οικολογικά

Αν η κεραμική σας εστία έχει γρατζουνιές

Αν οι γρατζουνιές είναι επιφανειακές, τότε ένα καλό καθάρισμα με την παραπάνω μέθοδο θα τις εξαφανίσει. Αν, όμως, είναι πιο βαθιές τότε το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να προστατευτείτε από επόμενες.

Πώς να προστατευτείτε:

  1. Χρησιμοποιείτε πάντα σκεύη με επίπεδες και λείες επιφάνειες.
  2. Αν πέσει ζάχαρη πάνω στην εστία σκουπίστε την αμέσως. Η ζάχαρη είναι ο χειρότερος εχθρός τους.
  3. Μην σέρνετε ποτέ τα σκεύη σας. Απλά σηκώνετέ τα αν θέλετε να τα μετακινήσετε.
  4. Κρατάτε πάντα καθαρή την κεραμική σας εστία μετά από κάθε χρήση.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.