Ξίδι, το θαυματουργό!

Ξίδι, το θαυματουργό!

Δεν ξέρουμε για σας, αλλά ακόμη και αν έχουμε τα πιο σύγχρονα προϊόντα καθαρισμού, οι παλιές καλές συνταγές πάντα βοηθάνε! Έτσι, σας προτείνουμε  να δοκιμάσετε ένα «ήρωα» του κόσμου της καθαριότητας, το  ξίδι. Μην το χρησιμοποιείτε μόνο στη σαλάτα σας! Το ξίδι αλλά κάνει θαύματα σε πολλές χρήσεις στο σπίτι μας.

από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Είναι υπέροχο για τις βρύσες

Εάν οι βρύσες σας χρειάζονται λίγη λάμψη, απλώς μουλιάστε μερικά φύλλα από χαρτί κουζίνας σε ξίδι – οποιουδήποτε τύπου – και τρίψτε τις ελαφρά. Καλύψτε με μια πλαστική σακούλα και δέστε τη στη βάση της βρύσης και αφήστε τη όλη τη νύχτα. Το πρωί, οι βρύσες σας θα φαίνονται ολοκαίνουργιες. Για το τηλέφωνο του ντους, ξεβιδώστε το και βυθίστε το σε ένα μπολ γεμάτο με ίσα μέρη νερό και λευκό ξύδι για μερικές ώρες.

Αφαλάτωση του βραστήρα σας

Γεμίσετε με ίσα μέρη νερού και καθαρό ξίδι, και βάλτε το να βράσει. Αφήστε το για όλη τη νύχτα, και τα άλατα θα απομακρυνθούν… με θαυματουργό τρόπο. Ίσως χρειαστεί να γεμίσετε με νερό και να βράσετε μερικές φορές για να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά. Ποιος θέλει το τσάι ή τον καφέ του με μυρωδιά από ξίδι;

Καθαρισμός του πλυντηρίου σας

Αν παρατηρήσετε ότι το πλυντήριο σας δεν καθαρίζει τελείως τη θήκη σκόνης πλυσίματος ή του μαλακτικού, μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι οι σωλήνες είναι ελαφρώς φραγμένοι. Συνήθως είναι άλατα, οπότε φτιάξτε ένα διάλυμα από ίσα μέρη νερού και καθαρό ξίδι, αφαιρέστε τη θήκη και τρίψτε με σφουγγαράκι την περιοχή.

Αφαίρεση λεκέδων από μελάνι

Αν έχετε, έναν… μικρό καλλιτέχνη στο σπίτι σας που απλά αγαπά να γράφει στους τοίχους με στυλό ή μαρκαδόρο, μην πανικοβληθείτε! Μουλιάστε ένα πανάκι σε δυνατό ξίδι και καθαρίστε επανειλημμένα μέχρι να εξαφανιστούν οι μουντζούρες ή οι ζωγραφιές.

Δείτε Επίσης
Το πιο βρώμικο σημείο στο γραφείο σας, σύμφωνα με έρευνα. Και πώς να το καθαρίσετε

Καθαρισμός του υπολογιστή σας

Το πληκτρολόγιο του laptop ή του υπολογιστή σας λερώνεται εύκολα. Αλλά αν δεν έχετε τα ειδικά μαντηλάκια, δεν πειράζει! Ανακατέψτε ίσα μέρη καθαρού ξιδιού και νερού σε ένα μπολ και σκουπίστε με καθαρό πανί. Μην βάλετε το διάλυμα σε φιάλη ψεκασμού, γιατί εύκολα μπορεί το υγρό να εισέλθει στο κύκλωμα. Στο τέλος, χρησιμοποιήσετε βαμβακάκια για να σκουπίσετε και να στεγνώσετε τα πλήκτρα.

Αφαίρεση των κίτρινων λεκέδων

Το ξίδι παρά τη δυνατή μυρωδιά του, είναι τέλειο για την αφαίρεση λεκέδων. Εάν στις μασχάλες των αγαπημένων σας ρούχων υπάρχουν κιτρινίλες,  κίτρινο, μουλιάστε τη λεκιασμένη περιοχή κατά τη διάρκεια της νύχτας σε ίσα μέρη νερού με καθαρό ξίδι. Πλύνετε στο πλυντήριο και θα παρατηρήσετε μια σημαντική διαφορά.

Λαμπερά ασημικά

Εάν τα κοσμήματα ή τα διακοσμητικά σας αντικείμενα έχουν μαυρίσει, βυθίστε τα σε ένα μείγμα με αναλογίες μισό φλιτζάνι ξίδι και δύο κουταλιές μαγειρικής σόδας για τρεις ώρες το πολύ. Ξεπλύνετέ τα με κρύο νερό και στεγνώστε με ένα πανί.  Θα φαίνονται τόσο λαμπερά, σαν καινούργια.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.