Λίγα τετραγωνικά; 5 έξυπνα κόλπα που ανατρέπουν τα δεδομένα

Το λευκό χρώμα στο ταβάνι και ένα εντυπωσιακό φωτιστικό μεγαλώνουν τον χώρο // Φροντίστε τα έπιπλα να είναι, όσο το δυνατόν, πιο ψηλά και με μακριά πόδια

Έχετε ενθουσιαστεί με το μικρό σας διαμέρισμα… Καλύπτει τις ανάγκες σας, είναι άνετο και οικονομικό. Ακολουθώντας τις 5 προτάσεις μας θα γίνει και άκρως λειτουργικό!

Από την Άντζελα Μολφέτα

1. Στοχεύστε ψηλά!

Για να κάνετε τον μικρό χώρο του καθιστικού να φαίνεται μεγαλύτερος, δεν έχετε παρά να του δώσετε περισσότερο ύψος. Διαλέξτε για το βάψιμο του ταβανιού μια φωτεινή απόχρωση του λευκού, ώστε να αντανακλάται το φως σε κάθε σημείο. Κρεμάστε τις κουρτίνες πάνω από το γείσο ή ακόμη καλύτερα, αφήστε τις να ξεκινούν από το ταβάνι!

Τοποθετήστε τον πολυέλαιο πάνω από το καθιστικό για να τραβήξετε τα βλέμματα προς τα επάνω και γενικά επενδύστε σε υψηλές διακοσμητικές προτάσεις, όπως μία βιβλιοθήκη που φθάνει ως το ταβάνι ή 2-3 πολύ ψηλά κηροπήγια δαπέδου.

2. Αφήστε ελεύθερο χώρο

Ένας άλλος τρόπος για να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου χώρου είναι να διατηρήσετε, όσο γίνεται, το δάπεδο ελεύθερο. Με αυτόν τον τρόπο θα μετακινήστε ευκολότερα και ταυτόχρονα ο χώρος σας θα είναι πάντα τακτοποιημένος. Επίσης, φροντίστε τα έπιπλα σας να είναι, όσο το δυνατόν, πιο ψηλά και με μακριά πόδια. Τα μακριά καλύμματα που ακουμπούν στο δάπεδο, τα  κρόσσια, καθώς και οι «φλύαρες» ταπετσαρίες περιορίζουν οπτικά το δωμάτιο.

3. Επενδύστε στη διαφάνεια

Το να έχετε καλή ορατότητα είναι βασικό σημείο, εάν θέλετε να φαίνεται ο χώρος σας μεγαλύτερος. Η διαφάνεια λοιπόν, είναι σκόπιμο να επικρατεί σε κάθε χώρο του μικρού σας διαμερίσματος. Για παράδειγμα, εάν στο μπάνιο σκοπεύετε να τοποθετήσετε προστατευτική πόρτα για το ντους, προτιμήστε να είναι από διάφανο πλεξιγκλάς ή γυαλί, ώστε να γίνεται αόρατη!

Στις μπαλκονόπορτες και στα παράθυρα εάν έχετε στόρια, αποκτήστε τη συνήθεια να τα ανεβάζετε, για να μπαίνει άπλετο φως, όταν δεν έχετε λόγο να προστατεύσετε την ιδιωτική σας ζωή από τους περιοίκους.

Βέβαια, μπορείτε να φτιάξετε μια μικρή ζούγκλα με φυτά στο μπαλκόνι σας, κι έτσι να δημιουργήστε μόνιμα το αδιαχώρητο στα αδιάκριτα βλέμματα. Μια ακόμα μοντέρνα και εξυπηρετική ιδέα είναι στο καθιστικό ή και στην κουζίνα σας, τα δοχεία αποθήκευσης να είναι από διάφανο γυαλί.

Δείτε Επίσης
Μαξιλάρια στα έπιπλα κήπου; Να πώς θα τα καθαρίσετε σωστά!

Τα σκαμπό μπορούν να δώσουν πολλαπλές λύσεις, ενώ όσο πιο πολύ ελεύθερο χώρο αφήνετε, τόσο καλύτερα
Τα σκαμπό μπορούν να δώσουν πολλαπλές λύσεις, ενώ όσο πιο πολύ ελεύθερο χώρο αφήνετε, τόσο καλύτερα

4. Δημιουργήστε έναν πολυχώρο

Σε ένα μικρό διαμέρισμα είναι πολύ πιθανόν, στον ίδιο χώρο, να προσφέρονται πολλαπλές λειτουργίες. Για τον λόγο αυτό, μπορείτε να επιλέξετε ένα τραπεζάκι για το καθιστικό, με μεταλλικό σκελετό και πόδια με ροδάκια, που ανεβοκατεβαίνουν. Έτσι, μπορείτε εύκολα να το μετατρέψετε σε τραπέζι τραπεζαρίας και να το σύρετε όπου σας αρέσει.

Για βοηθητικά τραπεζάκια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εναλλακτικά σκαμπό, τα οποία και θα σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα εάν περιμένετε μεγαλύτερη παρέα. Γενικά, σκεφθείτε προτάσεις επίπλων που προσφέρουν συνδυαστικές λύσεις για καλύτερη εξυπηρέτηση.

5. Δώστε έμφαση στην αποθήκευση

Προτεραιότητά σας είναι να δημιουργήσετε όσο γίνεται πιο εύχρηστα και εργονομικά σημεία αποθήκευσης. Δημιουργήστε ράφια και ντουλάπια που θα «αγκαλιάζουν» απόλυτα τους τοίχους σας, ελευθερώνοντας έτσι, πολύτιμο χώρο στο δάπεδο.

Σε περίπτωση που έχετε τζάκι, τοποθετήστε στις δύο πλευρές του ράφια, κύβους ή ακόμα και ντουλαπάκια δημιουργώντας ένα έξυπνο και άκρως εξυπηρετικό παζλ. Στο επάνω μέρος της πόρτας του μπάνιου και του υπνοδωματίου μπορείτε να γαντζώσετε τα έξυπνα πιαστράκια και να έχετε πίσω τους, κρεμάστρες για τις πετσέτες ή τα ρούχα σας. Σκεφθείτε ότι ακόμα και πίσω από την εξώπορτα μπορείτε να δημιουργήσετε μια έξυπνη βιβλιοθήκη!

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.